Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama prawda szczera

Napiszę wam prawdę o życiu za granicą. Pozytywnie jest.

Polecane posty

Gość Chelsey
Nieważne jakie autorka ma wykształcenie. Ważne, że sobie radzi. Jak sytuacja pozwoli - to będzie się kształcić dalej. Większość pokończyła studia - a i tak gówno mają, bo albo nie ma dla nich pracy, albo jest ale za psie grosze.

Gość Nigdy nie jest za późno
Ja mam 37 lat i sie uczę, pracuje w szkole jako Teaching Assistant i robię teraz NVQ2 , potem zrobię NVQ3 , potem dyplom , po woli idę w górę bo chce pracować w szkole jako SENCO , nigdy nie jest za późno , a o wykształcenie nikt mnie nie pytał jak zapisywalam sie na kurs.

nigdy nie jest za późno dobry pomysł -ale znasz biegle angielski -i to ci pozwala się realizować, iść naprzód .Nauczyciele bardzo dobrze zarabiaja w uk (jak na średnie zarobki w kraju )

Gość najbrzydsze sa golfy
"Nech kazdy zajmie sie soba" oczywiście, zajmuje się sobą.ale skoro autorka pisze o sobie na forum to chyba oczkuje opinii prawda:P wiedziałam że zaraz odezwa się bogacze z firmami po 8klasach.ale dla mnie to świadczy o jej lenistwie i braku ambicji i tyle. no cóż..w fabrykach tez musi ktoś pracować. bo nie sadzę że znajdzie się nagle ochota na siedzenie w książkach (przy dziecku) skoro przez tyle lat się nie chciało.. "o wykształcenie nikt mnie nie pytał jak zapisywalam sie na kurs. " no jeżeli chodzi o nvq to faktycznie nikt o wykształcenie nie pyta. sama je robiłam kiedyś, trochę pisania z książek i tyle:) dostałam po tym wielką podwyżkę 20p/h. A na studia musiałam mieć już A level.

Gość najbrzydsze sa golfy ludzie
mają po 30 lat i zaczynają się dalej ksztalcić,wiec przystopuj troche,wazne ze ktos chce to robic.

Gość pies z kulawa lapa
Autorko, jestes na emigracji dopiero 2 miesiace i nawet nie rozumiesz co ludzie wokol Ciebie mowia. Nie zasz jeszcze realiow zycia na emigracji, na ogol ludzie najpierw sie zachlystuja nowym krajem, zwatpienia przychodza pozniej jak pojawiaja sie trudnosci.

O lenistwie i braku ambicji świadczy też chaos w wypowiedzi i zła interpunkcja. To także brak szacunku dla odbiorcy i samego siebie. Pisałam o tym już wielokrotnie i powtórzę - nie każdy chce być dyrektorem, można się realizować na innych płaszczyznach. Jeśli ktoś uważa, że każdy musi być taki jak on, jak on myśleć, mieć takie same marzenia i wymagania to... niech pomyśli raz jeszcze. Znam osobiście ludzi z marnym wykształceniem, którym niejeden mógłby pozazdrościć honoru, uczciwości a nawet inteligencji. Znam też wykształconych baranów (o to, przy polskim systemie edukacji, coraz łatwiej). Liczy się tylko to, że ktoś jest szczęśliwy nie krzywdząc innych (także durnymi komentarzami w internecie). Jeśli ktoś jest w stanie to o sobie powiedzieć to ja mu gratuluję i cieszę się bardzo.

Gość Planning masz rację
.

mnie zawsze zastanawia, jak ktos moze ocenic inna osobe, mowiac, ze nie ma ambicji. bo pracuje fizycznie?

Gość pies z kulawa lapa
Ja nie uwazam, ze kazdy musi pracowac za biurkiem, bo wiem, ze niektorzy nie cierpia takiej pracy. Jednak jakos nie zachecalaby mnie perspektywa pracy w sklepie.

Gość łatwo kogoś
oceniać,a moze by ten ktos spojrzył sam na siebie

Gość pies z kulawa lapa a mnie
nie zachęcałaby Twoja osoba:) gdyby nie Pani ekspedientka to nic byś nie kupiła....

Gość w Polsce też da się :-)
każdy usi znależć swoje miejsce na świecie. Nie ma to znaczenia czy w PL czy gdzie indziej. Ja z Polskim też bym wjechał gdybym nie miał perspektyw i możliwości. Na szczęście nie muszę, tu pracuję, mam jakieś stanowisko,tu założyłem rodzinę, stać mnie mieć dzieci. Nie muszę i nie chcę wyjeżdżać. Szczerze, teraz gdybym miał się ruszyć z PL to żebym zaczął nad taką opcją zastanawiać to musiał bym dostać minimum 4000 funtów miesięcznie na rękę i wielką pewność, że będę miał zapewnioną pracę na dłużej. Wam życzę powodzenia. :-)

