Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marakujjjjaaaa

Dlateczego niektórym zależy tak na niszczeniu wszelkich wartości moralnych?

Polecane posty

Gość marakujjjjaaaa

-małżeństwa dewiantów: gejów i lesb; -in vitro, aborcja, -związki partnerskie, przecież takie coś to brak szacunku do partnera, traktowanie go jak przejściową osobę do łóżka, wartościowi co się kochają to biorą śluby; Czemu tak niektórym zależy na niszczeniu wszelkich wartości i chcą z ludzi zrobić takie bydło, co się pieprzy z kim popadnie, jak zajdzie w ciąże to ok nie ma problemu, usunie się, jak się nie chce żenić tylko pieprzyć bez zobowiązań to też wszystko super, chcą im dać takie prawa jak małżeństwa. Nie macie wrażenie, że IM zależy żeby zrobić z ludzi takie zwierzęta, takie bydło? bez żadnych wartości moralnych, bez człowieczeństwa. żeby się takim bydłem łatwiej rządziło, żeby nie protestowali jak podnoszą im podatki, wiek emerytalny? chyba o to tu chodzi. Bo już tak jest, kiedyś podnieśli trochę ceny to zaraz spoleczenstwo się buntowało, a teraz podnoszą czynsze, opłaty za wodę, ścieki, śmieci, podnoszą wiek (praca do smierci) emerytalny i jakos wszyscy siedzą cicho. Ale jak nie przeszla ustawa o związkach partnerskich i zboczencach to zaraz wielki raban, tysiące maili do poslow, którzy tego nie poparli. Czyli co, o swoje zboczenia i dewiacje zaraz by szli walczyć, ale jak podnoszą podatki i wiek 67 to siedzą cicho?

Gość fdgdahbadgbf
akurat za aborcją to jestem. a co robi dla nas państwo? nikt nie chce skazywać swojego potomstwa na biede. podwiązanie jajników - zakaz aborcja - zakaz pomoc państwa - zakaz,radź sobie sam

Gość cuf placek
Przeciw obcym domieszkom do kultu 3 Jest taki, co zabija w ofierze wołu, a morduje człowieka; ofiaruje barana, a psu łeb ukręca; składa ofiarę z pokarmów, ale też z krwi wieprzowej; pali kadzidło, ale czci bóstwo nieprawe. Podobnie jak oni obrali sobie drogi i dusze ich upodobały sobie obrzydłych bożków, 4 tak Ja również wybiorę dla nich utrapienia i sprowadzę na nich zło, którego się obawiają, ponieważ wołałem, a nikt nie odpowiadał, mówiłem, a nie słuchali. Owszem, czynili zło w oczach moich i wybrali to, co Mi się nie podoba.

Gość pinacolada56343
Wiesz, wyzywając ludzi od "dziw" sama pokazujesz brak wartości moralnych. Hipokryzją trąci - pierwsza, zeby oceniac, zgnoić, zwyzywać kogoś, kto zyje inaczej niz ty. Ja o stokroc wolę towarzystwo żonatego geja niż takiej obłudnej osoby jak ty:o

Gość fdgdahbadgbf
To niech państwo da dostęp do skutecznych środków antykoncepcyjnych,albo pozbawienia się płodności. Szukają tylko wołów do roboty. I tak nie ma pracy w tym chorym kraju więc po co jeszcze na świat wydawać dzieci

Gość ja się z tobą zgadzam autorko
najbardziej mi działa na nerwy ta wszechobecne ostatnimi laty propaganda sodomy i gomory, ale ja tej propagandy nie kupię w życiu

Gość pinacolada56343
To nie pisz o wartościach, skoro sama ich nie przestrzegasz. Obrażasz innych, jesteś wulgarna, brak ci elementarnej kultury. Nie chciałąbym znać cię w realu:o

Gość fdgdahbadgbf
To że dla ciebie sex jest tylko do rodzenia dzieci to twój problem. Ja traktuje sex jako zaspokajanie potrzeb,przyjemność,zabawe. Chociaż tyle z tego życia w tym chorym świecie

Gość marakujjjjaaaa
Przestrzegam wartości właśnie. A swoje zdanie na temat takich ludzi chyba mogę mieć? Jak nie chce dziecka to niech najpierw założy np. spiralkę, może też brać pigułki, już mamy 2 metody antykoncepcji, i niech dopiero potem nogi rozkłada, no co za problem?

no tak, w latach 70 darli gęby jak ceny lekko wzrosły, a teraz ci sami co te gęby darli już tego nie robią. Nie ma Walęsy, który dostawał hajs od stanów by ich "pociagnał' x akurat kwestia posiadania męża/żony czy orientacja seksualna nie ma wpływu na to czy ktoś jest potulny czy nie. Ba, uważam, ze potulniejsi są ci co jednak lecą do tego kościółka :D Ślub się po prostu niektórym nie opłaca i tyle.

