Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aboveju

PRZEZ PSA KUZYNKA STRACIŁA OKO

Polecane posty

Gość gwsgwstgwsgse
kurwa mycha calujcie sie ze zgaga po dupach :O skoro ta wywloka juz spierdolila to ty mi odpowiedz na moje pytanie,chyba ze tez stchorzysz!!!!! w Tv lecialo ostatnio ze dziewczynka 7 letnia byla sama w pokoju z amstaffem i chciała isc do toalety i pies ją pogryzł na śmierc!!!!!!!!!! i co kurwa???? masz mózg wogole?? nie rozumiesz tego że psy gryzą bez powodu ??? niektóre psy gryzą bo czują strach w Twoich oczach!wtedy atakują! to jest kurwa dla ciebie powod idiotko ??? strach w oczach ??? pies mojej kuzynki ugryzł jej synka półrocznego w twarz! kilka cm od oka!!!! i to z zazdrosci!!! wiec mi nie pierdol glupia idiotko ze zawsze mają powód!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ????
ojej trzeba bardzo uważac na pieseczki bo mozesz niechcący go dotknać przechodząc a on z nerwów moze cie złapac za gardlo !szokujace jest to ze co niektóre osoby tu uważają to za normalne:p pies ma prawo zagryźc dziecko bo poprzedniego dnia kotek go zdenerwował! ale wy na pewno uczycie swoje pieski manier takze przy stole bo psy to takie inteligentne stworzenia powinny chodzic na studia!oczywiście psa można wychowac jak dziecko sa psi fryzjerzy będą psie kluby fitnes i psie dyskoteki!po za tym pies to ma zajebiście moze bezkarnie zagryźc człowieka w końcu to nie jego wina ze sie zdenerwował biedny!malo tego trzeba mu załatwic pomoc terapeuty a właścicieli-rodziców zmarlego dziecka wsadzić do wariatkowa bo toich wina!najwyraźniej przedtem piesek był źle traktowany i mial prawo dac upust frustacjom:o

Gość kijuhygtfff
jolanta szmato pierdolona żebyś zdechła kurwo zeby ci flaki kundle rozszarały gnojówo pierdolona widac że jedna i ta sama osoba pisze wpod tymi samymi nickami jaką kurwą trzeba być szmatą pierdolona bez serca widząc krzywde innego człowieka zeby jeszcze takim ludziom dopierdalac i zyczyć źle ojcu za pierdolonego psiura szmato zastanów sie co piszesz piergolona gnojówo żebyś zdechła w ,eczarniach i twoje pierdolone psy z flakami na wierzchu

Gość gwsgwstgwsgse
i jeszcze jedno - co wy pierdolicie za bzdury ze to zalezy od wychowania!! czasem pies jest zazdrosny wlasnie o dziecko i w dupe z twoim cudownym wychowaniem!! ogarnijcie sie!!

