Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołkowe lato

jak długo karmiłyście dzieci piersią ???

Polecane posty

Gość dvdavfdv
Masz coś do żydów? Tuwimowi bym obciągnęła, jakby chciał i jeszcze żył:).

Karmiłam (a raczej odciągałam laktatorem i dawałam butelkę) jakieś 13 miesięcy, dzień w dzień. Męczące to było i nie wiem czy był sens tak się męczyć. Teraz jestem w 2 ciąży i już postanowiłam że jak mi dziecko nie będzie chciało ciągnąć normalnie, to przejdę na mm, bo nie chcę znów się z laktatorem męczyć, upierdliwe to jest przy dwójce małych dzieci.

Gość njuwfnjwnf
moja mama - po 3 mieiace i jej pokarm zanikal szwagierka - 3 miesiace druga szwagierka ma 6 miesieczne dziecko i karmi kolezanka z pracy - rok moja siostra cioteczna - rok ja jestem dopiero w ciazy jesli ie uda to chcialabym pol roku,ale bedzie cud jak i 3 miesiace z moimi genami dam rade:) w moim otoczeniu nie znam zadnych przypadkow karmienia duzych biegajacych dzieci, wiec nie uwierze, ze tutaj akurat takie dziwactwa sie znalazly ktos sciemnia i tyle, przeciez to obrzydliwe i chore

Gość matka dwójeczki maluchów
geny do karmienia nic nie mają tylko chęć, wytrwałość i wiedza. Życzę szczęśliwego rozwiązania i zdrówka dla Was obojga.

Gość mnbvclkjh
Miesiac z dokarmianiem. Zaczelam jezdzic do szkoly i wtedy zaczal zanikac pokarm, nie ratowalam laktacji, bo nie lubilam karmic no i zamierzalam juz wrocic do pracy. Wiec szybko na szczescie sie skonczylo ;)

Gość potrej
to prawda że nasze mamy niewiele wiedziały o karmieniu naturalnym. Kazano karmić na godziny co jest niedorzeczne, dzieci nie przybierały na wadze, były głodne i płaczące więc mówiono matce że ma niewartościowy pokarm lub ma go za mało, matka dokarmiała wiec to normalne że pokarm zanikał.

Gość matka dwójeczki maluchów
to ja tak samo wróciłam do szkoły i karmiłam jeszcze przez 2 miesiace ale żałuję że tak krótko. Teraz już wiem że można było pogodzić jedno z drugim. Przy drugim dziecku wypróbowałam jak wracałam do pracy to miałam namrożoną całą szufladę pojemniczków z moim mlekiem, wystarczyło na 3 miesiące, po 8 miesiącu dziecko odrzuciło butelkę :) pije z kubka kapka wszystko poza mlekiem.