Gość pinacolada56343
Możesz miec swoje zdanie, ale czas chyba nauczyc się kultury i wyrażania swoich mysli bez wulgaryzmów i wyzwisk, bo nawet menel spod sklepu jest bardziej kulturalny. czy jak ja np. uwazam, że koty śmierdzą to mam każdego właściciela kota wyzywac od brudasów i śmierdzieli?

Gość pinacolada56343
A poza tym jeśli dla ciebie seks to tylko "dawanie" to współczuje myslenia i ubogiego życia seksualnego. Pewnie nigdy nie robiłaś tego z kimś, kogo kochasz stąd kojarzy ci się tylko z "dawaniem":o Przykre. ALe nie martw się, wszystko przed tobą, może jeszcze kogoś znajdziesz:) Tylko bądź mniej zgorzkniała, bo słuchac się ciebie nie da.

Gość mam cię gdzieś
Co masz do in vitro? I co cię tak bolą te związki i ten seks?

in vittro = genetyczne buble zagrazaja polsce rodzi sie pokolenie bezpłodnych ludzi czysty biznes

Gość Merdam
Zgadzam się z marakują.To prawda że jest trend ku temu aby zniszczyć w ludziach wszelkie zdrowie moralne i połamać powykrzywiać im kręgosłupy moralne.Nie nazywałabym co prawda lesbijek-lesbami, szanuję te osoby, ale uważam że to co robi dzisiejsza lewicowa propagadna siejąca anty wartości,gdzie najwyższą wartościa staje się rozwiązłość w każdej formi, oraz lekceważenie ludzkiego życia,zawoalowane formy bezkarnego zabijania, to jest niewyobrażalne..

Gość czy to
Nie miejcie pretensji do autorki, ale do kobiet, które są nieodpowiedzialne za swoje czyny, zachodzą w ciąże, a potem albo niszczą życie dziecku, albo je oddają do adopcji albo co gorsza wyrzucają na śmietnik.Zaliczają wpadki a potem biadolenie i sianie patologii.Patologia rodzi patologię. Ja się zgadzam z autorką, chcecie seksu, bądźcie odpowiedzialne za ewentualne konsekwencje tego super przyjemnego i bez zobowiązań seksu.

Gość Merdam
I nie rozumiem co to za głupoty,łączenie potulności z lataniem do kościółka? Jaka potulność? Właśnie lewicowej władzy zależy na tym by obywatel był potulny wobec nich, i ludzie stroniący od kościoła tacy wlaśnie są.Dali sobie wyprać medialnie mózg,dali sobie wmówić wiele rzeczy i są potulni.Potulnie idą za stadem,które tratuje kościół.Chociażby.To tylko jeden z przykładów.Bo to stado też taranuje wszelkie inne wartości, wyśmiewa małżenstwo,kpi z prawa każdego człowieka do życia, szydzi z prawa do godnego życia narodzonych,przyklaskuje politykom nabijającym swoje kiesy,a szarego obywatela mających za nic.To jest potulność.Natomiast gdy pewne grupy będące w kościele buntują się przeciw tej potulności,od razu podnosi się na nich krzyk,że jak śmią, że są tacy i owacy,że kościol miesza się do polityki.No jejku, tak zle i tak niedobrze.Jak się nie miesza-toś potulny.Jak się mieszasz to jesteś moher.Nigdy się lewicy nie da dogodzić.A jak kosciol moze sie nie mieszać sorki,przecież kosciol to ludzie, a ludzie to obywatele, więc dobrze ze im zalezy na polityce we własnym panstwie, jak mogą się tym nie interesować? To byłby grzech zaniedbania.To oczywiste ze jesli sie mieszka w danym panstwie to będzie się, i to jest obowiązek kazdego obywatela,mieszać do polityki.I nie byc potulnym,protestować przec temu co złego wyprawia władza.