Przeczytaj uwazniej i zrozum co napisalam wczesniej. v Czlowiek ZANIM kupi psa powinien sie ksztalcic i poznac psia psychike. Popularny przyklad na brak wiedzy i doswiadczenia, pewnie wielu z was znajdzie tu cos ''swojego'': ''Amstaff - kupie go bo tak groznie wyglada. Bedzie odstraszal potencjalnych zlodzieji z mojej posesji. Przeciez ten pies ma uscisk szczeki 3 tony wiec sama swiadomosc tego przerazi kazdego smialka. Otoz - zacznijmy od tego, ze amstaff nie jest psem obronnym, w ogolnie nic a nic, nie ma popedu obronnego ani terytorialnego rozwinietego w tym stopniu by podpiac go pod te kategorie. Do tego wazna informacja - Uscisk psich szczek nie przekracza 250kg, nie wiem skad te historyjki o tonach. v v Wedlug mnie osoba ktora kupuje duzego, silnego psa nie znajac sie na psychice i funkcjonowaniu tego zwierzecia jest debilem. Uczlowieczanie psa jak to opisalas czyli traktowanie jak paczka w masle rowniez jest dowodem na brak wiedzy. Pies to nie dziecko, wymaga innego podejscia. Psa sie nie tuli, nie kupuje mu ubranek, nie targa do fryzjera, nie caluje w lozku i nie przechodzi na paluszkach kiedy spi zeby go nie obudzic. Wowczas oddajesz mu pozycje przywodcy stada. Pies musi znac swoje miejsce, znac dyscypline i miec przed Toba respekt. Wowczas bedzie robil to co Ty chcesz i na jeden sygnal od Ciebie (wystarczy energia, ruch reki) odpuszcza danej czynnosci. v Jesli zamkniesz psa w piwnicy i odetniesz od kontaktow socjalnych, jesli bedziesz psa oddzielac od stada jakim jest dla niego rodzina w ktorej zyje - on tego nie zrozumie, to wbrew jego naturze, wowczas tworza sie zaburzenia, patologie w jego psychice ktorych budowa trwa miesiacami, latami i utrwala sie. Przy takim psie jak i przy psie bitym nie trudno o nieszczescie. Tak wiec powtarzam ZADNEMU PSU NIE ODBIJA BEZ POWODU OT TAK PEWNEGO DNIA. Kazdy kto tak twierdzil klamie, bo boi sie konsekwencji za to, ze sam (nie)wychowal zwierzecia ktore udomowil.

Gość kijuhygtfff
winy jest tyle ze tyle tego dziadostwa po świecie sie palęta winą jest że wczesniej nie rozjebali mu łba siekierą trzeba takich chorych właścicieli broniących tych pchlarzy deformować i rzucac na arene a potem wypuszczac psy i niech ich rozszarpują kurwa:classic_cool:

Gość gwsgwstgwsgse
popieram przedmowców!!!!! i jeszcze niech ci te twoje pieski na klatę nasrają :) a raczej wam - aggie - sragi zgaga -sraga i te inne zawszone kundlary !!!

Amstaff to nie jest rasa dla każdego.....a i tak założę się że to nawet nie był czysty amstaff. Ale ludzie sobie z wielu rzeczy nie zdają sprawy. Rasę trzeba dobrać do swoich potrzeb i do stylu życia. Decydując się na psa ludzie powinni być niemal ekspertami z danej rasy. Czytać, interesować się, wiedzieć jak wyszkolić itp. A nie hop siup albo najczęściej prezent dla dziecka właśnie (o zgrozo) bo "mamusiu ładny sceniacek".

i jeszcze jedno - co wy pie**olicie za bzdury ze to zalezy od wychowania!! czasem pies jest zazdrosny wlasnie o dziecko i w d**e z twoim cudownym wychowaniem!! ogarnijcie sie!! xxx to NADAL jest wychowanie :) xxx dziękuję bardzo za tak niemiłe życzenia chyba lepiej takie niż żadne. Ja z kolei też życzę ale wszystkiego dobrego, trochę więcej pokory w niektórych tematach (zwłaszcza tych mniej Wam znanych) oraz mimo wszystko poszanowania dla każdego życia.

Gość kijuhygtfff
debilko wzieli psa po szkoleniu policyjnym OWCZARKA najlagodniejszą rase oni maja slużyć ludziom to nie oni go wychowali taki pies powinien chodzic ze skulonym łbem i wykonywac każdą komende a co dopiero inne kundle szmaty bardziej cenia pierdolonegom psa niż ludzkie życie każdy normalny człowiek rozjebałby mu łeb az mózg by tryskał mam nadzieje że was psy tak pogryza że będziecie czuły to co tamta rodzina i masa innych

Gość gwsgwstgwsgse
ja pierdole mycha stul ryyyyyyyyyyyyyyyyyyyjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! v GÓWNO WIESZ!!!!!!!!! WSZYSTKIE PSY TYPU AMSTAFF,BULTERIER MAJĄ USCICK SZCZEK TYLE CO REKIN !!!!!!!!!!A WIEC 1,5 LUB WIECEJ TONY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAKA GLUPIA KURWA!! GADA A HUJA WIE!!!!!!!!!!!! ZDYCHAJ DZIWKO ZA TE TWOJE PIERDOLONE BEZSENSOWNE WYWODY

