Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka89

Kącik porad fryzjerskich bylej fryzjerki i kitki :)

Polecane posty

Gość była_fryzjerka_89
ja jestem z woj. Łódzkiego :P

Gość mam sporo włosów
ale są cienkie i bardzo wiotkie, pomaga regularne strzyżenie na "boba", takiego do wysokości brody a z tyłu jak najkrócej (po mi się szybko robi placek z tyłu na głowie), codziennie muszę myć włosy, układać je od nowa na okrągłych szczotkach różnej grubości, używam fluidów i pianek fryzjerskich aby nadać moim włosom objętości, efekt jest zadowalający czy jest jakiś zabieg który wzmocni strukturę moich włosów, sprawi, że będą grubsze, bardziej elastyczne, podatne na układanie, lub czy można coś łykać aby osiągnąć taki efekt bez tych wszystkich zabiegów opisanych powyżej moje włosy to szczypta pajęczyny :/

mam sporo włosów- sprobuj zadtosowac maske wax(wlosy po niej szybciej rosna i staja sie grubsze) do tego kup sobie skrzypowite albo pij napar z pokrzywy i skrzypu :)

mam sporo włosów -i nie maltretuj tak wlosow szczotka :)

była_fryzjerka_89- dalej sie nie dalo:p ja ze slaskiego :)

Gość była_fryzjerka_89
te pytania są zbyt ogólnikowe.. tak jest mnóstwo zabiegów na wzmocnienie wystarczy poczytać nawet w internecie.. ja osobiście stosuję jajko zmieszane z odżywka i olejkiem rycynowym..nakładam i trzymam tak około 2 godzin raz w tygodniu..są odzywki, maski, ampułki najlepiej kiedy już coś stosujemy to żeby to trzymać w cieple, wtedy łuska włosa się rozchyla i preparat może wniknąć do środka, najlepsze są do tego sauny fryzjerskie. nie polecam łykać tabletek ponieważ uważam że mają one w późniejszym czasie negatywny wpływ, chyba że bierzemy je krótko..jak dla mnie mają one chwilowe działanie podczas brania a organizm uzależnia się od nich i przestaje samoistnie o nas dbać i wytwarzać nam subst. odżywcze ponieważ robimy to sami tabletkami - robi się leniwy

Gość była_fryzjerka_89
idę spod prysznic... spać mi się chce.. :/

Gość mam sporo włosów
moja fryzjera do której chodzę od lat mówi aby spróbowała myć rzadziej głowę, ale nie da rady, muszę też układać włosy na szczotce bo to pozwala nadać mojej fryzurze kulisty wygląd, przecież ja wyglądam jak siedem nieszczęść, takie mam przylizane włosy, u mnie w biurze same zadbane kobiety, nie chcę wyglądać jak uboga kuzynka z brudną głową :( dlatego będę wstawać wcześniej żeby się uczesać i będę wydawać kasę na strzyżenie i kosmetyki, choćbym miała ją wyciągnąć spod ziemi :( moja babcia i matka też mają bardzo słabiutkie włosy, w młodości nie miały dostępu do takich zabiegów do jakich ja mam i świeciły łysymi głowami :(

Tabketki sa dla leniwcow :) nie kazdemu chce sie parzyc ziola:p

Gość mam sporo włosów
kiedyś miałam taki zabieg u fryzjerki, obficie spryskała mi czymś włosy, włożyła mało twarzowy czepek i nasunęła na głowę jakąś maszynę dającą silne ciepło, po tym przez kilka tygodni miałam faktycznie lepsze włosy, ale działanie tego zabiegu nie jest długie, trzeba by go było powtarzać co miesiąc a kosztował coś 80 zł, chyba trzeba poszukać lepszej roboty lub piątego etatu :(

mam sporo włosów- to moze zamiast szczotki grube walki? Nie naciagniesz tak wlosa a efekt bedzie taki sam :) tak jak pisalysmy jest duzo zabiegow, ale dobrze (najlepiej) jest dzialac od srodka(jakas przyczyna takich wlosow musi byc) do tego odpowiednie maski. Sprobuj z tymi ziolami co pisalam, ewentualnie pij drozdze, sa tez ampulki(wiem jak dziala szampon z tej firmy) tu masz link do nich http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5581

t4twegfgre- jezeli komus tak szybko sie rudosci wyplukuja(co nie jest niczym nowym) a szampiny do TAKICH wlosow nie dzialaja to chyba lepiej jest raz na jakis czas wzmocnic kolor taka pierdola jak szamponetka niz isc do fryzjera i klasc kolejna farbe? Puknij sie w leb :)

Gość t4twegfgre
no tak, społeczność kafe , trudno wymagać wykraczania poza Marion i inne badziewia dla plebsu

No tak ciezko jest pomyslec, ze dana firma jest podana dla przykladu. Ale juz sie z miastowa nie kloce

Gość t4twegfgre
zajebisty przykład :-D a tak na przyszłość, jesli komuś się szybko kolor wypłukuje a ty śmiesz swoje rady określać mianem fryzjerskich to poradź mu zmianę farby a nie wspomaganie się jakimś badziewiem dla gimnazjalistek na wakacje.