no, autorka rzeczywiście bardzo "moralna" osoba :) Jak czasem czytam takie wpisy to sie nie dziwię, że ustawa o związkach partnerskich nie ma szans w naszych chorym kraju... Nie zauważyłam, zeby w Polsce był zakaz bycia gejem- wiec skoro tacy ludzie są, żyją w związkach powinni mieć możliwośc dziedziczenia, czy odwiedzin w szpitalu. Ja alurat zyję bez ślubu i nie uważam, że "wartościowi co sie kochają biora ślub" bo śmiem uważać, ze czasem te zwiazki partnerskie są oparte na większej miłosci i szacunku niz te "uświecone" przez księdza czy urzędnika. In vitro? Polska jest jednym z nielicznych krajów gdzie ten temat nie jest w ogole zdefiniowany, takie status quo od lat. No ale jak coś zdefiniować skoro kościół wciaż ma zbyt wielki wpływ na politykę? Aborcja? Nie, lepiej na śmietnik albo do domu dziecka. No i tak sobie żyjemy w naszym polskim zaścianku...

Gość Merdam
Zgadzam się z czy to.Owszem autorka nie powinna używać pewnych obrazliwych określen, ale z drugiej strony czasem człowieka mogą ponieść nerwy i ja to rozumiem poniekąc.Bo zwolennicy aborcji,eutanazji,in vitro,zrównania praw zw homoseksualnych,i generalnie całej tej polityki róbta co chceta, oni tym bardziej kulturą nie grzeszą, co widac było w niejednej dyskusji nawet tu forumowej. Ile wulgaryzmów padało z ich strony, tego nie da się objąc umysłem.

jeśli ktoś nie grzeszy kulturą to daje innym prawo do wulgaryzmów?? Zabawne.... :) Tak się tylko zastanawiam...Gdzie dziewczyny, ktore potem staja sie kobietami, mają dowiedzieć sie o zabezpieczeniu i bezpiecznym seksie? Zdecydujcie się- albo jesteśmy państwo wyznaniowe albo świeckie. Jeśli chcecie, zeby kobiety były odpowiedzialne dajcie im do reki narzędzie- czyli wiedzę o bezpiecznym seksie.

Gość czy to
Już nie przesadzaj, że takowej wiedzy nigdzie nie można znaleźć.A co z rodzicami?rodzic nie jest tylko od nakarmienia i ubrania.

Gość Merdam
A kto mówi że jest zakaz bycia gejem? Właśnie o to chodzi,że nie ma o co krzyczeć, bo nikt żadnemu gejowi być nim nie zabrania.Więc o co ta cała afera? Chcesz nim być-bądz.NIkt Ci nie broni.Tu jest mowa zupełnie o czym innym.O nadaniu przywilejów małżenskich związkom które małżenskie nie są.Homoseksualiści oraz nie tylko oni, tak samo ludzie w związkach hetero- nieformalnych, wcale nie mają ochoty na wiązaneie się z sobą do konca życia.Nie pali się im do deklaracji pt nie opuszczę cię do śmierci.Czyli nie za wiele dla nich znaczy ta ich miłość.Bo miłość prawdziwa jest trwała, nie jest chwilowym kaprysem, ona zakłada oddanie siebie bez reszty, bez zostawiania sobie furtki -a jak zmienię zdanie,to się rozstaniemy.To nie związek-to układ.Najczęsciej oparty na seksie.I układ może sobie mieć każdy,nikt nikomu nie broni żyć sobie w ukłądzie z kim chce, zresztą oni sami (mam na mysli heterykow) chcieli tych wolnych związkow,ciągle z dumą podkreslają że im nie jest potrzebny papierek,ze malzenstwo to przezytek,zaścianek, itd, a teraz nagle za dotknięciem czarodziejsksiej różdzki odwidziało się im?Ups-jednak to małżenstwo to nie taki zascianek?To nie takie sredniowiecze,ze jednak my tez bysmy chcieli? No chwilunia, albo tak albo tak. To czego wy własciwie chcecie-chcecie wolności czy związku? Chyba tylko samych praw jakie wiązą się ze związkiem, ale juz bez obowiązkow jakie to z sobą niesie.Prawda? Uważam że to byłoby bardzo niesprawiedliwe wobec par małżenskich które biorą na siebie i obowiązki i prawa.

