Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiboka

Płeć dziecka stwierdzona w 11t4d ciaży-czy to możliwe?

Polecane posty

Gość obiboka

Kiedy poznalyscie płeć swojego dziecka przez USG? Domyślam się, ze od 16tyg w zwyż, ale czy któreś z was Ginekolog poprzez badanie usg zdiagnozował płeć już w 11/12 tygodniu? Technologia sprzętu usg poszła bardzo do góry, ale i chyba doświadczenie lekarza jest bardzo ważne? Mnie powiedziano w 11t4d ciąży po badaniach genetycznych, że to na 80% dziewczynka. Stwierdzenie nie wymuszone przez nas-sam lekarz powiedział. Jak myślicie? Na ile wierzyć w to co powiedział? bo na 80% jest mi ciężko :)Czy to możliwe tak wcześnie?

Gość testy z krwi
o dziewczynce każdy lekarz może pwiedzieć, bo często jest tak że z niby dziewczynki robi się jednak chłopiec, więc na Twoim miejscu nie kupowałabym jeszcze sukienek ;)

Gość gdyby powiedział mi to
dr Lech Dudarewicz, to uwierzyłabym, bo tylko on potrafi tak precyzyjnie ustalić płeć na tak wczesnym etapie ciąży oczywiście jeśli dziecko "pokaże się" jeśli inny lekarz - niekoniecznie;) niemniej jednak jest to możliwe ponieważ tak jak wspomniałam wcześniej, dr Dudarewicz potrafi na tym etapie bezbłędnie ustalić płeć dziecka:) ale to wybitny specjalista;)

testy z krwi---------> raczej odwrotnie;) do prawie 20 tc narządy płciowe chłopca i dziewczynki wyglądają prawie tak samo i zdecydowanie bardziej przypominają genitalia męskie

az sie usmiechnelam :D u Dudarewicza bylam i z 1 i z 2 synkiem. w 12 tyg 1 ciazy uslyszalam "na 70% chlopiec", i jest chlopiec. w 2 ciazy na tym samym etapie uslyszalam "na 70% dziewczynka" no i jest ...chlopiec :D

Gość Maleństwo Kangurzycy
tak to możliwe przy zaawansowanych badaniach prenatalnych..na normalnym usg lekarz mówi około 18 tygodnia....

takze mozna to ustalic, ale niekoniecznie pozniej nie "wyrosnie" albo nie "odpadnie" siusiak :P

Gość testy z krwi
no nie wiem- ja zawsze słyszałam odwrotnie, ale nie twierdzę, że mam 100% rację, w każdym razie absolutnie nie sugerowałabym się tym, co pwiedział lekarz na temat płci w 11 tc

słyszałaś, bo zapewne nie widziałaś jak faktycznie wyglądają genitalia płodu na tym etapie;) a jest tak jak mówię;)

Gość obiboka
Czyli jednak? Da sie? Widzę, ze paru dziewczynom się sprawdziło. Ja byłam w szoku, bo nie spoddziewałam się najmniejszej wzmianki o plci na badaniach genetycznych. Nawet nie przyszłoby mi do glowy pytać w tak wczesnej ciąży. Dodam tylko, ze doktorek najlepszy w mieście. W poprzedniej ciaży nie moglam sie do niego dostać bo mial komplet pacjentek. Sprzęt super. Wizyta droga strasznie bo o 160-200zł (w zależnosći co robi). Ale tak jak mowicie...sukienek to Ja jeszcze kupować nie będę :) 25.03 powiedział, ze powie na 100%, ale juz się nie spodziewa żeby zaczęlo coś "dyndać" :)

Gość bluestest
Może ona do szamana chodzi a nie do gina? ;D Też od swojej dr słyszalam o tej metodzie

Gość gluck:):)
mi lekarz powiedzial,ze bedzie coreczka w 12 tygodniu-i jest coreczka, takze wg mnie jest to calkiem prawdopodobne:)

Gość U mnie lekarz w 13t4d
stwierdził chłopca na 70% potem się potwierdziło.

