Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 18, 2017 te偶 ciekawe opinie. chyba b臋dzie trzeba to skonsultowa膰 w kilku miejscach zanim podejmie si臋 decyzj臋. Ja jeszcze my艣l臋 o tym klipsie.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 19, 2017 Dzwoni艂am dzisiaj do dr.Zachary i niestety nie robi takich operacji czyli te wpisy kt贸re znalaz艂am chyba nawet te偶 na kafeteri s膮 nieprawdziwe.B臋d臋 pr贸bowa艂a zadzwoni膰 do dr.Krawczy艅skiego z Krajmedu ,jest podany nr.kom.P贸偶niej dam zna膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 19, 2017 Dr Krawczy艅ski nie odbie ra,dzwoni艂am jeszcze do Silesia med w Pszczynie tam na operacj臋 czeka si臋 1,5 roku mo偶na wst臋pnie porozmawia膰 z lekarzem telefonicznie chyba w 艣rody . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 19, 2017 1,5 roku to nie najgorzej patrz膮c z perspektywy czasu, popytaj jak cz臋sto wykonuj膮 taka operacje jaka metoda jaka jest skuteczno艣膰 mo偶e uda co艣 ci si臋 ustali膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 19, 2017 Mml mnie Zastanawia jakich u偶ywaj膮 biomaterialow do odbudowy przegrody. Bo tak na swojej stronie maj膮 opisane. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 20, 2017 A w Silesia med tyle si臋 czeka na prywatny zabieg.? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 20, 2017 Tak w Silesia med czeka si臋 1,5 roku,konsultacje najwczesniej na wrzesie艅,co do skuteczno艣ci powiedzieli mi wczoraj 偶e si臋 przyjmuje nikt jeszcze do nich nie wr贸ci艂 a jaka prawda?....Najgorzej ,偶e 偶aden z lekarzy do kt贸rych dzwoni艂am nie chce nikogo poleci膰 jedynie w Grudzi膮dzu ci od klips贸w polecili z czystym sumieniiem MML w Warszawie.W tym tygodniu jad臋 na moj膮 pierwsz膮 konsultacj臋 do Szczecina a w przysz艂ym b臋d臋 pr贸bowa艂a dzwoni膰 do dr.Stange.Je艣li chodzi o MML to oni stosuj膮 tam inn膮 technik臋 ale dok艂adnie nie czyta艂am. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 20, 2017 Jak si臋 czego艣 dowiesz to daj zna膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 20, 2017 jestem 1,5 roku po zamkni臋ciu perforacji jednej oko艂o 3 mm druga oko艂o 1 cm . Zabieg wykonywa艂 dr Krawczy艅ski w 艁odzi. Wcze艣niej do zabiegu by艂em przygotowywany w MML w Warszawie ale inny lekarz odradzi艂 mi 偶e nie maj膮 do艣wiadczenia i poleci艂 mi dr Krawczy艅skiego zabieg polega艂 na rozwarstwieniu 艣luz贸wki zalaniu silikonem kt贸ry ma by膰 wch艂oni臋ty na pewno jest poprawa wcze艣niej mia艂em 艣wisty gwizdy b贸le g艂owy zawroty teraz tego nie mam ale odnosz臋 wra偶enie 偶e ta przegroda jak by by艂a martwa nie dogrzana oddycha mi si臋 dobrze stosuj臋 rinopantein臋 i nozoil . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 20, 2017 Oddzwonili do mnie od dr.Krawczy艅skiego proponuj膮 konsultacj臋 w 艁odzi i operacj臋 je艣li si臋 zakwalifikuje.Mam pytanie do osoby kt贸ra pisa艂a teraz;jak wygl膮da艂a operacja ,jakie koszta ,jak d艂ugo trzeba zosta膰 i czy uda艂o zamkn膮膰 si臋 w ca艂o艣ci.A czy czuje si臋 偶e jest tam co艣 obcego?Czyli on nie robi z przeszczepem zza ucha czy 偶ebra,a tego sylikonu organizm nie odrzuci?Prosz臋 o odpowiedz.A nie wiesz jak robi膮 w Krajmedzie w Warszawie bo tam te偶 operuje dr.Krawczy艅ski. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 21, 2017 W 艁odzi jest troch臋 taniej koszt oko艂o 9-10 tys je偶eli jest ma艂a perforacja nie musisz si臋 obawia膰 o chrz膮stki prawdopodobnie nie b臋dzie potrzebna u mnie pobra艂 chrz膮stk臋 z nosa pozosta艂a ma艂a dziurka oko艂o 2 mm zabieg trwa艂 oko艂o 2,5 godz . