Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aboveju

PRZEZ PSA KUZYNKA STRACIŁA OKO

Polecane posty

Gość przymusowe szczepienia tuska
NANOCHIPY W SZCZEPIONKACH Na podstawie relacji byłego szefa CNRS (instytut badań naukowych we Francji), Jean Pierre Petit Cechy: Do organizmu będą wprowadzane na drodze iniekcji, w formie płynnej, bez wiedzy pacjenta, np. podczas szczepionek W organizmie nastąpi połączenie chipa z neuronem Chip może się także osadzić w naczyniach włosowatych ucha albo mózgu, stając się antenami aby mógł dostać się do mózgu, musi być mniejszy od pojedynczej cząsteczki krwi poprzez telefon komórkowy, satelitę czy centralę telefoniczną można wysyłać sygnały i w ten sposób sterować zachowaniem, także zachowaniem tłumu. wg. profesora zarówno w Rosji jak i w USA ta technologia jest już dobrze opracowana i są przygotowani w praktyce na jej wprowadzenie

Gość diuan
czyki wynika z tego że wieś tańczy i śpiewa bo w normalnym swiecie tak z nienacka żaden pies nie gryzie gdy nie jest atakowany . powiedzmy sobie szczerz musi byc akcja żeby była reakcja .

zgaga nie wiem jakie masz podejscie do dzieci ale jak ich nienawidzisz to tego nie zrozumiesz FACET ZABIŁ PSA BO NIEODWRACALNIE ZMASAKROWAL TWARZ JEGO DZIECKU mozesz to wogólez zrozumiec?co on wtedy czuł?nie mogli go oderwać jego też pogryzł moze mial cos z glową i temu gościowi tez grozilo niebezpieczeństwo?moze sama pomyśl że twój ukochany pies zaatakował ciebie nie masz oka zmasakrowana twarz nie możesz mówić i jeść dalej kochalabyś takiego psa i sie z nim bawila po czymś takim?nie wiem jak możesz się wypowiadac w tej kwesti i bulwersowac się postawa tego gościa myśle ze gdyby twój ojciec zobaczyl jak pies gryzie twoja głowe i twarz zareagowałby podobnie moz,e pies miał wścieklizne albo inna chorobe moze nie miał wyboru pewnie gdyby nie byl taki agresywny zamknaby go a potem wzieli by go na obserwacje

zgaga W programie 20/20 Sanders opowiadał o zaletach urządzenia. Wietnam implant Rambo Chip, który stymulując wydzielanie hormonu walki, czyli adrenaliny przez gruczoły dokrewne. przypływa adrenaliny u psa mozna wywolac chipem

Dokładnie. To nie jest normalne i ten pies raczej normalny nie był. Zagryźć 2 psa, kota, z którym spał? Pamiętam sytuację z babci psem (pies już nie żyje), chciałam wziąć łyżkę, która leżała przy nim- zawarczał, ja głupia (trochę temu to było), z powrotem po tę łyżkę. Złapał za rękę, ale tak, że nawet nie wbił koniuszka jednego zęba. Za moment i tak nie wiedział jak ma przepraszać. To zachowanie normalnego psa i był mieszaniec owczarka z jakimś tam. A nie, że bez przyczyny odgryza kawałek twarzy.

Gość ludzie są godni pogardy i kary
wysmiewaja ich wady ktore sa od nich niezalezne. czyli Twoim zdaniem należy wyśmiewać ludzi otyłych? To też przykre zachowanie dla tych osób. Nie wiedziałaś, że tak też nie wolno? Skarbczyk do ręki weź i przypomnij sobie co nieco. Poza tym na jakim Ty świecie żyjesz, że uważasz dzieci za niewinne istoty? One przede wszystkim nienawidzą nieśmiałych, biednych, otyłych itp rówieśników. Więc bachory, podobnie jak dorośli, są godne potępienia!!!

Gość KokoEliwca
dlatego nienawidze psow bo to strasznie nieufne debile

Ja nie bronię tutaj psa w takim wypadku, ale w głowie mi się nie mieści że widząc już wcześniej jego taką mega agresję własciciele nie zareagowali. Przykro się czyta, że nieodpowiedzialni ludzie biorą z jakiegoś źródła zwierzaka, nie maja zielonego pojęcia o rasie lub jej braku, w ogóle o niczym, nie reagują gdy jest na to czas, aż musi dojść do takiej sytuacji. Bardzo współczuję kuzynce, aż trudno jest mi sobie wyobrazić jaką traumę musi teraz przeżywać...ale możecie mnie zbluzgać lecz tego psa i to w jaki sposób zginął też mi żal. On był tylko psem a trafił do nieodpowiednich ludzi. Psy o groźnych rasach powinny trafiać tylko do osób pewnych siebie, o mocnych osobowościach. A niektórzy nie powinni mieć nawet rybki skoro mowa o zwierzętach.

