Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veevoorka

Ile wydajecie tygodniowo na żywność?

Polecane posty

Gość nie chce mi sie logowaccc
ja swinki nie rusye,moi domownicz tey nie,wolowina ray w roku,tak to drob i rzbz kochamz rzbz pstrag,dorsz,makrela,losos,wegorz nawe sledz rozne ryby w kazdej postaci

Gość pani domu
wszystko zależy od apetytu , ochoty na coś , ile osób do obsłużenia,uroczystości , od ilości zapasów , tego nie da się dokładnie obliczyć ale jedno powiem , nawet jak idę po zakup 1 rzeczy to zawsze wracam z pełnym koszem !!! :)

Gość Magda nie M.
Widzę , że większość tutaj to bogacze. A podobno kryzys mamy :) Ja wydaję na siebie średnio na miesiąc 300 PLN na jedzenie. Na więcej mnie nie stać.

nigdy się nad tym nie zastanawiałam ale myślę, że różnie z tym bywa ostatnio w tydzień wydaliśmy na samo jedzenie i picie jakieś 700zł jak nie więcej :O

Gość sniegpada
około 100 dziennie na pewno 500 idzie 3 osoby 2xd 1x dziecko

Gość eve-lenka
Promocji szukajcie na www.badanga.pl

Gość tanio i dobrze
Ok. 200zł tygodniowo razem na 3 osoby, z tym że córka tylko śniadania i kolacje, bo obiady ma w żłobku. Kolacje je jednak spore, bo ma ogromny apetyt, więc połowa mojej porcji jak nie cała. Sytuację z kasą mamy obecnie kiepską, więc staramy się nie przekraczać tej sumy, na początku było ciężko, ale nauczyłam się gospodarowania tymi pieniędzmi tak, że jemy dość zdrowo (nie bio/organiczne itd bo nie dałoby rady ale sałatki/surówki codziennie), do syta i nawet luksusowo(!). Co mam na myśli mówiąc "luksusowo" - kwestia odpowiedniego zaplanowania posiłków. Jeżeli jednego dnia zamiast mięsa jest jajko sadzone (plus reszta obiadu), innego np. gulasz z serduszek (co kto lubi - my uwielbiamy!), jeszcze innego ryba, to raz w tygodniu mogą być nawet krewetki czy wołowina w winie. Do tego często jest jakaś zupa-krem z grzankami, a sałatki nawet z rukoli/roszponki i awokado. Bez kitu, gdyby mi ktoś powiedział, że za 200zł mogą tak jeść 3 osoby, nie uwierzyłabym, ale doświadczenie pokazuje że się da!

Gość gość
A ja wydaje 800 zl miesiecznie na jedzenie dla 5 osobowej rodziny Ja .maz i 3 synow 14,8,3.I jeszcze z tego nieraz co mam na zywnosc auto tankuje lub na jakies potrzeby dla dzieci do szkoly daje.

Gość gość
ja sprawdzam co kupuję, zawartość "chemii", mięsa itp. Wydaję z narzeczonym ok. 300zł tygodniowo na żywność i naprawdę jemy różne frykasy. Żeby wydać 700zł trzeba po prostu bardzo dużo jeść.... Ja kupuję najdroższą wędlinę, ostatnio kupowałam pasztet po 55zł za kilogram, drogie sery, sporo warzyw i owoców, mało nie jemy, ale 700zł co tydzień? To są ogromne ilości jedzenia....

Gość Miśka780
My wydajemy z mężem około 600 zł na tydzień na dwie osoby ;) Jemy zdrowo .Moi rodzice mają gospodarstwo rolne ;) Dlatego też jajka,śmietanę ,masło zawsze mamy wiejskie .Warzywa niektóre bierzemy od rodziców.Warzywa i owocki kupujemy na Zjazdowej( ci co mieszkają w woj.łódzkim pewnie wiedzą o co mi chodzi) Są tam naprawdę świeże warzywa i owoce ,a przede wszystkim zdrowe. Biedre mamy od nosem także codziennie idę i kupuję pieczywko ,bułki.Często też kupuję tam napoje.Nie wiem co wy macie do wody mineralnej z Biedronki -;- Muszymianka ,Żywiec Zdrój czy inne troszkę droższe napoje są całkiem ,całkiem.

Gość gość
400 zł tyg 3 osoby ale w tym jest też chemia, i mi się to dużo wydaje a jak widzę że ktoś pisze 700 zł na samo jedzenie to tylko pozazdrościć

Gość gość
Jeśli ktoś szuka firmę zajmującą się przebadaniem danego przedsiębiorstwa pod względem dostosowania się do wymagań prawa żywnościowego, lub pomocy w interpretowaniu, to polecam http://www.food-law.pl/ Myślę, że każdemu producentowi, dystrybutorowi czy importerowi z sektora żywnościowego będzie wcześniej czy później opinia taka potrzebna, zwłaszcza, że prawo żywnościowe nie zawsze jest dobrze znane i zrozumiałe.

Gość gość
Ha, jestem po weekendowych zakupach-na cztery osoby wydaliśmy dzisiaj prawie 600 zł,ale w tym chemia( ok 200 zł-proszek,szampony,kapsułki,ręczniki papierowe,i inne takie)

Gość gość
Można kupować co się chce, bo u nas jest bardzo tanio. Żywność zdrowa i taniutka. Można się obeżreć za bezdurno.

Gość gość
Dlatego wybór chociazby w PoloMarkecie marek własnych z pewnościa tez jest bardzo dobrym rozwiązaniem, bo pozwala na pewno nam sporo oszczędzić.

Gość gość
Macie rację, robiąc zakupy w takich sklepach jak PoloMarket. Dzieki nim zawsze uda sie wydac mniej za zakupy. Uważam ze czasami te mniejsze sklepy są naprawde o niebo lepsze i tańsze niż hipermarkety.

Gość gość
Jesli już piszecie o PoloMarkecie to na pewno mogę polecic Wam ich pyszne lody i rolady lodowe. Są pyszne i mysle ze kazdy powinien je spróbowac.

Gość gość
W większe ilości mięsa zaopatruję się bezpośrednio w ubojni http://cezan-ubojnia.pl i jestem zadowolona bo wołowina z supermarketu niestety, ale nie ma takiego smaku.

Gość gość
700 zł trzy osoby plus dwa psy

Gość gość
600zl na tydzień,3 osoby,w tym chemia typu proszek itd ,jakieś piwa ,wino,owoce

Gość gość
1200 zł na dwie osoby, w tym restauracj*****nkiety i żygańska w taksówkach

Gość gość
600zl na tydz 4 os

Gość gość
malinka co wy jecie? bo chyba nie jest to żywność tylko jakies odpady