Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąd pieniądze

Jestem w ciąży, potrzebuję pieniędzy, skąd można dostać?

Polecane posty

nie chodzi o to ze nie stac nie robic- ale po co pakowac sie w drugie dziecka ze swiadomoscia ze jest teraz ciezko finansowo , sa dlugi do splacenia. Owszem zeby miec dziecko nie trzeba zarabiac tysiecy ale chodziaz tyle aby sie zdolac utrzymac. Owszem kase zawsze da sie zorganizowac- dalej sie zaporzyczac???? po co trzeba bylo sie jeszcze zabezpieczac - nie moze on gumki sa spirale - te niehormonalne tez. Zrobic dziecko to nie sztuka - sztuka jest wychowac i zapewnic mu rzeczy podstawowe.

Zjechaliście biedną autorkę od stóp do głów zupełnie za nic, bo ona tylko prosiła o pomoc i napisała swoją sytuację..To jest straszne jacy ludzie są beznadziejnie podli.

Gość Autorko dla
świętego spokoju powiedz, że oddasz te dziecko bo tutaj tylko ograniczeni ludzie siedzą dowiesz się tylko jaką złą matką jesteś ale poradzić nie poradzi nikt bo się na niczym nie znają:o Wiedzą tylko jak kafeterie obsługiwać.

Gość agusia00023
poświęcaj krowa polsko, poświęcaj aż się zarobisz na śmierć;) może ci Ojciec Wszechmogący wtedy wybaczy że żyjesz babo pokalana w końcu w tym Krowy pokalane jesteście najlepsze

Gość agusia00023
zadziorna sucz :) a co miała zrobić pokalana baba, która żyje w arabskim kraju jak wpadła mózgów babiszony nie macie...

Gość hallinnnka89
The Element of One, dokładnie tak zgadzam się z Tobą. Tutaj na kafeterii idealnie widać jacy ludzie są wstrętni. Zastanawia mnie czasem czy oni w życiu codziennym między sobą, rodziną, znajomymi też tacy są bo jeśli tak to współczuję bliskim. Tutaj 99% odpowiedzi to same prymitywne ociekające zawiścią i bezczelnym chamstwem wypociny. Cóż mentalność taka nasza polska.

Pieniądze bierze się z pracy i własnych kwalifikacji. A nie czeka się aż mamma sama z nieba poleci.

Gość MOPS pomaga
Autorko jak masz taki dochod to nawet nie dostaniesz zasilku okresowego ja przy 700 zl alimentow i 212 zl zasilku rodzinnego dostalam 85.50 zl przez 3 miesiace to nie zart niestety. Nie interesuje ich ze za mieszkanie place 600,prad 120 i gazDo kwalifikacji zasilku okresowego nie liczy sie srednia zarobku tak jak do rodzinnego to jest 420 zl na osobe jak przekracza nie dostaniesz.Zostaje Tobie Caritas czy jakas fundacja w co watpie ze cos dadza bo masz dochod. Żadnej instytucji nie obchodzi ze masz dlugi oni licza czysta kase. Ja mam prace od marca do grudnia w styczniu chodze po zasilek okresowy ktory nie zmienil sie od lat.Mam 2 corki i radze sobie bo co zarabiam w sezonie to troche odkladam.A Tobie naprawde bedzie ciezko

Gość agusia00023
agusia00023 wpadnij babo 3 raz wtedy cię mąż zostawi i wylądujesz w placówce dla pokalanych su... będziesz mogła naszą żałość wzbudzać przez resztę swojego życia...

Gość pomagająca8776
mops pomaga -- dlaczego wprowadzasz w błąd autorkę? jeśli masz 912 dochodu i trzy osoby w gosp. domowym to dostajesz obecnie 228 zł, bo kryterium wynosi obecnie 456 zł/os. Poza tym poza zasiłkiem okresowym istnieją jeszcze inne np. zasiłek celowy na żywność w ramach rządowego programu pomoc państwa w zakresie dożywiania, gdzie kryterium jest wyższe a ty się autorko kwalifikujesz, zaufaj mi. idź osobiście do pracownika soc z twojego rejonu i przedstaw swoją sytuacje. ludzie przestańcie pluć jadem, bo nie da się słuchac tego jazgotu!