Gość anka pogryziona
Mnie też zaatakował mój pies, miałam liczne rany i byłam zszywana, pies był zadbany kochałam go jak członka rodziny to była chwila weszlam do pokoju otworzyć okno a pies wgryzł mi sie w udo musiałam uciec do pokoju i zanknąc drzwi wezwałam w panice straż! bo pies skakał po drzwiach jak oszalały przyjechaly słuzby weterynaryjne które wezwała ta straż bo ja nawet nr nie miałam do nich, psa wzieli na obserwacje był zdrowy miał szczepienia, pies zadbany mimo to podjeli decyzje o jego uspieniu nie wiem dlaczego to zrobił pies nigdy nie był bity.

2000 rok - wypowiedź Jerzego Piotrowskiego z Politechniki Warszawskiej: „Niska częstotliwość, na jakiej działa biosensor, powoduje, że człowiek staje się sam anteną. Poprzez zwiększenie lub zmniejszenie częstotliwości fal można podnosić lub obniżyć poziom adrenaliny w organizmie, manipulując samopoczuciem człowieka. Można go uspokoić lub rozdrażnić.

Gość ludzie są godni pogardy i kary
Jako dziecko przez moich "rodziców" byłam skrajnie nieśmiała i z tego powodu ok. 98% dzieci z osiedla mnie masowo odrzucało. Nic im nie zrobiłam złego. Powodem odrzucenia było to, że nie miałam w sobie dziecięcej spontaniczności, początkowe wycofanie i wspomniana nieśmiałość... Chore jest odrzucanie kogokolwiek z takich powodów, a tym bardziej dokuczanie itp. :o

Gość CHIP W OKU
Systemy wykorzystujące chipowanie i oddziaływanie na mózg człowieka: System RMS (Remote Monitoring System) stosowany obecnie przez National Security Agency umożliwia ciągłą obserwację żołnierzy na polu walki. Działanie systemu RMS polega na umieszczeniu 5 mikronowego chipa w oku badanego. Pozwala to na pobranie na dysk komputera zdalnego z ciała tej osoby impulsów mózgowych, które odpowiedzialne są za dotyk, mówienie, powonienie, widzenie otoczenia. Następnie ma ma miejsce obróbka materiału i wysłanie go z powrotem do mózgu, ale odpowiednio zmienionego. Chodzi o to, by wygenerować teraz pod wpływem myśli, dźwięków itd. specyficzną reakcję mózgu, wg oczekiwań naukowców. Może to być np wewnętrzny głos, który przez psychiatrę zostanie uznany za schizofrenię, a w rzeczywistości jest to zaplanowane przez naukowców zjawisko w zależności od zamierzeń naukowców. Może to być jakieś działanie, czy wrażenie (np ból), czy właśnie głos, nakazujący uczynić to czy tamto. Albo stać się z komunisty liberałem, czy klerykałem. Opcji jest wiele.

gdybym ja zostala pogryziona i moszpecona do końca zycia po czymś takim gdy wrócilabym ze szpitala i zobaczyla ze pies który mi to zrobił siedzi na chonorowym miejscu jest głaskany i je kosteczkę to sory ale to raczej swiadczylo by o tym jaki moi rodzice mają do mnie a jaki do psa

najlepiej by było po prostu nie dopuścić do takiej sytuacji, ale to jest temat rzeka

KLEOPATRA EGIPT - ja pierdole, gdzie napisalam ze nienawidze dzieci???? poza tym pomysl sama ale zabicie psa mlotkiem NIE JEST NORMALNE!!! niezaleznie od okolicznosci, ten czlowiek powinien sie leczyc bo sam ma prpblemy z agresja. psa nalezalo oddac behawiorystom. a jak szanowny pan zapiedoli mlotkiem jakiegos czlowieka, bo mu np. cos ukradnie to bedzie to adekwatna reakcja????

Gość k,mnhbvcxzxsdcvbnm,
myśle ze zgadze itp bardzo było by miło gdyby po takim przejściu ze zdeformowana twarzą dalej mogly by bawić się z pieseczkiem to nic że zniszczyl ich twarz życie zdrowie ze do konca zycia będą przez niego cierpieć ahh jak cudownie pomiziać pieseczka za uszkiem toż to kochane stworzonka :p

Czasami pies ma spaczoną psychikę od urodzenia. Inny pies wspomnianej babci rzucał się na nią, gdy dawała mu jedzenie. Na szczęście raz uciekł i już nie wrócił. Druga połowa to błędy ludzi. Skoro ten pies już zagryzł i psa, i kota - to był sygnał na jego agresję, rozumiem, że może mieć instynkt łowczy i złapać kurę, ale zabicie kota, z którym spał - to już przesada. Ogólnie wobec psa ograniczone zaufanie. Nie na zasadzie: boję się ciebie, bo zwierzak też to wyczuwa (każdy) i normalny się "wkurza", a agresywny wykorzysta, ale jednak będąc w towarzystwie psa - należy kontrolować ich zachowanie i sygnały, które wysyła, a już zwłaszcza jeśli to dotyczy psów stwarzających czy rasą czy swoją wielkością realne zagrożenie.

