Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka89

Kącik porad fryzjerskich bylej fryzjerki i kitki :)

Polecane posty

Dziewczyny , czy ta farba kwasowa ton w ton się wypłukuje z włosów ? pofarbowałam nią kilka dni temu i jakoś mam wrażenie , że mi włosy jaśnieją :)

Proszę o poradę :) Mój naturalny kolor to ciemny blond (pewnie poziom 6) . Włosy najpierw rozjaśniałam l'oreal preference 03 ...potem przeszłam na l'oreal excellence 01. Odrosty niby łapie ale jest to taki nienaturalny, żółtawy kolor. Ogólnie całe włosy teraz mam jakby wypłowiałe ,zbyt jasne, plust odrost 3 cm. Doradzono mi żebym wykonała pigmentację. Miałam też kupić farbę Alfaparf 8 żeby położyć na włosy rozjaśnione omijając odrosty. Po 15 minutach na to nałożyć 9.01 z oksy 6% i trzymać tyle ile zaleca producent. Na koniec zająć się odrostem czyli 10.1 z oksy 9% . Wszystko kupiłam i teraz chcę przejść do działania ;) Moje pytanie...czy jest jakiś prostszy sposób na tą pigmentację? chodzi mi oto czy najpierw mogę zrobić odrost,umyć głowę i zająć się pigmentacją? i czy dobre farby mi polecono? będę wdzięczna za Waszą pomoc :)

Hallo! jesteście?? nie wytrzymałam i najpierw zrobiłam odrost farbą Alfaparf 10.1 na oksy 9%. Wyszedł ładny naturalny średni blond. Reszta włosów tak jak pisałam powyżej mega rozjaśniona. Jak teraz dalej działać? Mam 3 farby alfaparf 8 i dwie farby alfaparf 9.01 ...do tego 2 wody 6% po 90 ml. Jak przyciemnić pozostałe włosy żeby wyrównać z tymi od nasady??

Hallo,hallo jest tu Ktoś?;) Ostatnio w rossmanie znalazłam coś takiego jak dekoloryzator garniera. mam teraz włosy w kolorze ciemnego brązu,żeby nie powiedzieć,że prawie czarne...a na końcówkach to już napewno... zastanawiam się nad zmianą koloru...Na coś jaśniejszego. ale broń Boże nie chce żeby to był blond,bo mi szkoda niszczyć włosów rozjaśniaczem,mimo,że włosy to mam w dobrym stanie tyle,że są cieniutkie:) choć akurat mam taką urodę,że mi ładnie i w blondzie,rudościach i ciemnych kolorach:P swój naturalny to mialam ciemny blond,teraz odrost to mam szary:/ z 1,5roku temu z takiego ciemno brązowego zrobiłam rudy:]Oczywiście była dekoloryzacja u fryzjera;) tylko teraz się tak zastanawiam czy np.tym garnierem nie mogłabym farby ściągnąć w domu?bo pamiętam,jak przy ostatniej dekoloryzacji to ja siedziałam 4godz u fryzjera...trochę szkoda mi czasu szczerze powiedziawszy...ale z drugiej strony to się boje,że mi coś dziwnego na tej głowie wyjdzie... co myślicie o tym garnierze?

Gość hsiaDAXSHV
sianowate włosy - rozwiń temat, jakie maseczki używałam już artego, kerastase, professional by fama i wielu innych ale i tak mam s i a n o help!

Moja matka też po umyciu ma siano:/Ale kupiłam przypadkiem maske mocno nawilżającą altery z granatem z rossmana a do tego szampon dla kobiet clear nawilżający skórę głowy. ładne włosy po tym są,ja też próbowałam ale ja to mam włosy raczej przetłuszczające się:/I mimo,że miałam pięknie gładkie,miękkie włosy to następnego dnia już miałam tłuste:(

Gość zielona mila.
Ratunku! Mam zielone wlosy!!! Początkowo mialam rozjasniane, chcialam troche przyciemnic, polozylam blond na poziomie 7 i tak oto powstal piekny zielony odcien :-) co z tym teraz zrobic? Nie chcialabym ani rozjasniac ani przyciemniac. Czy zalatwi sprawe polozenie farby na poziomie 7 w polaczeniu z czerwona farba? Jaka woda?