Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kitka89

Kącik porad fryzjerskich bylej fryzjerki i kitki :)

Polecane posty

Gość pytanie o farbę
od dłuższego czasu farbuję Londą (16, średni blond), próbowałam też jaśniejszej, ciemniejszej i jeszcze jakiejś :-) Jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o kolor - wychodzi dokładnie taki, jak na zdjęciu na pudełku. Możecie coś, dziewczyny, napisać o tej farbie? Czy dlatego, że dość tania - to jest bardzo zła? ;-) Mam co prawda poniszczone włosy, bo farbuję często (odrosty i siwizna) i nakładam farbę na całość - nie umiem samych odrostów. No właśnie - jak farbować same odrosty? Rozdzielam włosy, a one i tak się plączą i w końcu farba ląduje wszędzie.

Mam pytanie odnośnie bardzo jasnego blondu. Jak uzyskac kolor taki jak ma mniej wiecej "Kora"?? Używam szamponu z płukanką "Milla" ale wychodzą mi częściej fioletowe pasemka...

pytanie o farbę- ta londa nie jest w sumie taka zla gorsza jest joanna(o pallete juz nie wspomne) :) rozdzielasz sobie wloski(robisz przedzialek) i nakladasz odpowiednia ilosc farby tylko na odrost, potem tym szpikulcem od pedzla robisz kolejny przedzialek przekladasz wlosy na strone gdzie jest juz zrobione i dalej dziabiesz tylko na odrost, zrobisz z jednej strony i przekladasz to co juz zrobione na fruga strone i tak robisz z reszta :)

Gość była_fryzjerka_89
kitka jak ładnie tu działa :) he he

Gość była_fryzjerka_89
taaak, ona ma białe, pewnie rozjaśniaczem, ale swoje ma mega białe i nakłada farbę na to.. ciężko stwierdzić jakie ma swoje gdyż nie widziałam u niej odrostów :P

Gość była_fryzjerka_89
swoje białe w sensie siwe :Pn

Takie właśnie nienaturalne maszkarony co zazdroszczą blondynkom i się farbują :O A brwi jakie macie? Czarne po swoich naturalnych włosach? Brwi powinny być max. dwa tony ciemniejsze od włosów, brzydale :O

była_fryzjerka_89- no tak mi sie wydaje z ta biela, gdyz to juz malowidlo troszke stare jest :D

Gość pytanie o farbę
Dziękuje za odpowiedź! :-) Co do farbowania odrostów - to nie jest takie proste :-) Staram się mniej wiecej, jak napisałaś, ale przy trzecim przedziałku całą resztę mam już całkowicie splątaną. Podejrzewam, że to kwestia wprawy - może się wyćwiczę, bo szkoda włosów, a na razie zapuszczam....

Najwazniejsze to dobrze rozczsac wloski :) nauczysz sie :) Powodzenia!

Jaka fryzura do okraglej buzi? Wlosy teraz dlugie za lopatki. Proste, niepodatne na ukladanie, krecenie itd

Lalalove- wloski dobrze wycieniowane z asymetryczna grzywka lekko opadajaca :)

Gość mam pytanie:)
Bardzo proszę o pomoc. Mam bardzo gęste włosy, które strasznie się puszą- chciałabym uzyskać efekt zupełnie prostych włosów. Znalazłam już dla siebie idealną fryzurę (długość i kształt) ale efekt utrzymuje się do pierwszego mycia od wizyty u fryzjera:/ później znowu się puszą. Fryzjerka poleciła mi stosowanie jedwabiu, ale ten skleja mi włosy. Czy są jeszcze inne sposoby na zapobieganie puszeniu się włosów? Nie chce ich katować ciągłym używaniem prostownicy:(

Gość była_fryzjerka_89
mam pytanie:) jeśli Twoje włosy z natury są puszące się to niestety same się nie wyprostują. Kup dużą okrągła szczotkę i susząc wyciągaj końcówki na nią. Jeśli chcesz uzyskać efekt zupełnie prostych włosów to może zrób sobie prostowanie keratynowe, zabieg nie należy do tanich. Co do jedwabiu to nie wiem co stosowałaś, ale nie spotkałam się z przypadkiem, żeby jedwab sklejał włosy, może za dużo go nakładasz i nie rozcierasz w rękach uprzednio ?? niestety, ale fryzjer nie może ingerować w ludzkie geny i ich zmieniać, żeby bez używania prostownicy były proste, i z całkiem prostych były loczki bez użycia wałków, prostownicy, lokówki i tym podobnych :) o kształcie naszych włosów decydują geny i cudów nie ma w tej dziedzinie :) raczej wyciąganie włosów nie zniszczy ich tak jak prostowanie, wiec mogę to polecić z czystym sumieniem :) do tego kosmetyki wygładzające, prostujące, dobre cięcie (raczej nie cieniujemy wcale) włos im cięższy tym prostszy, im bardziej wycieniowany tym bardziej będzie się puszył.

Gość przyszla fryzjerka
to ja sie podepne pod temat :) moja ciocia ma wlosy prawie do ramion, ale zetniemy krocej, sa ciemne z ok 50% siwizny. Zazyczyla sobie blond... I teraz: jaka woda do farby? Bede wdzieczna za odp :)

no przyszła fryzjerka i takie pytanie zadaje :] nie wiesz że to zależy od farby?? rożne farby z różnych firm i farby o rożnej tonacji mieszamy z woda przeznaczona odpowiednio do odcienia. na pewno jest na[pisane w palecie barw w jakich stosunkach mieszamy farby i jakie na jakim poziomie z jakim utleniaczem. siwe przeważnie 1:1, ale z kolei blondy często 1:1,5 bądź 1:2 musisz przeczytać to co jest napisane w palecie bądź iść do sklepu i tam niech Ci powiedzą. woda powyżej 6% zawsze ma właściwości rozjaśniające. wiesz jak chcesz uzyskać blond np na poziomie 6-7 to zawsze robisz go z 6%, ale jak np 9-10 czy inne jasne to przeważnie z 9 jest mieszane.

Gość zawiedziona j
ja mam pytanie: Czy to normalne? Mialam robione zielone pasemka w salonie i po 3ech myciach sie zmyly o niczym takim fryzjerka mnie nie uprzedzila. moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego tak sie stalo?

No jest to dosc wkurzajace tym bardziej, ze nie kazdej okraglej buzi pasuje dana fryzura. Fakt trzeba ukryc mankamenty, ale musze widziec ta twarz :)

Gość zawiedziona j
ja nie dostalam odpowiedzi, nt zielonych pasemek....