Gość była_fryzjerka_89
szamponetki nie są dobre,z reszta zmieniają kolor i odcień.. :/ są fajne odzywki ja miałam z intercosmo jak miałam czerwień na włosach, kosztowała chyba 60 zł ale kolor całe wakacje miałam i był bardzo intensywny. ja myje codziennie włosy. z tego co wiem to dziewczyna mająca rudy kolor ma farbowane farbą bez amoniaku 9 wczoraj założyła osobny temat) spróbuj zafarbować normalną farbą :P z amoniakiem ie spiesze sie do pracy cześć pa bede wieczoprem

No wiec kochanie nie doczytalas dziewczyna miala robiony kolor u FRYZJERA (nie sama w domu) a RUDY I CZERWIENIE bardzo szybko sie wyplukuja CO JEST NORMA! Dlatego polecilam SZAMPON DO WLOSOW RUDYCH I CZERWONYCH Z CZERWONYM PIGMENTEM. A co do szamponetki to pisalam ze JA ja stosowala dla SIEBIE. A opis mieszania jest do wiadomosci zainteresowanej (skoro pytala, odpowiadam) Czytanie ze zrozumieniem trudna rzecz :)

Gość zapytajka...............
dziewczyny jak powinna wyglądać poprawnie zrobiona prosta, ciężka grzywka ? czy powinna byc przycięta też na skroniach czy tylko nad czołem? czy ona w ogóle jeszcze jest modna? dla szczupłej, owalnej twarzy polecacie taką czy może jakąś ukośną? Pozdrawiam!

Gość alluttka
Proszę o poradę, jak dbać o włosy rozjaśniane (baleyage blond) żeby po jakimś czasie nie zrobił się z pięknego koloru blond, marny żóltawy kolor? A propos - mam okrągłą buźkę i obecnie włosy za łopatki a chciałabym coś zmienić...Jaką fryzurę/strzyżenie polecacie (chciałabym je skrócić dla wygody)- taką, która by nie zaokrągliła mi twarzy...?

Gość alluttka
no i co? juz nikt nic nie napisze? :))

Gość była_fryzjerka_89
.

Gość była_fryzjerka_89
alluttka o włosy rozjaśniane możesz dbać np myjąc je szamponem rumiankowym który rozjaśnia włosy a jednocześnie bardzo wysusza..czyli trzeb aby stosować maskę raz w tyg przynajmniej oraz odzywkę do spłukiwania, można tez myć szamponem fioletowym np fajny jest z joanny taki z dozownikiem ale tez nie za każdym razem. jeśli chodzi o cięcie to ciężko doradzić na forum każdy jest inny.. jeśli masz okrągłą twarz to raczej dłuższe włosy które wysmuklają twarz, np przedziałek na środku głowy i bez grzywki, ale do tego trzeba mieć tez w miarę symetryczną twarz :P przy przedziałku można odbijać mocno włosy na górze i grzywkę suszyć do góry żeby nie była przylizana

Gość była_fryzjerka_89
fryzura dla wygody w twoim przypadku to długie z przodu i z tyłu krótkie v http://fryzurki.blox.pl/2010/01/FRYZURY-SREDNIE-WLOSY-BOB-RIHANNA.html v jest to bardzo wygodna fryzura której raczej nie trzeba układać bo tył się sam przy dobrym ścięciu unosi :) tylko pamiętaj o zostawienia mocno przedłużonego przodu

Gość była_fryzjerka_89
zapytajka............... grzywki są rożne nie ma zasad..jeśli ma być ciężka to przeważnie jest brana z samego środka głowy do przodu i stąd już cięta...ale wszystko zależy co do kogo pasuje. tak jak pisałam pytania są zbyt ogólnikowe...jednej pani pasuje przy pociągłej twarzy grzywka na ukos drugiej prosta..nie ma mody raczej,..fryzurę dobiera się do twarzy oraz stylu

Gość ula 30
czesc

Gość ula 30
mam pytanie? gdzie kupie perhydrol lub mleczko utleniające zakupiłam 3 op. farby Loreal popielaty blond i ..okazało się,że pojemniki z perhydrolem są prawie puste nie sprawdziłam , nigdy bym nie pomyślała,że opakowania mogą być niepełne, a może kupić farbę innej firmy, tańszą i polączyć mleczko utleniające z Lorealem nie znam się na tym

Gość była_fryzjerka_89
ula, te opakowania nigdy nie są pełne, raczej jest dodana taka ilość utleniacza zgodnie z ilością farby, farby zawsze mieszamy np 1:1, 1:1,5 albo 1:2, jeśli damy np więcej kolor może nie wyjść. lepiej nie kombinować i zmieszać tak jak jest w opakowaniu :)

Gość była_fryzjerka_89
chyba aż w trzech opakowaniach nie dali by pustych pudełek przez pomyłkę.. w razie co to jak jeszcze zajrzysz tutaj to wstaw zdjęcie tego utleniacza..ale ich jest zawsze tak mało :) możesz tez zadzwonić do biura obsługi klienta, numer jest podany na pewno i zapytaj ile mililitrów ma byc tego utleniacza :)