Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablablalbalaldajadjadjw

nie wiem czy usunac to dziecko

Polecane posty

na poczatku napisalam ze jest za aborcja a pozniej dodalam dlaczego

powiedzialam ze urodze to dziecko !

Gość margaryna maslo i czekolada
To dobrze i zycze ci aby ta ciaze przeszla spokojnie - ja napewno nie bede decydowac ani tobie mowic co masz robic- wkurza mnie to poprostu ze co 2 laska na tym forum ma taki sam problem jak TY nosz kurwa. albo sie nie zabezpieczaja albo nagle kazde cos zawodzi

Gość kociara1
kohaniutka to idz sama i zobacz.....zobacz to sama :) To jeste naprawdę CUD !!! Jak sobie przypomne moje wrazenia z tego momentu.To bijace serduszko. To jest naprawde niesamowite przezycie. Jak i niesamowite przezycie jest zostac mamą :) Jak pierwszy raz usłyszysz slowo mama i jak pierszy raz dostaniesz laurkę .....aż łzy mi leca jak to pisze . To w końcu owoc waszej miłosci. Napewno bardzo sie kochacie.

Margaryna .... no jasne że chciała opinii ale powinna ona być wyrażona kulturalnie, nie? Dziewczyna jest zagubiona i ma do tego prawo!! A wy nie macie powodu aby ją obrażać, wyzywać ode egoistek i bóg wie jeszcze kogo. Na pewno jesteście takie kryształowe i altruistyczne a dziecko to nosicie na plecach orać pole i jakoś dajecie radę hehe, takież to odważne jesteście! Blabla- macierzyństwo wcale nie jest takie wspaniałe. Nie będę oszukiwać że to cud miód i zawsze jest super. A te teksty w stylu "jak zobaczysz swojego dzidziusia to od razu zapałasz miłością" można wsadzić se w... Przywiązanie do dziecka i miłość przychodzą tak naprawdę z czasem. Po prostu spędzasz z nim coraz więcej czasu i "poznajesz je". Oczywiście z każdym jest inaczej, ale według mnie nie można od siebie wymagać zbyt dużo na początku, szczególnie że dla człowieka będzie to wszystko nowe. Tak jak pisałam - z czasem przychodzi coraz więcej tych fajnych chwil kiedy dziecko podrasta i można z nim porozmawiać. Fajne uczucie jak mówisz dzieciakowi jakieś "prawy od świecie" i generalnie jak to wszystko funkcjonuje a ono takie zafascynowane jest jakbyś mówiła o najciekawszej rzeczy na świecie. Jak masz jakieś pytania jeszcze to wal śmiało Blabla.

Gość osoba dorosla
Powiem Ci, ze decyzja nalezy do Ciebie jestes jeszcze mloda i studjujesz....... wiem, ze przyszlosc jest wazna , praca itd.... ja tez mieszkam od wielu lat w niemczech i moja corka tez urodzila na studiach dziecko, dzis cieszymy sie z dzieciatka, corka studia skonczyla i ma prace a maly chodzi do przedszkola i daje nam wiele radosci....... to tak dla Ciebie do przemyslenia. Nie wiem czy masz tu rodzicow jak tak to napewno Ci pomoga. Trzymam za Ciebie kciuki i zycze wybranai dobrej decyzji. pozdrawiam.

Gość wir werden
betten an Dich und Dein Baby :) Super das Du so denkst-Dein Kind wird bestimmt Froh und Dir dankbar sein :) 😍

Gość Ralina rannnnnnnnnnnnnnnnn
przestan sama sobie jestes winna.nie wiesz ze w de sa skuteczne srodki antykoncepcyjne.

Gość Ralina rannnnnnnnnnnnnnnnn
ten twoj tekst o adopcji byl najbardziej zenujacy.

Gość Apapp
Ja też życzę Ci dobrego przebiegu ciąży,i wszystkiego dobrego po narodzeniu,a może dasz nam tu na forum znać jak poszedł Ci poród ? :) Będę trzymać kciuki za Was,a co do kochania dziecka to bywa różnie-jedni potrafią oszaleć z miłości od razu jak zobaczą tę pomarszczoną kruszynkę(nie wystrasz się-małe dzieci potrafią czasem wyglądać okropnie :P) ale zapewniem Cię są słodkie,choć czasem dają niezle w kość, jak to mawiają niektorzy dzieci to pot ból i łzy.Kupa szczęścia z przewagą kupy ;) Ale to wszystko jest tego warte, bo wiesz że dalaś komuś życie,zresztą sama zobaczysz.

Gość ich glaube auch Du
wei selber.... was sollst Du machen.

Gość wir werden
opla- schuldigungfur Dich :D

Gość osoba dorosla
Kochani to jest polskie forum, wiec piszmy po polsku napewno nikt nie zapomnial jeszcze polskiej mowy ja tu jestem juz 30 lat ale .......

Gość do theNawojka
Nie bądz niesprawiedliwa,było tu wiele opinii bardzo kulturalnie wyrażonych,które autorka całkowicie pomijała,pisała że nie zamierza ich nawet czytać. Także...Z jej strony było wiele lekceważenia.Aż sie dziwię że tak się dziewczyny produkowały.Niemniej mam nadzieję że wszystko dobrze się zakończy.

Gość miodowniczka
Droga Autorko, to Twoje życie i Ty sama musisz zdecydować, co będzie dla Ciebie najlepsze. Ja na Twoim miejscu urodziłabym to dziecko. Najwyżej skończysz studia rok później. Do dziecka zawsze można wziąć opiekunkę i gdzieś wyskoczyć ze znajomymi. Jeśli teraz usuniesz, możesz już nigdy nie mieć dziecka: problemy z zajściem w ciążę, poronienie (podczas aborcji w macicy robią się zrosty i później można mieć problemy z donoszeniem). I za kilka lat możesz bardzo żałować, że nie urodziłaś.