Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość anastazja 22

perforacja przegrody nosa,przeszczep

Polecane posty

Gość gość
Ww ma 99% skuteczności jeszcze jest osobą w Barcelonie która od niego się uczyła ew mogę znaleźć ci link i sorki za błąd ortograficzny telefonem pisze i słownik tak napisał. A masz jakieś skutki perforacji? Co ci się dzieje

Gość gość
Witajcie, byłam u dr Krawczynskiego, jest zle ale nie tragicznie. Podejmie sie operacji. Data 24.05 ale może uda sie wcześniej. Nie daje mi 100% gwarancji ze cały ubytek zamknie, niemniej jednak widziałam jakie cuda potrafi zrobić wiec jestem dobrej myśli. Trzymajcie za mnie kciuki. Dam wam znac po operacji.

Gość gość
Ja jestem prawie 2 miesiace po operacji jest super w końcu nie ma dziury !!!! Oczywiscie dr. Stange jest mistrzem w swojej profesji POLECAM !!!

Gość gość
Możesz napisać jaki koszt operacji u dr.Krawczyńskiego i gdzie operacja w Warszawie czy Łodzi?

Gość gość
w Warszawie, koszt ok 20 000 (w tym jest korekcja uszu - przy okazji - ok 2-3k), ale zamykanie nie przeszczep tylko tym materialem ktory jest dostepny (mam duzy nos, jest z czego brac). Pod gabinetem widzialam ciekawe przypadki i naprawde piekne nosy po rekonstrukcji.

Gość gość
moja dziura jest duza i blisko osadzona, wiec nie mam 100% szansy na zamkniecie, ale ja jestem dobrej mysli po tym co widzialam pod gabinetem - rozgadalismy sie z pacjentami i co przypadek to ciekawszy

Gość gość
Napisz jak będziesz po operacji .Co do ceny to ok.połowa kwoty jaką biorą w Niemczech.

Gość gość
Daj znać w maju jak Będziesz po operacji i trzymamy kciuki.

Gość gość
Trzymajcie trzymajcie a ja oczywiście dam znać. Boje sie ale tez nie mogę sie już doczekać.

Gość gość
Nie ma co sie martwic nie jest tak strasznie jak sie wydaje :)

Gość gość
Jak tam po operacji?

Gość gość
Operacja przebiegła pomyslnie. Perforacja choć większa niż się wydawało bo ponad 2 została zamknięta. W środę wizyta kontrolna. Mam nadzieje ze się przyjmie wszystko. Sama operacja, opieka lekarzy i pielęgniarek na bardzo wysokim poziomie. Tutaj polecam Krajmed, oczywiście dr Krawczynskiego. Maja tez fantastyczna panią Anestezjolog i cała ekipę. Dam znać po środowej wizycie. Póki co wydaje mi się ze wszystko jest dobrze, goi się, siniaki schodzą. Mam jeszcze pokrojone uszy wiec mało komfortowo ale nie boleśnie. Za to więcej do zagojenia i rekonwalescencji. Czy ktoś w między czasie przeszedł tez operacje? A kto się szykuje?

Gość gość
Ja się szykuję ale mam wiele obaw.Jestem rok po nieudanej operacji prostowania przegrody no i już rok jestem aktywna na kafeterii.Mam obawy czy w Polsce naprawdę potrafią się tym zająć bo wszędzie słyszy się ,że dają tylko 5 % szans na przyjęcie.Bardzo chętnie udała bym się do Neuss ale po prostu mnie nie stać i za daleko ,mam ok.1000 km.Trochę się już przyzwyczaiłam do tego stanu ale jeszcze rok temu było naprawdę ze mną ciężko i psychicznie i fizycznie.Napisz czy ten ubytek miałaś z przodu i jak to teraz wygląda czy oni łatają to za pomocą szwów czy lasera a śluzówkę pobierają z nosa?A tak wogóle to jesteś z Warszawy?Daj znać o postępach jak to wygląda i czy wszystko dobrze.

Gość gość
Napisz do mnie na priv n_dorota@o2.pl

Gość gość
I jak tam po kontroli coś nie tak ,bo nie odpisujesz na priv.

Gość gość
Maila nie dostałam, a chętnie opowiem szczegóły nie na forum. W środę miałam kontrole. Przeszczep sie przyjął! Jest już śliczny różowy, żyje ! Nie mam dziury! Nie śmierdzi! Przy okazji nos jest piekny i zgrabny co tez mnie cieszy. Z całej wizyty tylko zdjęcie szwów było mało przyjemne, reszta czyli silikonowe coś co miałam nie bolało w ogóle. 21.06 kolejna kontrolna wizyta.

