Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka89

Kącik porad fryzjerskich bylej fryzjerki i kitki :)

Polecane posty

Gość była_fryzjerka_89
odnośnie cięcia kręconych włosów to wszystko zależy od twarzy i jej kształtu... natomiast włosy kręcone wyglądają dobrze gdy są wycieniowane - wystopniowane żeby nie tworzyła się piramida na głowie :P chociaż obcinałam nawet na krótkie fryzury kręcone włosy, ale to zależy od wyglądu, stylu..umiejętności układania itp

Gość ombrehelp
podcięłam wtedy gdy robiłam ombre, nie chcę ich bardziej ścinać a kondycja jest fatalna

Gość była_fryzjerka_89
kitka i już się nie zgadzamy :D

Ada-Balon- przy niediczynnosci sie wlosy przetluszczaja :)

była_fryzjerka_89- jest kilka szkol strzyzenia:p np.moje wycieniowane wygladaja strasznie:p w wiekszosci przypadkow sie nie cieniuje po sie pusza :p

Gość była_fryzjerka_89
trzeba tak cieniować żeby się nie puszyły właśnie na tępo bardziej... :P zero degażówek ewentualnie wyząbkowac nożyczkami zwykłymi :P ale cięcie zależy od włosa od ilości itp :P v v jnufnkr - jeśli chodzi o szampon do włosów farbowanych musi to być szampon przede wszystkim zakwaszający :) który domyka łuskę włosa :) z czystym sercem polecam tani Garnier zielony :) farby ??:) oczywiście fryzjerskie ( ja lubię wella ) sklepowe - loreal

była_fryzjerka_89- no degazowki to jest koszmar dla kreconych wlosow :p osobiscie jeszcze nie zabkowalam kreconych wlosow, ale nie pracuje w zawodzie tyle co Ty :p

Gość była_fryzjerka_89
no ale to zależy i tak od włosa i od rodzaju loków bo też są różne ... :P

O dokladnie, chociaz trafilam na taka fryzjerke, po ktorej wlosy przestaly mi sie krecic i teraz mam takie cus dziwne pofalowane :D

Gość była_fryzjerka_89
hmm ciekawy przypadek :P

Ja wiem jedyny w swoim rodzaju :D ale tak moge tylko JA :D Tak wiem bardzo rzadko sie to zdarza, ale jednak :p

Gość czarna farbowana
od 10 lat farbuję włosy farbą "ciemny brąz" włosy mam na pierwszy rzut oka niby czarne,ale pod słońce/swiatło mają odcień brązu od paru tygodni chodzi za mną blond. Realne jest zejscie do blondu? zdaje sobie sprawe,ze bedzie to cięzka przeprawa,ale mam kudły gęste i mocne więc mysle,ze są w stanie wiele zniesc:P

Gość była_fryzjerka_89
do nas przychodziła kiedyś dziewczyna młoda ok 15 lat ze dwa razy w tyg na prostowanie włosów prostownica a swoje miała spiralki i przez 3 lata włosy jej sie wyprostowały..teraz ma tylko lekkie fale :/ ona jest zadowolona :P

Gość była_fryzjerka_89
jest realne tylko wymaga czasu i poświeceń oraz wizyty u fryzjera :) u nas dziś w pracy były 3 dekoloryzacje na blond właśnie z ciemnego :)

Gość była_fryzjerka_89
zależy tez jaki blond chcesz uzyskać..ale myślę że do wakacji da rade :)

była_fryzjerka_89- zadowolona bylam jakies 2 lata temu :p teraz tesknie za miimi lokami :p

czarna farbowana za pierwszym razem moze byc ciezko(zalezy ile tego pigmentu masz we wlosie i jakich farb stosowalas), ale powoli malymi krokami da rade dojsc do blondu :)

Gość była_fryzjerka_89
ja tam mam proste a wolałabym loki :P na prostownice kręcę :P heh..szajrze rano na kawę koło 7-8 :P idę się myc i spać bo rano trzeba wstać :P dobranoc :*

Gość też się chętnie dowiem...
mam włosy do pasa, czarne, farbowane ciemnym brązem, chciałabym zejść do jasnego brązu, dam radę sama? dodam że muszę farbowac co miesiąc bo mam dużo siwych

Gość jnufnkr
odp ktos ??

Gość jnufnkr
oj nie zauwazylam :D dzieki za odp a jaka jest najlepsza odzywka do wlosow farbowanych?? mam czarne

Też się chętnie dowiem- dojdziesz tylko sama nie kombinuj :) idz do fryzjera :)

Gość czarna farbowana
no właśnie nie wiem w jakim odcieniu blondu było by mi do twarzy mam ładną,ciemniejszą karnację,oczy koloru szaro-niebieskiego,ciemne rzęsy i ciemne brwi podobają mi się słoneczne blondy np taki odcień http://fryzury.wieszjak.pl/trendy/256859,Wiecznie-modny-blond--galeria.html lub taki http://fryzury.wieszjak.pl/trendy/256859,7,Wiecznie-modny-blond--galeria.html

Gość jnufnkr
1000 ml za 10,99 zł to jaos bardzo tanio a gdzies w sklepie moge kupic??????

Czarna farbowana musialabym zobaczyc Twoje zdjecie, ale z tego co opisujesz raczej w blondzie nie bedziesz korzystnie wygladac(chyba ze w ciemniejszym)

Gość afterunsllepynightmer
kitko jak ci wyśle swoje fotki to była byś w stanie doradzić mi kolor i fryzurę?

Gość gosiaaaf
Witam. Od pol roku farbuje wlosy na rudo. Mialam przeprowadzona dekoloryzacje z koloru czarnego. W rudosciach czuj sie znakomicie. Ale strasznie drazni mnie to ze kolor po okolo 5-6 myciach blaknie:( Wlosy farbuje u fryzjera a nie chce co 3 tygodnie latac i farbowac bo nie oszukujmy sie 100 zl co 3 tygodnie to nie malo:( Macie jakies pomysly jak zatrzymac ten kolor? myslalam zeby poniedzy farbowaniem uzyc szaponetki koloryzujacej jak myslicie? a moze inne porady?