Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOBOX

Jaka według was powinna być pizza? Chodzi o ciasto.

Polecane posty

Gość BOBOX

Ja uważam że ciasto powinno być cienkie z dużą ilością nadzienia tak żeby się rozpływało i taką pizzę lubię. No właśnie kiedyś słyszałam chyba to były w "kuchenne rewolucje" że pani zwróciła uwagę że cisto od pizzy powinno być puszyste. Na obecnym rynku mrożonek są pizze z grubym ciastem oprócz Ristorante którą zawsze kupuję a niestety rzadko jest sprowadzana do osiedlowego sklepu. Ostatnio reklamowana w telewizji jest pizza Giuseppe która ma grube ciasto. Reklama tej pizzy podkreśla właśnie tą grubość i teraz się zastanawiam czy to jest zaleta? Czy pizza powinna być gruba a jak tak to czemu mi nie smakuje?

Gość BOBOX
nikt nie jada tego cuda?

ale głupie pytanie, to tak jakbym sie zapytala: moj chlopak wpierdziela krewetki, jak to jest ze mi one nie smakuja. jedni lubia grube inni cienkie ciasto

Gość ja lubię tylko
pizze na cienkim spodzie chrupiącym i przyrumienionym na grubym to taki plak jak naleśnior :o

Gość BOBOX
no tak, ale mi raczej chodziło o to jaka powinna być zrobiona prawidłowa pizza z cienkim czy grubym ciastem

Gość bleeeeehh
Prawdziwa pizza to pizza na cieniutkim cieście, która się nie załamuje a jest "sztywna" ma dużo składników i samodzielnie zrobiony sos pomidorowy :) mniaam :)

Gość gość
dla mnie nie za grube i nie za cienkie, nie lubię grubego, bo nic tylko ciasto czuję, a jak za cienkie to mi wszystko spada. W Dominium mają dobre pizze, moim zdaniem to jest jedna z lepszych pizzerii.

Gość gość
Na cienkim, ale nie chrupiącym. Taka lubie najbardziej.

Gość gość
Taka,jaka komu smakuje;)

Gość gość
ciężko to określić na pewno nie może być za grube, bo wtedy nie czuję dodatków, tylko ciasto i szybko jestem pełna, ale też nie może być za cienkie, bo wszystko, co mam na pizzy spada. Dobra pizza i ciasto jest według mnie w dominium, dobre połączenie smaków i ciasto odpowiedniej grubości.

Gość gość
prawidłowa to taka jaka komu pasuje, osoba powyżej napisała - jak za cienkie to składniki spadną, ja za gruba to też niedobrze. Ja osobiście lubię coś pośredniego - robię pizzę według przepisu z ziemniakami gotowanymi, tylko po rozciągnięciu na blaszce nie daję jej wyrosnąć, ale wkładam od razu do nagrzanego piekarnika - trochę jeszcze urośnie, ale jest akurat - nie gruba i nie za cienka, a chrupie:) w jednej pizzerii na rynku w Kielcach jadłam tego lata pyszną pizzę - ciasto było akurat i jeszcze rozpływało się w ustach, takiej niestety nie potrafię zrobić:( moje jednak trzeba przeżuć:)

Gość gość
ciasto dla mnie powinno być cienkie, ale nie za bardzo tak ok 1 cm, czasami 1,5. Może być nieregularnie lekko przyjarane od spodu- jak się ją piecze na kamieniu w prawdziwym piecu. Dodatków średnio, lubię jak sos to sos a nie jakaś wyschnięta plama. Dużo sera. Dobre dodatki. Przyprawiona. Tzn sos doprawiony + oregano na pizzy

Gość gość
Ja najbardziej lubię taką na cienkim cieście, wogole jestem wielką fanką pizzy; ) najbardziej smakuje mi pizza w mojej ulubionej knajpce we Wrocławiu http://pizzalovepane.pl nawet nie próbuje robić podobnej w domu bo i tak nie ma szans ,aby mi wyszła taka sama;)

Polska pizza jest smaczniejsza, niz włoska.:) Przynajmniej ja mam takie porównanie. Osobiscie lubiè pizzè na cinkim, chrupiacym cieście.

Gość ITDIS
Wiele osób twierdzi, że pizza powinna być cienka, delikatna - taka jak oryginalnie we Włoszech. Według mnie powinna być ona na grubym cieście, z dużą ilością dodatków (szczególnie sera-wtedy mogę nawet nie używać sosów, aby nie psuć sobie smaku) i dobrze wypieczona. Taką pizzę zamawiam zwykle w Party Pizza i taka mi osobiście najbardziej smakuje.

Gość gość
lubie pizze guseppe, bo te ciasto to taka po prostu duza bulka ;) ale normalnie pizze lubie na cienkim ciescie i takie staram sie robic, kiedy sama robie pizze. moja babcia np. robila takie grubasne ciasto, ze cala ta pizza wygladala jak....no, zwykle ciasto drozdzowe :D jasne, najadlas sie jednym kawalkiem bo to byl ogrom! ;) ale ja wole cieniutkie, z duza ilosc****eczarek, cebuli i sera ;)

Gość gość
Ja lubie pizze wloska, na cienkim ciescie i bez zadnych sosow, ewentualnie mozna pokropic smakowa oliwa z oliwek. Dodatkow nie duzo, max 3 i ser mozarella.

Gość gość
Uwielbiam amerykanska pizze, np. z pizza hut - grube ciasto drozdzowe z zapieczonym serem w brzegach! I duzooo dodatkow, nie jak we wloskiej.

Gość nat125
Ja bardziej lubię włoską pizzę taka jak w http://www.caprinew.pl/ , ale myślę , że to jaka powinna być pizza to rzecz gustu. jedni wolą cieniutkie ciasto inni raczej grubsze. Dla mnie prawdziwa pizza to taka, która rozpływa się w ustach, ciasto ma cieniutkie i chrupiące.

Gość Koronkovva
Ja osobiście uwielbiam pizzę na grubym cieście, ale ciężko znaleźć lokal, w którym ciasto jest naprawdę dobre. Osobiście jednak bardzo lubię zamówić sobie pizzę na grubym cieście z Telepizzy. Proporcje między ciastem, sosem i składnikami są moim zdaniem idealne i bardzo lubię urozmaicić nią sobie wieczór ze znajomymi.

Gość Żarłok22
Uwielbiam pizzę na średnim cieście z rukolą, najlepsza! Zawsze chodzę do Gusto na Jedności Narodowej

Gość Kuchareczka4
Próbowałam robić pizzę i średnio mi to wychodziło, w Gusto, ostatnio zamówiłam do domu i jestem miłe zaskoczona