Pies nie ma ludzkich uczuc. Nie kocha CIebie taka sama miloscia, nie dziala na zlosc, nie dziala z zazdrosci. v Amstaff byl przewodnikiem stada (matka+dziecko) byc moze byl jeszcze maz, ktory psa uczyl agresji, bil, wykorzystywal do zabaw silowych - tego nie wie nikt i sam wlasciciel sie do tego nigdy nie przyzna. Faktem jest, ze pies mial role przywodcy, lidera grupy. Gdyby jego wlasciciele przed zakupem kierowali sie mozgiem i zdobyli wiedze, badz zamiast silnego psa kupili yorka czy innego malucha to nie doszloby do zadnej tragedii. Majac psa w domu musisz dostosowac sie do jego psychiki i miec nad nim pelna kontrole. Nie masz do tego predyspozycji? Nie znasz sie na tym? Ok, nie musisz, nie kazdy jest ekspertem, mozesz byc dobry z matematyki ale zdolnosci przywodcze miec zerowe - to nie oznacza, ze jestes zlym czlowiekiem - ale MYSL i nie kupuj silnego zwierzecia. To nie jest przymus posiadanie groznie wygladajacego psa dla szpanu. Zostawcie te psy ludziom, ktorzy sie znaja na psychice bo przy nich te psy pokazuja swoje prawdziwe oblicze, sa kochane, rodzinne, oddane i cale zycie lagodne. v z kim ja w ogole dyskutuje? Z ludzmi ktorzy nic nie wiedza o funkcjonowaniu psiego 'umyslu' ktorzy chca mi wmowic czym sie dany pies kierowal? hah :D v Pies nie rodzi sie z natury agresywny, niezaleznie jakiej jest rasy nie rodzi sie z kodem w glowie by zabijac kogokolwiek. To czlowiek z niego to robi. To jest fakt i nie zmienicie tego. I nie osmieszajcie sie chcac wdawac sie w dyskusje z kims kto ma pojecie w temacie bo wygladacie przy mojej wiedzy komicznie :D

debilko wzieli psa po szkoleniu policyjnym OWCZARKA najlagodniejszą rase oni maja slużyć ludziom to nie oni go wychowali taki pies powinien chodzic ze skulonym łbem i wykonywac każdą komende a co dopiero inne kundle xxx owczarek to nie jest znowu taka najłagodniejsza rasa a po drugie duch święty chyba tylko wie jak to tak naprawdę sprawa tam wyglądała z tym szkoleniem i cała resztą. xxxx mam nadzieje że was psy tak pogryza że będziecie czuły to co tamta rodzina i masa innych - hello??? tak bronisz ludzi przecież koleżanko, taką mają dla Ciebie wartość wielką a tu takie życzenia? bądź konsekwentna

Gość k,mnhbvcxzxsdcvbnm,
tak bronie wszystkich ludzi normalnych a wszystkich pojebanych psiarzy niech ich psy rozjebią bo ci ludzie sa na równi z psami i powinno sie ich oatroszyc i walić po łbach młotkiem

chyba was doszczętnie pojebało - dziewczyno jesteś chora psychicznie....po twoich wypowiedziach nie mam co do tego wątpliwości. Ale uśmiałam się z tego lizania i spania ze szczochami.....jak Ci to sprawia ulgę to dawaj dalej :)

