Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwiędły tulipan..

moja mama już 14 lat utrzymuje ojca nieroba - czy to normalne?

Polecane posty

Gość zwiędły tulipan..

W skrócie: Ojciec tyran domowy, nie pracujący już ok 14 lat, wiecznie czepiający się i i awanturujący o byle co, w domu przemoc głównie psychiczna ale i fizyczna również. tak było przez wiele lat. Mama i nasza trójka rodzenstwa. Nie odeszła od niego. Dzis jesteśmy dorośli, mamy własne rodziny a mama nadal tkwi z tym pasożytem. sama ma stałą, stabilna i dobrze płatna prace. Dla nas bardzo dobra, pomaga, troszczy sie itp można rzec anioł nie człowiek, ale...no własnie czy znowu taki z niej anioł skoro nie odeszła od niego i nieumożliwiła nam spędzenia dzieciństwa w spokoju a nie w takim stresie ze skutkami którego borykam się do dnia dzisiejszego. Mama nie odeszła bo jak sama mówi" a gdzie miałam iść?" albo " nikt mi nie chciał pomoc ani rodzice ani teście bo nie chcieli żebysmy sie rozwiedli bo wstyd ludzi, co sąsiedzi pomyślą, a teście dodatkowo zapewne obawiali sie ze zwali im sie na głowe i wprowadzi sie do nich. Pomagali finansowo ale pomóc się rozweiść to już nie, milczeli na ten temat. Mama zwala na nich, ale czy sama tez nie jest winna? Dumam i rozmyślam nad tym dzień w dzień... Nie wiem jak jej pomoc... i jak sobie pomóc

Gość zwiędły tulipan..
no prawie.. prawie bo Ferdek nie bije, a Halinka potrafi i może go opieprzyć

Niech twoja mama wyłoży w końcu karty na stół postawi się i odejdzie pomóż jej zmus ja do tego ja mam 22lata i nie wyobrażam sobie życia bez pracy jak bym miał siedzieć tylko w domu to bym chyba się załamał

Gość dewdwedxwedwed
sama napisałaś odpowiedź - nikt nie chciał jej pomóc, rodzice i teście woleli milczeć niż coś zrobić jak się ma trójkę dzieci to inaczej się myśli, niż jak ma się jedno czy w ogóle żal tej zaściankowości, dziś już są inne czasy, aczkolwiek moja ciotka wyszła za rozwodnika i moja babka zaakceptowała

Gość mała mi...!
Z kąt ja to znam. Wprawdzie nie mam ojca, ale mój teść jest takim samym jeba** nierobem i pasożytem i do tego alkoholikiem. Żenada jak takie ścierwo może patrzeć w lustro?!

a czy twoja mama chce pomocy? Moze akceptuje ten fakt i zyje z takim wrzodem na tylku? Zapytaj mame , czy cos chce zrobic z tym?

Gość zwiędły tulipan..
nie pracuje, a wymaga - musi byc cieplutki obiadek na 14:00, wszystkie rachunki opłaca mama, zywność i ubiór i pewnie wiele wiecej. Żeby jeszcze był wdzięczny za to ale nie - lubi sie awanturowac, przezywac moja mame 9 kiedys i nas a teraz to nie wiem bo juz z nimi nie mieszkamy). Własnie - zaścianek bo " co ludzie powiedzą". Mama głównie obwinia teściówe, ze zaslepiali ją i przekonywali że "jakos to bedzie" a nie swoich rodziców którzy uważam własnie oni powinni jej w pierwszej kolejności pomóc ale nie. Mówili tylko " jedna po rozwodzie to i druga?" albo" ehh no toż chyba jej nie zabije" . Tragedia..

Gość ertyuiol,mnbvfcd
a czemu nie ma być normalne? Mężczyźni utrzymywali i jeszcze często utrzymują kobiety więc w tym przypadku to tradycyjny związek z odwróconymi rolami.

nie odpowiedzialas na moje pytanie :-P Czy mama chce cos z tym zrobic, bo moze tylko narzeka .Jej samo narzekanie moze wystarczac . Przeciez gdyby chciala cos z tym zrobic -lodowka bylaby pusta .Nie musialaby obiadu pod nos postawiac , nie pralaby mu . Oj moglaby duzo zrobic, gdyby chciala .

Gość zwiędły tulipan..
tak tylko ci co zostają w domu to o ten dom dbają a nie leżą przed telewizorem 12 godzin na dobe nie wiem czy chce cos zmienić, ale racja - powinnam ją o to zapytać. Najgorzej że ona nadal sugeruje delikatnie że powinnysmy się z nim kontaktowac, przychodzic tam do domu i nie wiem, chyba go wielbić

Gość zwiędły tulipan..
bałaby się ze zrobi jej krzywde

Gość gość
I mnie to samo matka robi na ojca w domu też ona albo ja a on tylko leży du góry jajami jak swinia i szuka zaczepki patus jeden

Gość gość
Znam to z domu rodzinnego ojciec nierob który bije matkę a ta na niego pracuje

Gość gość
Polki to uwielbiaja! Zatyrac sie na smierc dla pijaka i nieroba i jeszcze brac od niego po twarzy jak sie hrabiemu cos nie spodoba! Byle tylko miec chlopa w domu! Byle tylko nie odszedl! Byle tylko nie bys sama bo co ludzie powiedza! Ludzie wazniejsi od wlasnych dzieci! Polki to jednak idiotki i szmaty.