"mają po 30 lat i zaczynają się dalej kształcić" wiem o tym, sama jestem po 30 i właśnie sie przekwalifikowuję:) "O lenistwie i braku ambicji świadczy też chaos w wypowiedzi i zła interpunkcja" Jeżeli pijesz do mnie to przepraszam za błędy i wynikający z nich brak "szacunku" jeśli tak to odbierasz. Robię kilka rzeczy na raz i akurat kafeteria nie jest moim priorytetem. Ja nie pisze o honorze czy braku inteligencji.Pisałam o lenistwie. Chyba przyznacie że w obecnych czasach wykształcenie podstawowe to ewenement. "mnie zawsze zastanawia, jak ktos moze ocenic inna osobe, mowiac, ze nie ma ambicji. bo pracuje fizycznie? " Ale brak ambicji nie odnosi się tu do pracy (bo każdy musi od czegoś zacząć w obcym kraju jeśli nie zna języka) ale zupełnego braku chęci rozwoju. Sama pracowałam fizycznie. Ale wybacz, sprzątaczka z 15 letnim (na przykład) stażem pracy i wykształceniem podstawowym nie może narzekać na nadmiar ambicji;) "Ja nie uwazam, ze kazdy musi pracowac za biurkiem" Podzielam twoje zdanie, sama nie znoszę pracy za biurkiem.

Gość pies z kulawa lapa
To, ze slugam z czyichs uslug, nie znaczy, ze chcialabym wykonywac wszystkie prace na swiecie. Kazdy ma swoje zainteresowania i jesli ktos chce byc sprzedawczynia, to niech bedzie, nie mam nic przeciwko i szanuje kazda prace. Niemniej autorka stara sie zachwalac swoje zycie na obczyznie piszac, ze pracuje w sklepie, a jej maz na budowie, a mnie dla mnie to nie brzmi zachecajaco.

Gość DFSDSFFFS
ZNMA LUDZI ktorzy sa po podstawowej szkole, i dorobili sie do 30 roku zycia miliona zlotych w polsce!!! NAPRAWDE znam taka osobe osobiscie, zrobila ta osoba srednie w wieku 24 lat,ale nic to jej zawiel nie pooglo tylko tyle ze ma srednie nie podstawowe... , ta osoba obrotu na rok robi okolo milion zlotym z czego na czysto zostaje jej okolo 300tys zloty, ma duzy dom,dziecko, meza, i jest szczesliwa mio postawowego wyksztalcenia do 24 roku zycia, nie ozna skreslac ludzi po tym ze maja podstawowe czy sa magistrami bez glowy:-P

Gość pies z kulawa lapa
*slugam, haha, korzystam mialo byc

"ZNMA LUDZI ktorzy sa po podstawowej szkole, i dorobili sie do 30 roku zycia miliona zlotych " Szczęściarze.Ja takich ludzi nie spotkałam i wątpię że autorka do takich będzie należeć.Ale powodzenia życzę.

a ja uwazam, ze ta przykladowa sprzataczka z 15letnim stazem, jest bardzo dobrym przykladem, by pokazac, jak bardzo sie mylisz. cdn

Gość gość
Kilkakrotnie wyjezdzalam:w zawodzie pielegniarki(byla i Anglia i Szwajcaria i obecnie Niemcy);Wracalam.Stworzylo to syt.bez wyjscia:w Polsce na wiecznym"minusie"ale po studiach i u siebie.Za granica udreczona inna mentalnoscia i prozaicznymi rzeczami typu jedzenie ale z lekka glowa o wydatki. Jednak inny kraj to juz nie kraina mlekiem i miodem tylko troche lepszy standart zycia.Badzmy obiektywni.

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny taka rodzina! a matki to sa c**y najdorsze co doijaja ludzi i gina ich marzenia te s*******nskie k***y matki to niech zap*****la! 333 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
Tryggon czyli siedzisz w uk masz zamiar jeszcze zostac ale jak juz wrocisz do pl to bedziesz odradzal innym wyjazdu ? Cos w stul... " nie jedz nie oplaca sie wiem co mowie spedzilem tam dziesiec lat ziew " tyggon = debil :D no sorry ale inaczej o tobie nie mozna myslec

Gość gość niedzielny 1313
Ja gratuluję autorce odwagi i determinacji. Życzę Wam aby wszystko Wam się ułożyło i żebyście wiedli szczęśliwe życie. Mi się nie mieści być w wieku 25 lat po podstawówce, ale znam oisobiście osoby, które szkołę i maturę zdały w wieku 28 a teraz już są po studiach wyższych. Dlatego nie oceniam tylko życzę dopięcia edukacji, bo jest to przydatne w życiu i rozwoju własnym. Ja osobiście pracowałam w Irlandii (sprzątałam itp...), później wróciłam do Polski , dokończyłam studia i pracuję w biurze, na stanowisku o średnim poziomie już 8 lat i szczerze Wam powiem, że żałuję, że wróciłam....Mimo iż zarabiam ponad 3000 netto i jestem sama. Ale to już inny temat. Gratuluję autorko! Trzymam kciuki za dobry los i niesłabnące chęci do pracy :)