Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwiaaaa1991-17

Zwrot kosztow sadowych za badania DNA

Polecane posty

Witam , moj problem wyglada nastepujaco , dzis mialam sprawe o ustalenie ojcostwa i alimenty na ktorych wynik wyszedl negatywny , pozwany wplacil kwote 1000zl na rzecz tych badan a reszte czyli 900 zl pokryl skarb Panstwa. Dzis dowiadujac sie na rozprawie ze nie jest ojcem , kazano mi zwrocic pozwanemu 1000zl a 900zl na skarb panstwa . Dodam ze jestem na utrzymaniu Miejskiego Osrodka Pomocy Spolecznej i jedynie z tego sie utrzymuje (247zl) , mieszkam u matki ale ona jedynie swiadczy mi pomoc rzeczowa ( typu jedzenie , pranie ) Mam auto ktore dziadek mi podarowal lecz ja jestem wlascicielem a on wspołwlascicielem , boje sie tego ze jezeli nie wplace tej kwoty to zajma mi auto ktore jest mi niezbedny do jezdzenia z dzieckiem do innych miast na badania,konsultacje, hospitalizacje . Bardzo prosze o pomoc

Gość princessaofpersia
no zajmą ci, czego sie spodziewalas? moglabys wskazac polowe facetow w miescie jako potencjalnych ojcow twojego dziecka... i kto mialby placic za takie badania? to twoje ryzyko, jesli nie udowodnisz ojcostwa

Gość aha123456
nie rozumiem o co Ci chodzi, to my z podatków mamy płacić za to ze Ty nie wiesz kto jest ojcem, albo moze wiesz tylko myslałaś ze ci się uda naciągnąć podatnikow.

Gość aha123456
wygląda mi to na prowo

Gość olaska1
o zesz, co za patologia-nie wie kto jest ojcem dziecka, nie ma pracy, kasy i mieszka katem u matki dupska umialas nadstawic to teraz ponosc konsekwencje swojej glupoty

Gość marzena z białegostoku
jak znajdziesz prawdziewgo ojca to ci zwroci kasę:D

Gość jeszcze czego
chciala faceta na alimenty naciagnac, a nas podatnikow na badanie DNA i jeszcze ma czelnosc jakies pretensje strzelac ... trzeba wiedziec przed kim sie nogi rozklada, a nie teraz cierpietnice grac! ZAL TYLKO DZIECKA!

Nie oczekuje tu negatywych wypowiedzi . Ten mezczyzna jest na 100% ojcem dziecka ale ma takie znajomosci ze zafalszowal badania DNA czego jestem pewna na milion procent. Ma cala rodzine w sadach prokuraturach prawnikach i adwokatach ...

przecież Lepper i Łyżwiński nie żyją, wiec w czym problem, wdowy żądają zwrotu?

Gość aha123456
jakos nie chce mi się wierzyć ze sfałszował badania, jak masz jeszcze jakies nadzieje ze Ci się uda to zrob prywatnie takie badania w innym miescie, wtedy moze ojciec dziecka zwroci ci kase

"Ten mezczyzna jest na 100% ojcem dziecka ale ma takie znajomosci ze zafalszowal badania DNA czego jestem pewna na milion procent. " nie wiem co wychodzi ci gorzej: kłamanie, matematyka, ortografia czy prowadzenie się

Mowilam juz ze nie potrzebuje tu zadnej krytyki . Myslalam ze znajde na tym portalu odpowiedzi na niektore pytania i byc moze ktos mi cos pomoze i doradzi , lecz widze ze to strata czasu , bo i tak kazdy nie znajac sytuacji do konca potrafi tylko skrytykowac . Dziekuje

Na tym forum znajdziesz tylko krytykę, nie ma czegoś takiego jak pytanie i odpowiedź. Odpowiedzi nie dostaniesz ale w zamian dostaniesz niezłe kazanie. Ja Ci nie pomogę bo nie wiem, chociaż wydaje mi się że mogą zabrać Ci cokolwiek, ale możesz mieć jakieś prace do odpracowania, albo odsiedzieć ten czas (a dziecko do pogotowia opiekuńczego) To jest to co mi się wydaje, ale co będzie na 100% to nie wiem:(

Gość jugo
napisz pismo do sądu o zwolnienie z tych kosztów lub rozłożenie na raty. poproś pracownika socjalnego żeby pomógł Ci napisać jeśli sama nie wiesz jak. samochodu Ci tak od razu nie zajmą, najpierw oddadzą sprawę do komornika, a z nim możesz się dogadać że będziesz wpłacać np. po 50 zł miesięcznie. z tym że do spłaty będziesz już miała kilka stów więcej (koszty komornicze).

Gość jugo
nie doczytałam, że 1000zł masz oddać pozwanemu. no z tym to chyba już niewiele zrobisz... powalcz chociaż o te 900 zł

No wkoncu normalni ludzie bez krytyki , dziekuje bardzo . Z tym 1000zl to napewno bede musiala mu zwocic ale te 900zl jest na skarb panstwa wiec byc moze uda mi sie cos z tym zrobic ...

Z tym rozłożeniem na raty to dobry pomysł. Z tego co pamiętam w pl jest tak że dopóki płacisz cokolwiek to nikt nic nie może Ci zrobić, nawet jeśli wpłacasz po 10 zł. Spróbuj tak, żeby tylko się od Ciebie odczepili.