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 21, 2017 Czyli nie uda艂o zamkn膮膰 si臋 w ca艂o艣ci u mnie napewno b臋dzie potrzebna chrz膮stka bo dziura nie jest ma艂a.A u ciebie dziura by艂a wynikiem wcze艣niejszej operacji?W kt贸rym miejscu mia艂e艣 t膮 dziur臋 z przodu czy z ty艂u,ja mam z przodu bo te z ty艂u nie nios膮 za sob膮 pono膰 wi臋kszych dolegliwo艣ci. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 22, 2017 Ja mam z ty艂u i to prawda nie mam jakich艣 powa偶nych problem贸w z tym tylko czyszczenie nosa systematycznie no i od czasu do czasu smaruje nos Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 24, 2017 Mia艂em z przodu ma艂a jakie艣 3 mm i po艣rodku oko艂o 1 cm po zabiegu mam jakie艣 2 mm ale jest z tylu i chyba powsta艂a po pobraniu chrz膮stki nie z ucha jak wcze艣niej rozmawia艂em tylko pobra艂 z nosa tak my艣l臋 bo o niej dowiedzia艂em si臋 na ostatniej wizycie i powiedzia艂 ze z ty艂u to nic gro偶nego gorzej jak by by艂a z przodu musz臋 si臋 wybra膰 na kontrole czy nie powi臋krzy艂a si臋 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 24, 2017 By艂am na konsultacji w Szczecinie,niestety nic dobrego mi niepowiedzieli.Zaproponowali ponown膮 operacj臋 tak jakby od nowa raz jeszcze kt贸ra polaga na przesuni臋ciu przegrody do przodu,nie wiem co o tym my艣le膰 bo nigdzie o takiej metodzie nie dowiedzia艂am si臋,wsz臋dzie tylko jest mowa o przeszczepie,implancie lub klipsie.Co wy o tym my艣licie napiszcie bo ja ju偶 nie mam si艂y. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 24, 2017 podaj jak du偶a masz ta perforacje bo MML to jak jest niedu偶a to zak艂adaj膮 p艂ytki i 艣ci膮gaj膮 t膮 moj膮 3 mm to 偶aden piku艣 m贸wili ze mogli by zmniejszy膰 do 0,5 mm i du偶o taniej przed zabiegiem by艂em u kilku lekarzy niekt贸rzy odradzali mi 偶e nie przyjmie si臋 albo z czasem zacznie gnic my艣la艂em o klipsach ale lekarz odradzi艂 mi albo z tym zy膰 lub zrobi膰 zabieg u krawczy艅skiego m贸j b艂膮d to 偶e da艂em si臋 namowi膰 na prostowanie przegrody zamiast leczy膰 alergie ale jak nie poczytasz w internecie to od lekarzy si臋 nie dowiesz tylko psikacze przepisywali Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 24, 2017 Ja mam du偶膮 troch臋 wi臋cej jak 1cm.Ju偶 naprawd臋 nie wiem gdzie szuka膰 pomocy .W tym Szczecinie powiedzieli 偶e wszystko zale偶y od procesu ukrwienia je偶eli po tamtej operacji ta czynno艣膰 zosta艂a zaburzona to i przy ponownej pr贸bie te偶 tak si臋 stanie nic si臋 nie przyjmie.Najwa偶niejsze pytanie to czy ta dziura powsta艂a tak poprostu czy przyczyn膮 by艂o np.nie nat艂uszczanie i wtedy zrobi艂y sie stupy a potem te dziury.Je偶eli powsta艂a samoistnie to niby wtedy jest 偶le bo nasr臋pnym razem mo偶e zrobi膰 si臋 znowu bo nie powr贸ci艂 obieg czy te prawid艂owe ukrwienie-tak mi mniej wi臋cej wyt艂umaczyli.Ja nie wiem co robi膰 co o tym my艣le膰,jestem totalnie za艂amana. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 25, 2017 Proponuj臋 wizyt臋 u dr Krawczy艅skiego on wyja艣ni co zrobic Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 25, 2017 A dlaczego odradzi艂 klips? poda艂 jaki艣 pow贸d ?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 25, 2017 Klipsy cz臋sto podra偶niaja i ludzie ci臋偶ko je toleruj膮, dlatego wg mnie najlepsza jest metoda brige flap 3 warstwowa taka jest przyj臋ta w Niemczech i taka metoda zamykaj膮. Wg Niemc贸w dzi臋ki metodzie tej cz臋sto jest przywracany obieg krwi w przegrodzie. Skuteczno艣膰 zamkni臋cia ponad 90% Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 26, 2017 Mo偶e jednak wybierz Niemcy dlatego ze przed zabiegiem u dr Krawczy艅skiego mia艂em perforacje jak sp艂ywa艂o mi z zatok czy katar alergie to w miar臋 by艂o cieple natomiast teraz mam wilgo膰 ale bardzo bardzo zimna pyta艂em czy jest tam krazenie obieg krwi powiedzia艂 偶e jest podejrzewam ze jak pobra艂 chrz膮stke z nosa do 艂atania to bardziej os艂abi艂 