Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka89

Kącik porad fryzjerskich bylej fryzjerki i kitki :)

Polecane posty

Gość była_fryzjerka_89
.Amazonka. najważniejsze, że jak nakładasz odżywkę to tylko na same końce, tak żeby nawet nie dotykać nasady, bo od tego mogą się przetłuszczać. dobry szampon musisz znaleźć oczywiście do włosów przetłuszczających się no i jak wcześniej pisałyśmy z kitką, nie dotykać ich w ciągu dnia, nie czesać przy skórze szczotką no i można je delikatnie odbijać na okrągłą szczotkę, bo im dalej skóry (mniej przyklapnięte) tym mniejszy kontakt ze skóra która wydziela sebum . ja mam tez taki problem i stosuje piankę do włosów właśnie przy nasadzie nakładam na objętość. teraz mam taką nowa zz Rossmanna z "wella" taka czerwona bardzo fajna, nie skleja włosów koszt około 15 zł. możesz tez kupić szampon oczyszczający i myc nim raz w tygodniu lub nawet rzadziej :) no a na same końce nakładać odzywki do spłukiwania :)

Gość była_fryzjerka_89
joanna0709 nie pracowałam nigdy na loreal, ale słyszałam bardzo pozytywne opinie na temat tych farb (jedne z lepszych) myślę, że spokojnie pokryją. jeśli chcesz mniej niszczyć włosy to możesz używać farby z "Wella touch" są to farby semi permanentne bez amoniaku, ale fajne kryją i nie niszczą włosa. pewnie szybciej się wypiorą, bo włos jest rozjaśniony, ale myślę że ta z loreala tez spoko możesz użyć. :)

Gość była_fryzjerka_89
teraz dopiero doczytała, że ta farba tez jest bez amoniaku :) wiec jest bardzo podobna do tej z welli. dobry wybór. ja bym zamówiła.

Dzięki bardzo, tylko jaki mam kolor wybrać, żeby wyszedł mi brąz ale nie ciemny i nie taki jasny :) mam ciepłą karnację, więc chłodne kolory mi nie pasują , a na takie rozjaśnione to pewnie inny kolor wychodzi ?

właśnie mam taki sam kolor włosów jak ta pani na zdjęciu w długich włosach :)

Amazonka- kup sobie szampon do wlosow przetluszczajacych sie u nasady i suchych koncach Timotei mial kiedys taki z wyciagiem z winogron. :)

Gość .amazonka.
Dzięki dziewczyny:)Miałam już dużo szamponów, oprócz tego że moje włosy przetłuszczają się to jest jeszcze problem z rozczesaniem po niektórych szamponach niepamiętam jakich bo dużo ich testowałam nie mogłam włożyć grzebienia we włosy i trudno jest mi coś dobrać. Ostatnio miałam z nivea do włosów przetł. Tragedia, miałam też z nivea inny ułatwiający rozczesanie i był ok, tylko tyle że musiałabym myć włosy codziennie. Z odżywkami właśnie tak robię tylko końcówki dodatkowo zawijam je we folię i ciepły ręcznik na głowę pochodzę tak z pół godziny i spłukuje wtedy są jak nowe. Gdzie można kupić taki szampon oczyszczający ? Dodatkowo mam rozdwojone końce i lekki łupież. Naprawdę moje włosy to tragedia dlatego zrezygnowałam z pasemek bo widzę co się dzieje.

Gość .amazonka.
Oprócz tego że moje włosy to obraz nędzy i rozpaczy który zawdzięczam sobie- rozjaśnianie joanną z drogerii nie wyszło mi na dobre. Eksperymenty z farbami sklepowymi aż któregoś razu miałam fioletowe włosy dopiero fryzjer uratował sytuację- pamiętam ten wstyd. Generalnie włosy słabo mi rosną, od 3 lat urosły z długości za ucho do łopatek- marny wynik- mogłabym coś zrobić żeby to poprawić ? Podcinanie końcówek próbowałam. Może istnieje coś innego ?:)

amazonka Pisalam gdzies wyzej o ampulkach Seboradin i o genialnej masce WAX polecam z calego serca :) mojej mamie po chemioterapii piekne mocne wlosy urosly :)

A co do szamponu to sama teraz stosuje(mam taki problem z tluszczem na glowie jak Ty) szampon Ziaja (apteczny) kuracja przeciwlupiezowa z piroktonianem olaminy i cynkiem on reguluje aktywnosc gruczolow lojowych i dziala przeciwlupiezowo :) stosuje 3 dzien i jest lepiej :) kosztuje ok10 zl :)

Gość .amazonka.
Kitka dziękuję Ci bardzo kupię sobie ten szampon w aptece jutro i wypróbuje. Odżywke wax miałam kiedyś zapomniałam o niej, też muszę kupić i próbować. A o ampułkach jeszcze nigdy nie słyszałam, w czym one pomagają ? Drogie są ?

.amazonka.- ampulki wcierasz w skore i pobudzasz cebulki wlosowe do wzrostu(wiem troszke sie przetluszcza, ale nie uzywasz tego codziennie)

Joanna0709- i jezeli bedziesz chciala teraz zmienic kolor to tylko balsam koloryzujacy z henna venita lub jak pisalam wyzej farba biokap. One nie niszcza wlosow tylkk je odzywiaja :)

Gość .amazonka.
Czytałam o tym szamponie z ziaji dużo dobrych opinii, dziewczyny pisały, że płącze włosy więc byłaby mi potrzebna jakąś odżywka najlepiej w sprayu żeby nie obciążać włosów by nie przetłuszczały się mocno jaką polecasz ? Czytałam o dwufazowej wax ale miała średnie opinie, może jakąś z drogerii z popularnych marek ?

.amazonka.- fakt troszke placze wlosy, ja osobiscie uzywam(zaraz mnie znowu miastowce zjada) najzwyklejszej odzywki z joanny do wlosow przetluszczajacych sie-z mieta pieprzowa i wrzosem niby jest bez splukiwania, ale nakladam ja doslownie na sekunde i od razu splukuje :) A co do odzywek w sprayu to polecam Gliss Kur z plynna keratyna

Gość hannelore.hannelore
Kitko dzięki za @ kolor 6.3 - jestem jak najbardziej za ;)🖐️

Gość .amazonka.
Kitka bardzo Ci dziękuję za te rady :) jutro będę miała mały maraton w poszukiwaniu kosmetyków, może jakoś doprowadze swoje włosy do porządku. Dzięki jeszcze raz :) 🌼

.amazonka. - a no i zapomnialam nie uzywamy farb z pallete :) zawieraja opilki metali ;)

Gość .amazonka.
Nie wiedziałam nic na ten temat, ostatnio sama ufarbowałam włosy właśnie farbą pallet miodowy brąz, podobał mi się odcień. Na moich blond pasemkach wyszedł całkiem nieźle. W takim razie jakiej farby używać najlepiej do zniszczonych włosów ? Myślę o brązie niezbyt ciemnym coś jak ten miodowy brąz z dereszowską na opakowaniu.

.amazonka.- ze sklepowych najlepiej stosuj Loreal :) maja duza palete kolorow (tylko seria casting creme gloss-to jest szampon i strasznie ciezko jest z niego "zejsc"na jasniejszy odcien) :)

Gość .amazonka.
Muszę obejrzeć paletę kolorów loreala może znajdzie się coś ciekawego w brązie. Przetestować można. Kiedyś nowe wrócę do pasemek, pasowały mi. Dzieki :)