Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planujac ciaze

Dieta i sylwetka podczas ciąży

Polecane posty

Gość planujac ciaze

Drogie przyszłe mamy lub obecne :) Interesują mnie kobiety, które podczas ciąży były szczupłe i miały tylko brzuszek. Chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób zachować dobrą sylwetkę tak by nie zaszkodzić przy tym dziecku. Jak wygląda lub wyglądała wasza aktywność podczas ciąży? Co takiego jadłyście by dziecko dobrze się rozwijało i by nie szkodzić swojej sylwetce? Jak radzić sobie z słabościami i czy macie jakiegoś dobrego dietetyka godnego polecenia?

Hej - w ciaży żadnych diet stosować nie wolno. Po prostu trzeba sie zdrowo odżywiać. Ja, wiedzac, ze w brzuszku mam maleństwo, którego życie i zdrowie zależy m.in. od tego co jem - nie miałam pokus na niezdrowe jedzenie - więc nie było problemem odstawienie cukru (słodyczy), kawy, rzeczy które zawierają konserwanty itp. Po prostu się zdrowo odżywiałam. Łącznie przytyłam 16 kg - ale to dopiero pod koniec ciąży. Z tego minus 8 kg miałam zaraz po porodzie - czyli na plusie było 8 kg. Może i dużo, ale udało mi się to szybko po ciaży zguibić. W ciąży prawie do końca chodziłam do pracy, wiec ruch był, a oprócz tego ćwiczyłam jogę (zresztą nie tylko w ciaży).

Po ciaży wystarczy że będziesz karmić dziecko piersią a kilogramy same spadną u mnie tak było ważyłam jeszcze mniej niż przed ciazą ;)

Gość planujac ciaze
dziekuje za odpowiedz, nie chodzi mi o diete odchudzajaca tylko o diete jako sposob odzywiania...zastanawiam sie jak walczyc z pokusami i czy macie dietetyka,ktory moglby ulozyc w pelni zbilansowany jadlospis. nie rozumiem skoro powinno sie jesc dla dwojga a nie za dwoje to czemu kobiety w ciazy tyle tyja? czy przytycie w granicach 7-10kg moze byc szkodliwe dla dziecka? moja mama zawsze tyla 6kg i kazdy z nas wazyl te 3,2kg a nawet i wiecej w dodatku wszyscy bylismy w pelni zdrowi. wiec czy mozna starac sie przy zdrowym odzywianiu trzymac ta wage - oczywiscie sprawdzajac stan zdrowia malucha?