Gość gluck:):)
z tym ze ja byłam na genetycznym usg u bardzo dobrego specjalisty w klinice dysponujacej super sprzetem,cena za wizyte z usg genetycznym tez jest tam niezla bo 290 zł...tak weic taki ginekolog z normalnym usg moze nie miec szansy na dojrzenie szczegolów miedzy nogami :)

Nam dokładnie w 12 tygodniu na pierwszym badaniu prenatalnym lekarz zakomunikował że chłopczyk....:):)No i się potwierdziło...teraz w ciąży tak się mała ukrywała że dopiero w 24 tyg. okazało się że babeczka:)

Mi lekarz powiedział w 12 tc że prawdopodobnie dziewczynka- ale zaznaczyła, że na tym etapie nigdy nie można mieć pewności. Dlatego- aż do potwierdzenia tej informacji na następnym usg- nie brałam sobie tego zbytnio do serca

Gość bhjbjh
Mi w tym czasie lekarz powiedział, że są duże szanse na chłopca, ale jednocześnie dodał, że właśnie w tym okresie ciąży dziewczynka może mieć powiększoną łechtaczkę i to może zmylić. Przy następnym USG lekarz już nie miał wątpliwości... że to nie chłopak

Gość hahaha powiedzial ze chlopiec
i chlopiec- wasze odpowiedzi ;) no wiecie wielkiego popisu gienki nie maja, bo jednak trafic w jedno z dwojga jest latwiej niz np z 6 ;)) ja uwiezylam w 23tc jak mi na 3d pokazali, nie powiedzieli napoczatku a ja widzialam ze corka, zapytalam sie czy dobrze widze, gienek potwierdzil :))

Gość obiboka
Ten lekarz zajmuje sie rownież patologią ciąży i inni lekarze wysylają do niego kobiety w ciaży po 35roku życia. Ma sprzęt za ponad 400tyś zł (pocztą pantoflową sie dowiedzialam :)). Pracuje również w szpitalu. No nie wiem. Dostałam od kuzynki taki test na pleć dziecka z moczu, ktory zrobilam w 10tygodniu. -dziewczynka. Ale w to to juz w ogole nie wierze! :0 Cos niedowiarek się ze mnie zrobił ;D

Gość monikaaaakpot
Wszystko fajnie, tylko nie wiadomo z jakiego roku ten artykuł. Zobacz ile jest dziewczyn którym płeć potwierdzono tak wcześnie. ja 3 lata temu będąc z corką w ciąży dowiedziaalm się dopiero w 21tygodniu, bo taki był sprzęt a teraz...co druga moja znajoma znała juz płeć przed 14tygodniem Głowie lekarz opieral się na tym, ze nie ma siusiaka a w tym tygodniu jeśli dziecko dobrze sie ustawi to mozna juz go stwierdzić. Jeśli nie ma to juz nie wyrosnie

Gość jasne bo tak :P
Poprostu czasami lekarz trafi z ta plcia i tyle,mowa oczywiscie o tych wczesnych tyg.Plec dziecka widoczna jest dopiero kolo 14-16tc. U mnie lekarz w 21 tc.Powiedzial,ze bedzie chlopiec a urodzilam dziewczynke i tez mnie zapewnial,ze sie nie myli.Smiac mi sie chcialo jak ja urodzilam pytam czy synek zdrowy? A polozna na to raczej nie zdrowy tylko zdrowa :) To bylo 2 lata temu teraz znowu jestem w ciazy i nie chce znac plci,nie bede znowu sie nastawiac.100% pewnosc daje tylko pobranie wod plodowych.

ja wiedziałam już w 12tygodniu tyle że lekarz zaznaczył że są to tylko przypuszczenia, ale nie pomylił się za pierwszym i za drugimrazem ;)

Gość taka ja se...
Nie wazne z ktorego roku ten artykul,mowa w nim o rozwoju plodu,a to chyba sie nie zmienia? Zaznaczono tam rowniez,ze przy dobrym sprzecie plec mozna stwierdzic wczesniej co nie zmienia faktu,ze lekarz moze sie pomylic,zewnetrzna plec jest widoczna dopiero w 16 tygodniu,wiec jesli lekarz kolo 11 tygodnia ciazy by mi powiedzial jaka jest plec to na pewno bym sie tym nie sugerowala i nie nastawiala,ze tak wl;asnie bedzie.ktos tam napisal,ze lekarz moze zgadnac i owszem z tym sie zgadzam.Moja babcia bez sprzetu USG zawsze zgaduje czy urodzi sie dziewczynka czy chlopiec hehehe nigdy jeszcze sie nie pomylila,to sie nazywa intuicja :)

Gość u nas w 12t3d
na 95 procent, potem się potwierdziło - chłopiec, ale dziewczynki nie mozna zdiagnozowac tak wczesnie

Gość 4 dni po terminie
u mnie dokładnie w 11+6 na usg 3D/4D powiedzieli ze bedzie chłopak, kazde nastepne usg to potwierdzało chłopców szybciej sie udaje rozpoznac dokładniej;)

Gość olimpia323
mnie stwierdzono w 12 tygodniu dziewczynkę. W 16, 22 potwierdzono. Urodzona pipka :)