i to jest przyczyna tego zimna nie wiem jak u Ciebie w nosie masz wilgo膰 zimna czy ciep艂a albo sucho Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 26, 2017 Ja te偶 mam uczucie zimna zw艂aszcza w jednej dziurce tej gorszej czuje to zimno nawet w uchu,m贸wi膮 偶e to przez ma艂偶owiny jak kto艣 mia艂 zmniejszane i za du偶o zmniejszyli .Ja mia艂am wi臋c mo偶e od tego pono膰 normuje si臋 to nawet do 2 lat.Lepiej by艂o niczego nie rusza膰 ale czasu si臋 nie cofnie.Dzisiaj um贸wi艂am si臋 na konsultacje do dr.krawczy艅skiego w 艁odzi na koniec lipca bo w Warszawie dopiero na listopad.Mam daleko prawie 800 km. z艂y dojazd np.poci膮giem z 5 przesiadkami 15 godzin ale mo偶e uda mi si臋 pojecha膰.Jak on mi nie pomo偶e to ju偶 tylko pozostaj膮 Niemcy.Ca艂y czas zastanawia mnie ten Szczecin skoro tam zaproponowali mi ponown膮 operacje rozwarstwienie 艣luz贸wki i przesuni臋cie chrz膮stki do przodu to dlaczego nigdzie indziej w ten spos贸b nie robi膮 .Nie wiem o co tu chodzi.Co o tym my艣lisz. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 26, 2017 Jeszcze jest Robert Bodlaj z Bawarii te偶 Niemcy si臋 tym schorzeniem zajmuje lub ew Indie te偶 dobry specjalista i ceny powinny by膰 dobre a w Indiach z tego co czyta艂em technologicznie stoj膮 na wysokim poziomie a tam dr. Paulose ew Holandia dr. Vuyk Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 26, 2017 Wczesniej czyta艂am o dr.Bodlaj ale nie wiem czy jest lepszy od Stange,on chyba bardziej zajmuje si臋 chrapaniem zespo艂em pustego nosa.Napewno dobry jest jak teraz czyta艂am dr.Vuyk.Niestety nie sta膰 mnie na takie podr贸ze i koszt ew.operacji.Co radzisz jecha膰 do tej 艁odzi do dr.Krawczy艅skiego.Bo w Polsce raczej do nikogo innego nie ma co jecha膰.P贸偶niej zosta艂yby tylko Niemcy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 26, 2017 Szczerze jeszcze bym pomy艣la艂 o dr krajewskim, ostatnio jeszcze widzia艂em dr Jadczak te偶 pono膰 dobry specjalista z tego co czyta艂em. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 26, 2017 Te偶 bra艂am go pod uwag臋 w ko艅cu wsp贸艂pracuj膮 razem w Warszawie Krajewski i Krawczy艅ski.O Jadczaku te偶 czyta艂am ale nie pamietam dlaczego wykluczy艂am go podczas moich poszukiwa艅.Do Warszawy mam dobre po艂膮czenie 5 godz.i na miejscu.Patrz臋 na odleg艂o艣ci do danych lekarzy bo samolot nie wchodzi w gr臋 boj臋 sie lata膰.A to ty teraz piszesz Warmi艅sko-mazurskie?Przepraszam 偶e tak napisa艂am ale nie wiem jak masz na imi臋. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 27, 2017 Tak Warmi艅sko-mazurskie ja my艣l臋 nad dr. stange, ew dr. krawczynski lub dr. Krajewski ale narazie si臋 nie spiesz臋 z decyzj膮 cho膰 pewnie jak si臋 zdecyduje to pewnie na Niemcy chyba 偶e b臋d膮 lekkie problemy finansowe to zostanie tutaj na miejscu tylko lub przeci膮gn膮膰 to w czasie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 27, 2017 Ja musz臋 si臋 na kogo艣 w ko艅cu zdecydowa膰 dziura nie jest ma艂a i jeszcze z przodu ca艂y czas czuj臋 b贸l,ciagni臋cie boj臋 si臋,偶e mo偶e si臋 zapa艣膰.Mo偶e dzisiaj zadzwonie do tego dr .Jadczka zapytam czy on robi.Dam zna膰 wieczorem. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 27, 2017 Ja musz臋 sie w ko艅cu na kogos zdecydowa膰 zw艂aszcza ,偶e dziura nie jest ma艂a i jeszcze z przodu do tego ca艂y czas mnie boli i ciagnie boj臋 si臋 ,偶e mo偶e mi si臋 zapa艣膰.Zadzwonie mo偶e dzisiaj do tego dr.Jadczaka zapytam czy wog贸le robi.Dam zna膰 wieczorem. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 27, 2017 Dr.Jadczak robi takie operacje wi臋cej mo偶na si臋 dowiedzie膰 3 lipca bo teraz jest na urlopie.Dr.Jaworski z Warszawy te偶 robi. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach