Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka89

Kącik porad fryzjerskich bylej fryzjerki i kitki :)

Polecane posty

Gość ula 30
na opakowaniu podają 60 ml a u mnie było na dnie..może z 5 ml tym bardziej,że kupiłam 5 opakowań i 2 były pełne robiłam kolor nie sprawdziłam od razu czy są pełne nic pokombinuję , kupię jakąś farbę na promocji i zmieszam z barwnikiem bo kolor był super, taki naturalny pominąwszy cenę ponad 30 pl/

Gość ula 30
nie kupowałam pierwszy raz robię pół na pół na 2 razy odrosty i zawsze były pełne te pojemniki

Gość ula 30
albo ktoś sobie odlał nieraz brakowało rekawiczek lub odżywki będę teraz sprawdzać zawartość tzn , otworzyłam, pojemniki były..nie wyjmowałam.. nie mam paragonu..

Gość minuta osiem dziesiec
czesc, ja mam pytanko Od okolo roku farbuje wlosy na blond, jestem naturalna ciemna blondynka. Problem jest w tym ze farba (nie rozjasniacz) ktora naklada mi fryzjer szybko robi sie zolta na glowie, wychodze ze slicznym blondem ale wg mnie jest jeszcze troche za ciemnym, a dwa tygodnie pozniej juz maja zoltawy odcien. Mowilam mu to kilka razy, to powiedzial ze jesli chcialabym jasniejszy kolor to musialby uzyc rozjasniacza. Ja mam dosc cienkie wlosy i nie chce rozjasniacza, czy naprawde farba nie mozna uzyskac ladnego, jasnego blondu? zdjecie nr 1 tak wygląda mój kolor dzień po farbowaniu http://zapodaj.net/b87a742f2dbfd.jpg.html zdjęcie nr 2 a tak po kilku tygodniach -koszmar http://zapodaj.net/d2c45fd371197.jpg.html zdjęcie numer 3 takie mi się marzą :) http://zapodaj.net/effc1532fa225.jpg.html Błagam pomożcie!!!

Gość ula 30
kupiłam dziś na promocji garniera nie będę kombinować stary sprawdzony kolor do minutki1 kiedys chodziłam do fryzjerki i tak albo poduszka była czerwona/ farba puszczała/ albo miałam spalone białe włosy teraz robię sama garnierem i kolor nie znika, nie traci blasku często fryzjerki kupują tanie farby i perhydrol

Gość pyzia na polskich drozkach
Chcialabym zrobic sobie grzywke taka na prosto. Mam jajowata glowe i wysokie czolo. Ale wlasnie moje wlosy sa szopiaste, geste, ani krecone ani proste. Do tego mam pyzowata buzie. Czy taka grzywka bedzie mi pasowala? Ewentualnie jak inaczej moglabym ja zrobic?

Gość była_fryzjerka_89
minuta osiem dziesiec hmm, ciężko stwierdzić teraz w czym tkwi problem, bo albo masz tak silny pigment, że ciężko mu nadać chłodny odcień, albo zależy to od farb..nie wiem w sumie co ten fryzjer nakłada..w sumie z obu zdjęć podoba mi się twój kolor, ale na tym drugim widać, że jest cieplejszy.. może kup sobie szampon taki fioletowy do mycia włosów i czasem go używaj to pozwoli wybić trochę ten ciepły odcień. może chodzisz na solarium ?? od solarium włosy mogą żółknąc tym bardziej, że to farba a nie rozjaśniacz.. ja bym Ci zrobiła dosłownie na samej górze kilka tylko cieniutkich dosłownie milimetrowych pasemek, ewentualnie jak spinasz to jedną warstwę z tyłu na samym spodzie i granice przy twarzy, jeśli wiesz mniej więcej o czym mówię..(po co na całej głowie katować włosy jak pasemka się rozsypią ślicznie po całej głowie nie dając efektu pasem) no ale może to być wina też farb które sa używane, jedne się spierają szybko inne wolniej :) ogólnie taki urok właśnie blondów no i jeszcze jeśli masz swoje ciemne ..niestety.. kobiety się muszą czasem umęczyć żeby wyglądać dobrze :) niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć. pozdrawiam