zgago nie świruj autorka pisała ze nie mogli go oderwac i że tego goscie tez pogryzł moze nie mial wyboru uspokj sie kobieto to się działo szybko moze naprawde nie miał wyboru tez myśle ze to przegięcie z tym młotkiem sama mam 3 psy i niedobrze mi jak pomyśle ze któryś mógłby zosta c zabity młotkiem nie osądzaj goscia który widział ze jego dziecku dzieje się krzywda twój pewnie postąpił by tak samo

Gość koniokrad z wybrzeża
czy wy dalej nie rozumiecie, że chipowanemu psu można w dowolnej chwili podniesc poziom agresji za pomocą wszczepionego chipa?

zgadzam się ze zgagą. I nie piszę tutaj z perspektywy "obrończyni piesków" jak to ktoś określił, ale ze zdrowego rozsądku. Nikt normalny nie przeszedłby do porządku dziennego po tym jak pies zagryza pozostałe zwierzęta domowe.Behawiorysta? gdyby ktoś coś takiego zaproponował to machnęliby ręką i byłby temat do żartów. Autorka pisze, że ciotka mówiła coś, że ponoć "walczył o dominację"....śmiem twierdzić, że być może nawet wujek był dumny i śmiał się z tego jakiego mają obrońce co to nawet innego psa zagryza. Z góry przepraszam za taką ocenę, ale dużo już w życiu widziałam prymitywów, którzy to biorą zwierzę groźnej razy z byle dupy wytrzaśniętego powodu, albo bez powodu, bo mają taką zachciankę, nie potrafią go dobrze wychować, nie mają bladego pojęcia o pojmowaniu świata przez psa, a później jest wielkie zdziwienie.

zgaga pewnie widziałas film prawo ojca czy prawo zemsty w którym ojcowie wymierzają kare oprawcom dzieci które zostały zgwałcone czy bestialsko zabite tam sami zabijają LUDZI którzy to zrobili ja mam dziecko i myśle ze gdyby ktoś je skrzywdzil byłabym zdolna do najgorszego rodzisz dziecko wychowujesz myślisz o jego przyszłosci a tu nagle staje się coś co przekreśla wszystko nie wiem ile masz lat i czy masz dzieci ale myśle ze gdyby twoje dziecko spotkał taki los nie mogłabys juz patrzeć na tego psa

Gość glistaludzka
Reakcja tego faceta (jeśli to prawda) to jak dla mnie typowa reakcja człowieka w szoku - no kurwa, facet widział jak pies gryzie twarz jego dziecka. Nie dziwne, że widząc coś takiego facet pod wpływem impulsu się go jak najszybciej pozbył zamiast usiąść spokojnie i zastanawiać się nad własnymi błędami w wychowaniu psa, a widząc zmasakrowaną twarz córki stwierdził, że psa trzeba zabrać do behawiorysty...

Dokładnie - już nie popadajmy w skrajność w drugą stronę. Facet był w szoku, miał spokojnie patrzeć na to, jak pies zagryza mu dziecko? A potem może po kolei ich wszystkich, bo wcale nie powiedziane, że by się uspokoił. Bardzo lubię zwierzaki, ale bez przesady - nie głupiejmy. Ten pies nie nadawał się do przebywania z człowiekiem. Szkoda tylko, że nikt nie zareagował po tym jak pies zagryzł te zwierzaki.

Gość zwierzeta tak jak i ludzie
miewają odpały, skończcie już tak sie czepiać ludzie czasem robia takie rzeczy ze wlosy dęba staja i NIKT BY SIE tego nie spodziewał a co dopiero zwierze

przede wszystkim bym nigdy nie trzymala ot tak w domu agresywnego psa. a ten pies juz wczesniej dawal sygnaly, ze nie jest w porzadku wiec to wina tylko i wylacznie tych ludzi, ze dopuscili do tej tragedii. a zabicie psa to byl juz szczyt tego debilizmu i agresji.

ale to wlasnie ten facet w szoku, jak go tu bronicie, byl winowajca!!!! nie dociera to do was??? to on dopuscil do tragedii, to z jego winy corka zostala okaleczona!!!!

z tym zabiciem psa to faktycznie mógł być po prostu szok i bodziec-reakcja. Ale z trzymaniem agresora w domu pod jednym dachem i przechodzenie z tym do porządku dziennego to ręce opadają. Niech zgadnę - wzięli go bo był słodkim szczeniaczkiem? W sumie bardzo mnie to nie dziwi, bo głupota ludzka na serio jest bez granic.

zgaga - ale on tej winy w sobie nie widział i na tym polega cały problem.

Aggie - no wlasnie, to jest czesty problem ze ludzie nie widza swoich bledow... bierze taki psa, nie potrafi go wychowac a potem zdziwienie... no rece opadaja...