Gość gość
Uzupełniając, tak - ubytek miałam z przodu niestety. Ale teraz widzę za to zamiast okropnej dziury piękna różowa chrząstkę

Gość gość
O to super ,jestem bardzo ciekawa szczegółów,może jest jakaś nadzieja i dla mnie.Spróbuję póżniej jeszcze raz wysłać maila a jak nie dojdzie to podam swojego ,bo nie wiem czemu nie dostałaś.

Gość gość
Maila nadal nie dostałam. Jak napiszesz daj znać na forum ponieważ zadko zaglądam do tamtej skrzynki mailowej. Gdyby ktoś jeszcze miał pytania, proszę pisać. Mozemy sie wtedy umówić na rozmowę przez telefon czy spotkanie, jestem z Warszawy.

Gość gość
Nie mam pojęcia co się dzieje z tym mailem,nie mam zdyt wiele czasu żeby tym się zająć ale do końca tygodnia postaram się rozwikłać ten problem.Bardzo zależy mi na tej rozmowie więc sprawdzaj skrzynkę.Pozdrawiam.

Gość gość
Albo podaj proszę swojego maila to szybciutko napisze i podam tobie mój numer telefonu

Gość gość
Do pani z Warszawy która jest po zabiegu przeszczepu perforacji o możliwy kontakt mail czy tel, bo miałem przeszczep perforacji też jestem z W wy i moglibyśmy podzielić się swoimi uwagami .

Gość gość
podaje moj adres mailowy n_dorota@o2.pl - rzadko zagladam do tej skrzynki, prosze o informacje jak mail zostanie do mnie wysłany. Minęło już 6 tygodni od mojej operacji - chyba wszystko jest dobrze, czasem jeszcze trochę ciagną szwy samorozpuszczalne w nosie, przegroda wyglada dobrze.

Gość gość
informuję że wysłałem na adres mailowy i podałem nr tel.

Gość gość
U kogo miałeś operację,też u dr.Krawczyńskiego?

Gość Gori
Witam. Mialem operacje w Niemczech w Dusseldorfie w szpitalu ewangelicznym. Mam perforacje ponad 1cm od 10 lat. Jestem 1 miesiac po operacji. Niestety nie udanej chrzastka z ucha sie nie przyjela i zgnila. Mimo to dziure mam mniejsza troszke co jest chyba nastepstwem prostowaniem przegrody nosa. Podczas operacji mialem latanie tego nosa, prostowanie przegrody oraz zmbiejszanie malzowin nosa. Operacje prowadzil dr. Marek Reichenstein. Okazalo sie ze to Polak. Zaluje, ze dopiero tutaj poczytalem o dr. Stange gdyz mieszkam w Dusseldorf to blizej mam do Neuss jak do tego szpitala ktorego sie udalem. Perforacje mam w glebi nosa. Czasami krwawi wysycha itp. Ogolnie w 10 lat z strupka zrobila sie perforacja wielkosci ponad 1cm. Jestem w Pl na urlopie. Za 2 tygodnie wroce do donu to odrazu pojade do dr. Stange. A jesli chodzi o koszta to wiadome ze nie zaplacilem ani 1 euro. Nie wien jak bedzie z ta klinika w Neuss. Najlepiej jak komus zalezy to zatrudnic sie w Niemczech i odrazu na zabieg sie umawiac. Wyjdzie napewno korzystniej niz wykladac z wlasnego portfela. Pozdrawiam

Gość gość
Przykro słyszeć że się nie udało. Ja narazie z tym żyje też mam w głębi ale nie krwawi i dobrze mi się oddycha narazie odpuściłem z zabiegiem. Daj znać co powie dr stange. Pozdrawiam

Gość gość
No ja niestety mam z przodu, większych dolegliwości nie mam, przez rok przyzwyczaiłem się do tego stanu.Jak będzie gorzej będę myślała o operacji, bo na Neuss mnie nie stać.Jak się mieszka w Niemczech to operacja u dr.Stange za darmo,szkoda, że nie mam takich moźliwosci.A gdzie jesteś na wakacjach,może nad morzem?

Gość Gori
Niestety u mnie perforacja wystepuje na samym koncu w przegrodzie. Wlasnie po tej 1 operacji przesunela sie w glab. Nie wiem czemu i jak to mozliwe. Przez co wydzielina z nosa tam sie tez zbiera i wysycha itp itd. Wakacje niestety nie nad morzem a w gorach. Kolo Wadowic w rodzinnej miejscowosci. Pozdrawiam

Gość gość
Szkoda, że nie nad morzem, moglibyśmy się spotkać i porozmawiać osobiście na ten temat.A od czego zrobiła ci się ta perforacja,ja mam po operacji prostowania przegrody.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się