Gość ;ot
jaka znieczulica ja pierdole:o jak w takiej sytuacji mozna sie czepiac ojca:o kurwa osoby które bronia psa sa chore umyslowo-nawet nie potrafią sobie wyobrazic że nie maja polowy twarzy oka sa zdeformowane do końca życia kurwa jakim głombem trzeba być i niedorozwojem zeby w takiej sytuacki pierdolic takie głupoty:o

wlasnie - odnosnie szkolenia v IPO - to szkolenie ktore nieodpowiednio przeprowadzone na stale rozwala psu psychike. Ja z moim psem mam to szkolenie zaliczone. Do czego zmierzam - takiego psa moze posiadacz TYLKO I WYLACZNIE osoba wyspecjalizowana w tym kierunku, chociazby przeszkolona. DLaczego? Szkolenie IPO (jak i psow policyjnych wiec) uczy psa m.in. reakcji ataku na pewne bodzce. Pozorant atakuje psa pala i bije go nie szczedzac na mocy uderzenia. Pies ksztaltuje w glowie reakcje ataku/obrony na pewne zachowania. Jednak uczony jest tez odpuszczac na odwolanie wlasciciela, jednak czesciej wlasciciel musi psa dotkac tzn chwycic, odciagnac, przewaznie na szkoleniach adrenalina jest tak wysoka, ze psy na sam gwizd nie reaguja. Owczarki maja bardzo slaba psychike w porownaniu do rottweilerow jesli chodzi o te szkolenia. Malo ktory je przechodzi w kolejnych stopniach, zazwyczaj wiekszosc odpada wczesniej - wysiadaja psychicznie. Takim przypadkiem byl ten pies, wywnioskowalam z tego co autorka pisala. v Takiego psa moze prowadzic tylko doswiadczona osoba, poniewaz nieswiadome dziecko moze w dowolnej odleglosci bawic sie np. kijem bejsbolowym co temu psu przypomni nieudane szkolenie - wowczas wlasciciel musi wiedziec jak zareagowac i jak odwolac zwierze jeszcze zanim sie bedzie spinac. Kolejny dowod na debilizm czlowieka ktory dopuscil tego psa do towarzystwa dziecka. Nie uwazam, ze to, ze pies zagryzie dziecko jest czyms dobrym. Bardzo mi szkoda dzieci, naprawde. WIem, ze pies nie gryzie bo sie obrazil albo byl zazdrosny. Do krwi, prawdziwy atak - tego moze dokonac TYLKO NIEZROWNOWAZONY PIES. A jego niestabilnosc psychiczna jest tylko i wylacznie efektem wychowania przez wlasciciela.

ot - gdyby na miejscu psa był inny człowiek (zakładając że zdrowy psychicznie) to byłoby wiadomo, że to jego wina. Ale tam był pies, po prostu rozdziadowany i nauczony agresji.

Ja mam stycznosc z psami ktore braly udzial w walkach psow i efektem moich dzialan z nimi jest to, ze potrawia przebywac w towarzystwie kilkunastu innych psow w zgodzie. Moga calymi dniami zgodnie sie bawic, biegac za pilka, obwachiwac sie i jesc w jednym miejscu. v Do tego potrzeba reki i wiedzy. Jesli znasz psychike psa to wiesz jaki gest co oznacza, zdajesz sobie sprawe z sygnalu kazdej wysokosci ogona. v Ja wchodzilam do domow, gdzie ludzie swojego psa uznali za beznadziejny przypadek, rzekomo rzucajacy sie na ludzi i dzieci, wchodzilam do takiego psa do kojca sam na sam i jakos jeszcze zyje i tu pisze. Pracuje z psami z rozna przeszloscia i widze rezultaty tej pracy. Dlatego nikt mi nie wmowi, ze nie mam racji obwiniajac wlasciciela psa bo tylko on jest odpowiedzialny za to co sie stalo. Nie znajac sie nie musial tego psa wcale brac do siebie, a nawet jesli chcial dobrze to mogl go duzo wczesniej oddac, poszukac behawiorysty badz uspic. Nie doszloby w ogole do tragedii i dziewczyna mialaby cala twarz.

Swoja droga taki rottwailer może być tak naprawdę dobrym towarzyszem i łagodnym bardzo psem, tylko ma trochę złą renomę ;) wystawioną przez ludzi. No, ale nie jest dla każdego....ja bym się nie odważyła na takiego psa.