Gość czy to
Wydanie dziecka na świat to duża odpowiedzialność, bycie dorosłym to nie zabawa w kotka i myszkę. Chcecie uprawiać seks i być tacy super dorośli, to bądźcie też odpowiedzialni za swoje dzieci. Ślub jest po to żeby spoić ze sobą, dwie kochające się osoby, chcące mieć potomstwo, planujące to potomstwo, a nie planujące wpadkę i jakoś to będzie.

Gość kawalakas
Homoseksualiści oraz nie tylko oni, tak samo ludzie w związkach hetero- nieformalnych, wcale nie mają ochoty na wiązaneie się z sobą do konca życia. - a skąd ta pewność? :)

Sama naucz się kultury a później będziesz innych wytykała palcem. Masz tyle moralności co gówno na polu. Swoje zdanie możesz mieć ale nie po to aby innych obrażać. To jest właśnie moralność psedo katoli wolność słowa wykorzystujecie aż za bardzo

Gość Merdam
Wg mnie to nie jest wcale zabawne mireczkowata.To jest przerażające,że ludzie którzy dosłownie leją wiadra fekaliów na innych,są nieprzecietnie wulgarni,słowo nie grzeszyć kulturą jest eufemizem jaki użyłam by nie zaogniać sytuacji, a prawda jest taka że to właśnie ta grupa używa najwięcej obrzydliwych wulgaryzmów, i to takich prosto z rynsztoka, nie takich łagodnych jak autorka .Więc zanim coś napiszesz to sie zastanow albo poczytaj co tu pisały i jakim językiem te osoby.Owszem nasze panstwo jest wyznaniowe,masz racje, wyznaniem tym jest lewicowy libertynizm.Kto go nie wyznaje ten ciemnogórd,tępy katol,ciemny moher,głupi ciemniak etc etc.Epitetów całe mnóstwo dla każdego kto ośmieli się powiedzieć że król jest nagi.Jak to możliwe że nie zauważacie wulgaryzmów we własnym gronie,że je tolerujecie,a wytykacie to u drugiej strony, mimo że u tej drugiej nie jest to nawet w połowie tak obelżywe jak to co sami piszecie.Czy to nie jest skrajna hipokryzja? A edukację z tego co wiem mamy.W krajach gdzie jest edukacja typu C,nie ma wcale niższego odsetka niechcianych ciąż u młodocianych.Przeciwnie.Spójrz na statystyki ile zachodzi w UK na przykład.Uczennic.Mimo ze wiedzę o zabezpieczeniach maja podana na talerzu.Nadal nie rozumiesz że nie w tym rzecz?

Gość rewfwre
I jak rozmawiać z kimś, kto tak jak "marakuja" nawet nie wie CO TO SĄ WARTOŚCI MORALNE i bełkocze na temat swoich przekonań o wyższości takich związków międzyludzkich nad innymi? Polemika to strata czasu bo to jakby mówić do krowy o układzie słonecznym. Tyle w temacie....

Gość czy to
merdam Dodam jeszcze że, w Anglii jest darmowa antykoncepcja i co z tego jak jest tyle niechcianych ciąż.

Gość Merdam
Magda Ty chyba nie wiesz o czym mówisz.Robicie to samo.Toczka w toczkę.Nawet w swoim poście piszesz masz tyle moralności co gówno na polu.I co to jest Twoim zdaniem przykład kultury? Tak samo Ty nie masz prawa pouczać autorki jak ona Ciebie.Jesteście obie na jednym poziomie jeśli chodzi o język.A co do wolności słowa to ta wolność polega na tym że na "złych katoli"każdy tu leje bezkarnie pomyje,wulgaryzmów i fekaliów tyle że oko bieleje,i NIC a nic to Wam jakoś nie przeszkadza, ale gdy ktoś (ktoś-bo nie wiemy przecież jakiego wyznania jest autorka,moze jest bezwyznaniowa? Tak myślę, katoliczka nie jest na pewno, to wynika z jej patrzenia chcoby na antykoncepcję.)obrazi Was, wtedy jest big hallo, wielka krzywda i uważacie że ten ktoś nie ma prawa wytykać Wam niczego. Ok, ja tez uważam że jej słownictwo było nie na miejscu, ale zaskakujące jest to że Wy swoim poplecznikom nigdy nie wytykacie tego,ani nie mówicie o sobie ze nie macie prawa kogoś pouczać bo sami nie macie moralności.