Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka89

Kącik porad fryzjerskich bylej fryzjerki i kitki :)

Polecane posty

gosiaaaf kup sobie szampon z joanny do wlosow rudych czerwonych i kasztanowych umyj nim glowe i pozostaw na kilka minut. On przedluza trwalosc koloru :)

afterunsllepynightmer- jasne pisz na paulinek1989@ymail.com jezeli nie odpisze jeszcze dzisiaj, to jutro do godziny 9 bedziesz miec odpowiedz :)

gosiaaaf- a i szampon nie jest drogi kosztuje ok 8-9 zl :)

ja bym chciala sie doradzić.. wiele piszą w necie.. no ale jednak sprobuję. Jak mam sie czesac, przy regularnie okgąglej buzi?

Gość gosiaaaf
Kitka89 Mam szampon z firmy profesjonal by Fama tez wlasnie do rudych wlosów, niestety tez nie widze efektu po 5 myciach zamiast pieknych rudych wlosow mam jakies blondawo rdzawy kolor:( A co myslisz o szamponetce?

Mozesz uzyc szamponetki w miedzyczasie :) jednak sama kiedys stosowalam ten szampon i nawet wyrownal mi kolor po nieumiejetnym nalozeniu farby, wiec sprobuj moze a noz widelec bedzie Ci pasowal :)

Gość gosiaaaf
Dostane ten szapon w zwyklej drogeri? Czy musze szukac gdzies dalej? A jaka szamponetke polecasz?

Gość Zakręconazakręcona
jak z ciemnego brazu wrocic do chociaz ciemnego blondu ? Bo zafarbowalm a teraz mam 5 cm odrosty... w doatku jasny blond :(

Zakręconazakręcona- najlepiek isc do fryzjera sciagnac kolor lub rozjasnic pasemkami :) na pewno nie rob tego w domu :)

Aseksualna21 najlepiej z grzywka na bok do tego wloski wypazurkowane na policzki(wyszczuplaja buzie). :)

Gość gosiaaaf
I jak sie sprawdzila ta szamponetka? Moze to glupie ale nigdy nie uzywalam szamponu tylko farby jak szampon sie stosuje? tak jak farbe?

a dlugie, krotkie, czy srednie, ktore najbardziej pasują ? Bo mi sie marzą takie do polowy pleców. Na razie mam do łopatek :(

gosiaaaf mieszasz ja z oxy (w aplikatorze) i nakladasz na wilgotne wlosy potem masujesz az sie zrogi oiana i czekasz(czas podany na opakowaniu. Powiem Ci, ze dala rade do nastepnego farbowania :)

Aseksualna21- najlepiej poldlugie wycieniowane(tylko nie podniesione nie wiadomo jak :) ) na pewno unikaj wlosow krotkich(bedziesz miec jeszcze bardziej pucata buzke :)

Gość Zakręconazakręcona
koloryzacja u fryzjera duzo mi wyjdzie, zwlaszcza, ze mam dlugie wlosy :(

Mozesz kupic rozjasniacz(nie sklepowy) do tego oxydant 9% wymieszac to (proporcje na produkcie) i nalozyc od tylu glowy(wlosow)TYLKO na braz(!) I patrzysz jak sie rozjasnia. Potem splukujesz to woda i suszysz na koniec nakladasz farbe w odcieniu brazu. Tylko lepiej nie wykonywac tego tyou zabiegow w domu, jest duza szansza ze cos pojdzie nie tak i bedziesz miec tecze na glowie. Mimo wszstko powodzenia :)

Kolor bardzo podobny do tego prawie identyczny, tylko oprocz szamponetki mylam wlosy wlasnie tym szamponem z joanny. Rudosci i czerwienie maja to do siebie, ze bardzo szybko sie wyplukuja

Zakręconazakręcona po rozjasnieniu zobaczysz co wyjdzie( moze to byc cos od rudego) mozesz na to polozyc jasny braz ewentualnie jak efekt bedzie super ciemny blond. Jednak najlepiej jest odzalowac i iscdo fryzjera

Gość była_fryzjerka_89
kitka :P obecna?? :P

Gość mały zielony baranek
pytanko włosy wiele lat farbowane na czarno cel: ciemny blond da się czy nie da się?

mały zielony baranek- tak jak pisalysmy wczesniej da sie, ale nie od razu i malymi krokami :)

Gość mały zielony baranek
ano, dzięki :-) małymi krokami to ja mam dopiero średni brąz a pieprzę się z tym od listopada... żeby być piękną trzeba się omęczyć... dzięx :-)

mały zielony baranek- to i tak lepiej niz zejscie od razu do czerwieni :p a na tym brazie mozesz zrobic sobie pasemka i juz bedziesz miec jasniej. Wiem wychodzenie z czerni jest b.ciezkke, ja wychodzilam ponad pol roku :)