Gość była_fryzjerka_89
ula 30 no niestety, ale masz racje często fryzjerzy dziś nie idą na jakość ale na ilość.. mam nadzieję, że wyjdzie spoko i trzymam kciuki. a co do farby to jak płaciłaś kartą to wydrukuj potwierdzenie i wyślij im ten produkt i zadzwoń na BOK, odeślesz kosmetyk i dostaniesz nowy i pewnie jakąś rekompensatę :) nawet nie wiem..nie potrzebujesz chyba paragonu ?? zadzwoń zapytaj, bo szkoda kasy :)

Gość była_fryzjerka_89
pyzia na polskich drozkach pyziu ja już wcześniej pisałam, ciężko doradzić tutaj na forum nie widząc włosów nie dotykając ich nawet :P ale jeśli masz pociągła buzie i duże czoło to raczej wtedy staramy się je zasłonić :) myślę, że będzie porządku, myślę tez że krótką na bok tez by wyglądała w porządku np. taka v http://uroda.onet.pl/wlosy/z-grzywka-czy-bez,4,4201160,artykul.html v grzywkę możesz delikatnie układać na szczotkę małą co zajmuje dosłownie 10 sekund albo prostować lekko końcówki grzywki :) grzywkę się często podcina więc nie ma takiej szkody jakby prostować całe włosy po długości :)

Gość była_fryzjerka_89
kitka!! gdzie TY jesteś ?????????????????? :)

Gość była_fryzjerka_89
co Ci ?? :( u mnie tez tragicznie ogólnie..

Dramat:( spuchlam na buzi po hormonach (dzisiaj to zauwazylam ) a u Ciebie?

Gość była_fryzjerka_89
u mnie siostra leży na intensywnej terapii... jej dziecko też..wczoraj robili cesarkę..ogólnie od kitu..od wczoraj nie spałam..teraz próbuje się zająć czymś.. dlatego weszłam i odpisałam..zaraz idę spać, bo jutro znowu na rano do pracy.. : /

Gość była_fryzjerka_89
mam nadzieję, jestem wrak człowieka dziś..

Gość minuta osiem dziesiec
byla fryzjerka, dziekuje za odpowiedz. Pogadam jeszcze z tym fryzjerem, zrozumialam o co chodzi z pasemkami i powiem mu zeby sprobowal mi tak zrobic. Wszystkiego dobrego!

Gość była_fryzjerka_89
minuta osiem dziesiec trzymam kciukasy :) pozdrawiam i dobranoc wszystkim :*

Gość była_fryzjerka_89
.

Gość była_fryzjerka_89
no hej, z siostrą już lepiej :) teraz to tylko lepiej juz będzie :)

Gość uuuuuuuuuuuuunmnuuuuuuuuuuuuuu
:) ale jestem padnięta... Ty tez nie ostatkujesz dziś?? :P

Gość była_fryzjerka_89
kitka, a Ty jak tam z Twoją operacją? kiedy masz termin? p.s. jakoś mało ludzi pyta ostatnio :) każdy wie wszystko he he

Gość szaraczek055
Mam bardzo rozjasnione wlosy, dzis i jestem zalamana, chce pofarbowac na swojciemny blond. Sa teraz fajne farby kwasowe czy cos takiego, ile powinnam odczekac do pofarbowania wlosow

Gość szaraczek055
Przepraszam ciemny braz. Boze jak ja wygladam. Zalamka totalna. Musze pofarbowac na braz bo oszaleje

Kup sobie farbe z BIOKAP to sa farby bez amoniaku mozesz je nakladac w kazdej chwili :) kupisz je w aptece

była_fryzjerka_89- a daj spokoj cholera neurolog dala mi skierowanie nie tam gdzie trzeba :o zamiat do neurochirurga to do ortopedy :D jutro ide walczyc z nia :D a znajac nasz cudny NFZ zrobie to prywatnie :) a poki co stresik przed slubem :D

Gość Gugolsa
Witam Wczoraj zastosowałam preparat LINICIN LOTION na włosy...(przeciw wszawicy) umyłam je kilka razy I NIE CHCE ZEJSC!!! w nocy myslalam ze wyschna ale nic uczucie tlustosci na MAXA. Dzisiaj rano sie budze i CALY CZAS TLUSTE DOSLOWNIE MAZ... a wlalam moze 50ml na wlosy tak jak radzili na ulotce na wlosy do pasa!!!!!! wlosy caly czas mam tluste dzis umylam wlosy z 10 razy nadal nic co mam robic blagam pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mylam plynem PUR i tez nie pomoglo( do mycia naczyn)