Gość agusia00023
WSZYSTKIE POLACZKI KOCHAJĄ NIECHCIANE DZIECIACZKI - PO PROSTU KOCHAJ I WYJ DOI BOGA - BÓG DOBRY I MIŁOSIERNY, ZEŚLE CI KASZĄ MANNĘ

Gość jestem w szoku po tym co czyta
pomagająca87 - jako jedyna udzieliłaś porady, na tyle osób! zadziorna sucz skąd wiesz, że autorka usłyszała "może" a nie "na pewno" i skąd wiesz od ilu lekarzy? śledzisz ją i chodzi z nią po lekarzach?

Gość MOPS pomaga
pomagająca8776 no bez jaj mowisz tyle ja mam decyzje i mam 85.50 i nie klame bo nie mam powodu.Dla mnie autorka topiku moze dostac i 5 tys mi to wiesz ,jutro pojde do mops i sie dowiem.

Gość MOPS pomaga
o fakt dostaje na dozywianie ale to w szolach dzieci jedza obiady tak mi wyszlo korzystniej

Gość miminnnni
nastepna!zrobila dzieciucha i ryczy SKAD PIENIADZE, a zdupy Poleznie penie do panstwa po kase, a ja ze swoich podatow bede musial dac, jak mnie to wkurwia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POSLUCHAJ NIE MAM ZAMARU ZE SWOICH PODATKOW DAWAC NA TAKIE BEZMYSLE OSOBY!

Gość 0090-0
" wy codziennie płacicie na pijących, bijących a nawet na ludzi, którzy zabijają innych bo niby z czego utrzymywane są osoby skazane, wy im kupujecie obiady (i to całkiem dobre z tego co mówił kolega - kucharz w więzieniu, nie skazaniec, żeby nie było niedomówień), leczycie ich" l płacimy bo musimy a nie bo chcemy!

Gość miminnnni
NA CIEBIE tez bedziemy musieli placic jak pojdziesz po zapomoge,A NIE CHCEMY, rozumiesz?

Gość miminnnni
ktos tu chcial ci dac prace,ale nie !po co jak mozna jeczec na forach , jak mnie takie .... wkurwiaja szok Bedzie teraz jeczala ze kasy nie ma, ze taka bieda,KAZDY JEST KOWALEM SWOJEGO LOSU

Gość miminnnni
" a czy jest jakaś inna możliwość, żeby dostać skądś pieniądze?" Nie wstyd ci pisac" DOSTAC" poleziesz po zapomoge to z podatkow ci dadza, ludzi ktorych ciezko pracuja, a ty chcesz DOSTAC

agusia00023 - nie zyjemy w arabskich krajak a w polsce- sa inne prawa i rozne antykoncepcje - wiec to co napisalas jest glupie ... jest 50 roznych sposobow na abezpieczanie sie to nie jest sredniowiecze mamy 21 wiek .

jestem w szoku po tym co czyta - napisala ze prawdopodobnie nie moze miec drugiego dziecka - watpie ze nie majac kasy poszla radzic sie innych lekarzy. Nawet jak byla u 2 to nie wystarczajaco - nie mowie ze musi leciec do 10 ale porobic badania jeszcze raz dokladnie ...

Autorko dla - ja nie uwazam ze jest zla matka i nigdy tego nie powiedzialam - ale wiedzac jaka ma sytuacje finansowa nie zabezpieczac sie mimo tego ze jeden dlub 2 lekarzy jej cos tam powiedzialo- chociaz powinna sie zabezpieczac do momentu wyjscia na prosta