Gość wiesz co Mycha
nie obraz sie, ale piszesz bez sensu. Po wujku autorki jedziesz rowno, ze debil, ze agresywny, ze "Nie znajac sie nie musial tego psa wcale brac do siebie" itd. A co zrobil Twoj tatusiek? No co? TO SAMO - przygarnal do domu jakiegos psa nie wiadomo skad i jak wychowywanego (o ile w ogole), niebezpiecznej rasy, a kiedy ten pies zaatakowal jego corke, tatusiek zareagowal atakiem furii -IDENTYCZNIE, jak w rpzypadku kuzynki autorki i jej wujka. No i wujek jest oczywiscie"debilem", a kim jest Twoj tatusiek? Hm? Sama sie wkopalas, piszac, ze agresja psa wynika z agresji wlasciciela, wiec Twoj tatus tez musi byc "pojebem", prawda?

Gość didiiddidi11
ojciec dziecka postapil slusznie niech ta historie bedzie przestroga dla innych psy nalezy trzymac na lańcuchu na dworze w budzie jeśli się nie ma warunków nie trzyma sie psa wogóle i podstawa jest sterylizacja by sie więcej tego jak robali nie naplęgło

Gość ale ustalmy jedno
York to nie pies ;)

Gość rerwrwerewr
"wujek musiał wykopac psa bo musza porobić badania czy nie byl na cos chory a pieseczek taki kochany,potulny i lagodny był" "jużprzedtem zagryz ich kundla i kota ale oni nic sobie nie robili matka twierdziła że z tym kundlem walczyli o przywództwo " ale bzdurna prowokacja, bez zadnego sensu... :( Potulny łagodny piesek, co zagryzł psa i kota. Taak...

Gość 5iuloiul
potulny to darmozjad byl dla rodzinki debilko nie spotkalem jeszcze psa który nie warczy na innego albo nie gania kotów powinno sie wytepić te rase trzymanie psów jest groźne jak trzymanie lwa niedzwiedzia albo godzilli

Gość idioci to właściciele!!!!
**Mycha skąd jesteś>? rozglądam się za behawiorystą dla mojej suczki

Nie mieszkam w Polsce. co do mojego ojca - nie jestem hipokrytka. Uwazam, ze branie do domu takiego psa jest nieodpowiedzialne, zwlaszcza kiedy w domu jest male dziecko. I wiem, ze gdyby tu byl sam stwierdzilby, ze byl wtedy idiota. Gdyby tamtego dnia cos mi sie stalo, mialabym jakas blizne lub gorzej - to do rodzicow mialabym ogromny zal, nie do psa. Nie dlatego, ze uwazam wszystkie psy za najslodsze i niewinne stworzonka ktorym nalezy lizac doopsko po sraniu a dlatego, ze posiadam ogromna jak na moj wiek i doswiadczenie wiedze na temat psiej psychiki, wiem jak ona funkcjonuje i w zwiazku z tym wiem, ze to tylko i wylacznie od czlowieka zalezy co zrobi ze zwierzecia, ktore posiada. v Jesli ktos zastrzeli twoje dziecko to tez nie obwiniasz pistoletu, tylko czlowieka, ktory pociagnal za spust. Bedziesz za tym by zaostrzyc przepisy zezwolenia na posiadanie broni. v Ktos kto posiada duzego silnego psa rowniez moze zrobic z niego bron - wykorzystac jego sile i zeby do tego by skonstruowac ''potwora''. Moze psa tak ulozyc lub zaniedbac by metaforycznie stworzyc w jego psychice spust - z ta roznica, ze ten ''spust'' pociagnie sie z czasem sam. Zaden pies nie jest sam w sobie zly od urodzenia.

Gość 56yyhfgg
czepiacie sie autorki a ja jestem tylko slabą kobietą i jakbym zobaczyla na zywo taka aukcję, że piec kogos zagryza, to tez bym wziela mlotek i mu łeb rozwalila, nie wiem co w tym dziwnego? to co mial czekac i patrzyc jak bydlę zagryzie dziecko? dodam ze jestem wegeterianką, lubie zwierzęta ale są pewne granice.

Gość znowu kac...
Mycha na 100% kopuluje ze swoim psem, ta kobieta nie jest normalna:classic_cool: