Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JUSTYNK@@@

PO JAKIM CZASIE OD PORODU ROZPOCZĘŁYŚCIE WSPÓŁŻYCIE?

Polecane posty

Gość JUSTYNK@@@

Witam. Jestem 3 mce po porodzie, z dzidziusiem i ze mną wszystko O.K. Chcielibyśmy z mężem rozpocząc współżycie seksualne ale nie dostałam jeszcze okresu. Boję się żeby nie zajść tok od razu w drugą ciążę.Co radzicie ? Jak to było u Was? Chcicę mam straszną (zaspakajam się sama-mężowi nie mówię bo się wstydzę), ale strach przed ciąża jeszcze większy!....Może są jakieś metody wywołania miesiączki? Za wszystkie rady z góry dziękuję ! :-)

po 6 tygodniach. po co czekasz na miesiaczke? gumek nie masz?

Gość jjdifdfsdfsdf
tylko wam 1 w glowie. Seks i nic wiecej.

Gość fanka anka
jak karmisz piersią mozesz nawet po roku dostać okres, albo jeszcze dluzej czekać. gumka, tabletki i dasz rade

Gość też po 6 tygodniach
bo bałam się bólu po nacięciu i czy to się już zagoiło w środku. Poza tym też w gumkach, okres po porodzie i tak jest bardzo nieregularny więc na NPR nie ma co liczyć

Gość jjdifdfsdfsdf
a

Gość yukki
a u ginekologa byłaś? ok 6 tyg po porodzie powinnaś pójść i dowiedzialabyś się czy wszystko se ladnie zagoiło. ak sie boisz ciąży i nie ufasz npr to są przeciez tabletki, nawet dla mam karmiących. a nie miałam okresu równo rok od porodu to mialabym tyle z seksem czekać ?:P

Gość JUSTYNK@@@
U lekarki byłam ale jakoś głupio było mi pytać....Poza tym wszystko ładnie się zagoiło.:-)

Gość natmik
6 tygodni gumka i do przodu, na okres to sobie mozesz czekać

Gość KatarzynaWolny
Wstepnie lekarze mowia po 6 tygodniach Ja musze przyzynac ze u nas bylo to po 2 tygodniach ale szybko doszlam po porodzie porod byl tez szybki Uwazajcie dziewczyny bo po ciazach ponoc szybciej mozna wpasc :D

Gość JUSTYNK@@@
Koleżanka tak miała...Zaszła w ciążę 7 miesięcy po porodzie!

Gość Elite-five
Ja czekałam do okresu, ale podobnie jak ty pomagałam sobie paluszkiem :-)

Gość wertnbvcxz
Ja po porodzie długo nie miałam ochoty na baraszki. Mąż też nie jest kogutem ,tak że współżycie tak na dobre rozpoczęliśmy ok rok po!

Gość ewelinka mama
My kochaliśmy się już 3 tygodnie po urodzeniu. Dopuszczaliśmy możliwość ponownego zajścia w ciążę ale tak się nie zdarzyło .Dostałam okres po ok 6 m-cach.

Gość ASDFG
5 TYGODNI

Gość ew#2
Mam podobny dylemat! Dwa miesiące po porodzie :-( Nie chcę używać antykoncepcji...

Gość u mnie to
u mnie po 4 tyg, nie mogliśmy wytrzymać już ;)

Gość ew#2
:-)

Gość barnej
zabezpiecz się dziewczyno. borze co za ciemnota...

Gość ew#2
No właśnie, ciemnota.......ale chyba ortograficzna :D

Gość zonaKraka
My zaczynaliśmy po 4 tyg, ale tak do końca to dopiero po 6 tyg, jak po kontroli u ginekologa dostałam tabletki anty. Szczerze mówiąc, w głowie mi się nie mieści że dorosła kobieta, która już była w ciąży, urodziła dziecko i nie przyszła do lekarza po raz pierwszy, wstydzi się zapytać o antykoncepcję... Tabletki jeśli brałaś, to możesz brać dalej- przy karmieniu piersią nie czekasz na okres tylko zaczynasz od razu (nie wiem jak jest kiedy nie karmisz), jeżeli uzywacie prezerwatyw to nie ma na co czekać, jeśli spiralka- to i tak musisz z ginekologiem pogadać... nie wiem jakie metody stosujecie. A co do tego jak szybko- wrócił Ci popęd seksualny, połóg się skończył więc w czym problem?

Gość no właśnie!
:-)

Gość maryja sklodowska
Ja zaczelam jakies wlasnie trzy miesiace po porodzie,z gumami,ale bylo to bardzo rzadko,bo nie mialam melodii na seks. poped mi jeszcze nie wrocil,dopiero tak z pol roku po porodzie odczuwalam przyjemnosc z seksu i wtedy bylo tego wiecej

Dokladnie miesiac po porodzie. Karmie piersia i nadal nie mam okresu, a dziecko a prawie 5 miesiecy.

Gość ja około 4 tyg po porodzie,
nie moglismy się powstrzymać:P

Gość po ok 6 tyg jak bedzie ok
ja pytalam lekarza kiedy moge, glupio nie bylo,ale wolalam spytac kogos kto sie zna.

niecałe 6 tyg przez 6 tyg trwa tak zwany połog czyli powrót do stanu z przed porodu wszystko sie musi zagoic, ma sie silne krwawienia itp ja byłam umówiona po 6 tyg do ginekologa ale nie wytrzymalismy pelnych 6 gdzies w 5 tyg czułam sie juz dobrze i jakos tak wyszło w 6 tyg bedąc u lekarza zapytałam czy juz mozna i tylko potwierdził ze tak. moj mąz był przy porodzie i moze dlatego nie bałam sie zmian mojego ciała bo wierzyłam ze to zrozumie i nie myliłam sie ;) teraz po 2 latach juz wszystko wrociło do normy w sensie stanu z przed porodu i jest bosko ;)

Gość monalis@
o pięciu tygodniach.

Gość kawka miki
Ja jestem dopiero 2 tyg. po urodzeniu dziecka. przez całą ciążę miałam sporą ochotę na sex. Ciąża nie była zagrożona ,więc mogliśmy sobie używać do woli. Teraz jednak jakoś zupełnie nie myślę o igraszkach.Wiadomo ,noce nieprzespane,ogólne zmęczenie...Mam nadzieję że to po jakimś czasie minie i wróci do normy ,tzn do stanu przed ciążą.

Gość kaiarenka nice
Jakoś po 4 miesiącach. okres dostałam po 3.