Gość ferettka
Ona nawet nie potwierdziła, czy na pewno nie moze zajść w ciążę - po prostu mysłała ze jakoś to będzie. Teraz się okazało, ze nie będzie, bo ludzie nie chcą jej utrzymywać zasiłkami (a to niespodzianka!) - więc stara się zwalić winę na wszystkich, byle tylko nie przyznać, że wina jest po jej stronie. Super. Pisze: "widzisz, właśnie staramy się zrobić wszystko co tylko można, żeby dzieci nie cierpiały, jakoś nie opluwacie kobiet, które robią siódme dziecko i je olewają a dzieci włóczą się samopas po ulicy i żebrają, żeby mieć bułkę ale opluwacie mnie bo jestem w drugiej ciąży" Starania ograniczają się do pytania, skąd mozna DOSTAĆ pieniadze... A kobiety z siedmiorgiem dzieci też zaczynały od pierwszej i drugiej wpadki. Autorka zapewne też się nadal zabezpieczać nie będzie, bo przecież "nie może zajść z powodu zdrowia"......

Gość maggor85
Uzytkowniczko "doradźcie bo nie wiem" - ja byłabym BARDZO zainteresowana taką pracą przy kompie. Mam od jakiegoś czasu trudny okres, szukam pracy w zawodzie (zależy mi na rozwoju w dziedzinie w której się kształcę) gdzie niełatwo o etat, zazwyczaj najpierw trzeba odbębnić kilka miesięcy bezpłatnych staży a i to nie daje gwarancji zatrudnienia. Taka kwota bardzo by mi pomogła. Jeśli chcesz i możesz - napisz o szczegółach na maggor85@o2.pl

Gość AUTORKO--SKORO WKŁADAŁAŚ
pieniądze się biora z pracy rąk własnych wiesz? myslałaś,że wyciągniesz rękę po zasiłki--a tu ZONK:O weź się lufo ogarnij i zacznij sprzątac u kogoś. daj ogłoszenia czy coś. przerażają mnie takie kaleki zyciowe--jakim mnie panie boze stworzyłeś--takim mnie masz. dramat:O :O jak czytam o takiej ofierze losu to trace siły i energię do zycia.

Gość o mamusiu jedyna!!
a ja jak was czytam to mi siły odchodzą na wszystko to jest po prostu mentalność polaków, zgnoić, opluć, dobić, kopać leżącego - i wy, którzy tak robicie czujecie się lepsi od kobiety, która nie ma za co wychować dziecko tylko dlatego, że nie prosicie nikogo o kasę? w zamian za to NIE JESTEŚCIE LUDŹMI. autorka być może jest znacznie lepszym człowiekiem od was. nie chcecie udzielać porad to nie,macie prawo ale wyskakiwać z takimi tekstami jak tu piszecie :O obrzydliwe moglibyście po prostu nic nie pisać jak już macie kogoś doprowadzić do depresji to może lepiej, żebyście się nie udzielali no ale zapewne wy chcielibyście doprowadzić kogoś do depresji, załamania psychicznego, samobójstwa, wtedy dzień nie byłby stracony prawda? jesteście bandą żenujących hien!

Gość gość
Ciąża nie jest winą. Co to za państwo, że ludzie nie mogą się rozmnażać? Normalna kobieta, ma męża, jedno dziecko i nie stać jej na dwoje.

Gość gość
Jesteście bardzo niesprawiedliwi w swoich osądach. Kobieta sama mówi, że nie spodziewali się, że mogą ponownie zajść w ciążę. To patologia, żeby w demokratycznym kraju pracując ucziwie nie móc pozwolić sobie na dwójkę czy nawet trójkę dzieci. I nie chodzi o rozpieszczanie ich, ale o włożenie im czegoś do garnka. To jakieś nieporozumienie ze strony państwa, że do wszelkiej patologi się dokłada, a do normalnej rodziny z wydatkami na normlanym poziomie, nie radzącej sobie za dobrze nie można jakoś pomóc finansowo czy choćby rzeczowo (kaszki, pieluszki, smoczki-to wszystko naprawdę dużo kosztuje)

Gość EmiliaGładysz
Ja brałam tzw. przebojową pożyczkę u siebie w banku. 400zł -4 tygodnie temu. Bez problemów dostałam. W pko chciałam wziąć, ale zbyt mało ofert na niskie kwoty. Ja mam bank w skoku wołomin. www.skok.wolomin.pl