Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

czy jesteście światopoglądowo w pełni zgodni z rodzicami swoimi?

Polecane posty

Czaję, tylko powiedz jaka na to rada, czego ona oczekuje tak naprawdę i czy stworzy kiedykolwiek trwały związek? Przecież nie da się stworzyć związku na całe życie i ciągle się zaskakiwać. Myślę, że gdyby go kochała tak jak kobieta może kochać mężczyznę to by tego nie zrobiła. Była z nim z konformizmu i wyrachowania. Myślę, że nie mieli o czym rozmawiać a i w alkowie mogło być różnie i stąd taka decyzja. Mogła z nim zostać i go zdradzać, na tyle okazała się uczciwa, że to skończyła. Ale jak ma takie podejście to znajdzie to czego szuka czyli drania :) Będzie miała emocje i tematy do pisania na kafe :)

Ja nie jestem w pełni zgodna z rodzicami, jeśli chodzi o światopogląd. Różnice ujawniają się głównie na błahostkach, ale są i jest ich całkiem sporo.

facet- no przeciez wiem i dokładnie to jej powiedziałam;-p nawet nie zaprzeczała....że jej nie wstyd. zawsze myslałam, że takie gadki to prowo. nie sądziłam, że spotkam kogos takiego na zywo i, że to będzie naturalna historia.

Gość a mi szkoda
całego topiku nie czytałam, przyznaję się;) zadając tytułowe pytanie to jeszcze warto by zapytać o wiek odpowiadających; bo tak - do pewnego momentu zupełnie naturalne i najczęstsze jest kontestowanie, odrzucanie światopoglądu swoich rodziców, czy w ogóle dorosłych; dopiero jak się już jest naprawdę dorosłym, to tak świadomie (a nie tylko ze względu na burzę hormonów i procesy rozwojowe) można odrzucić/przyjąć światopogląd swoich rodziców; lata temu, to bym pewnie powiedziała, że: nie, absolutnie nie i się nie zgadzam z mamą i tatą;) a teraz, lata później, mogę powiedzieć, że w najistotniejszych sprawach, to jestem w pełni światopoglądowo zgodna z rodzicami - tj. że w życiu trzeba być dobrym, uczciwym, szanować innych ludzi, pracować, nie poddawać się zgorzknieniu, umieć się śmiać nie tylko z innych, ale i z siebie, no i wiara w Boga - wpojona na zasadzie: "po owocach ich poznacie", tzn. mogłam sobie zobaczyć u swoich rodziców, że wiara była źródłem dobrych rzeczy w ich i moim życiu akurat to mi wpoili i z tym się absolutnie i w pełni zgadzam :)