Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropka20

20 marca wychodzimy na ulicę- Tusk musi odejść !

Polecane posty

Gość kafeMoniiiii
" a dlaczego nie wyjedziesz stąd? nikt cię nie trzyma i topór nad tobą nie wisi, więc jedź gdzie ci będzie lepiej." taaaa ucieczka to najlepsza opcja, tak? Jak zakładam firmę i pracownicy okażą się złodziejami, to ich wymieniam, a nie uciekam. Zresztą nie da się od tak wyrwać korzeni, wiekszość ludzi nie da rady ściągnąć całej rodziny, babci, dziadków za granicę, więc ma ich porzucić tutaj samych? Rozwalić rodziny i jechać tam, gdzie nie da się rozmawiać w ojczystym języku? Super perspektywa...

Gość kafeMoniiiii
NAJWAŻNIEJSZE, żeby pokazać temu rządowi i kolejnym, że umiemy się zjednoczyć i walczyć, jeśli działają przeciwko nam. Inaczej jesteśmy ciemną masą, z którą da się wszystko robić.

"a dlaczego nie wyjedziesz stąd? nikt cię nie trzyma i topór nad tobą nie wisi, więc jedź gdzie ci będzie lepiej." A dlaczego mam wyjeżdżać ? Zostawić kraj w którym się urodziłam, w którym chcę żyć nadal? Ty tego nie zrozumiesz, ale jest takie coś jak patriotyzm. Nie chcę, żeby ten kraj doszczętnie został sprzedany. Może także nie słyszeliście o tym, że polskie ziemie są sprzedawane Niemcom ? Teraz nie napadną nas zbrojnie , jak kilkadziesiąt lat temu, ale wykończą ekonomicznie. A gdzie kupujesz?- w zagranicznych sklepach. Jaka jest większość banków w Polsce?- zagraniczna. http://m.onet.pl/biznes,4m32d proszę źródło, jeśli ktoś nie wierzy

Gość sznyty a nieszyty
jaka ucieczka? jedziesz tam, gdzie ci lepiej i cię doceniają, skoro uważasz że w Polsce tego nie robią. przy okazji dajesz żyć innym, którzy nie narzekają na obecne czasy w kraju i nie widzą powodu, by zmieniać rząd.

naprawdę wierzycie że ktokolwiek się przejmie waszym przyjściem, zwanym dumnie manifestacją? I to że przyjdzie 100 czy 500 osób świadczy o jakimś narodowym zjednoczeniu? PO od lat wygrywa wybory, ma olbrzymie poparcie i tego nie zmienicie! zresztą zazwyczaj w trakcie takich manifestacji dochodzi do aktów wandalizmu i bandytyzmu co tylko umacnia pozycję Tuska

Gość meghaht
Jestem ZA !!! ja będę uczestniczył w marszu w Bielsku Białej, jest tu ktoś z Bielska lub okolic ?

Gość sznyty a nieszyty
w sklepach też są polskie produkty, więc nie demonizuj!

Ja nie będę biernie przyglądać się temu co się dzieje. Żebyś wiedział, że wyjdę na ulicę. Każdy tak sobie może myśleć jak ty. Jest wystarczająco chętnych, żeby to zrobić. W Bułgarii też w to nie wierzono, a jednak, udało się. A dlaczego nie mówiono tego w telewizji ? Bo KIM DZONG TUSK boi się, że i jego to czeka

Gość kafeMoniiiii
" naprawdę wierzycie że ktokolwiek się przejmie waszym przyjściem, zwanym dumnie manifestacją? I to że przyjdzie 100 czy 500 osób świadczy o jakimś narodowym zjednoczeniu? PO od lat wygrywa wybory, ma olbrzymie poparcie i tego nie zmienicie! zresztą zazwyczaj w trakcie takich manifestacji dochodzi do aktów wandalizmu i bandytyzmu co tylko umacnia pozycję Tuska" x To jakim cudem w innych krajach sie udalo?

Gość SamurajKafeterii
widzę że działa tutaj dużo osób, żeby tylko zniechęcić do działania...

Gość walka z PiSem musi kosztowac
trzeba wszystko prywatyzować i zlikwidować związki zawodowe bo to zło, jak wszystko bedzie sprywatyzowane to uslugi bedą tańsze, więcej ich będzie i będą lepsze

Gość sznyty a nieszyty
o tym, co działo się w Bułgarii mówiono w tv, więc nie nakręcaj się!

Mamy w Polsce produkty polskie i zagraniczne- to decyzja konsumenta czy będzie jadł czekoladę Milkę czy Goplanę. Podobnie z kosmetykami, jedni mają możliwość kupienia Diora, inni są wierni polskiej Ziaji czy Bielendzie. To kwestia wyboru- Polacy go dokonali i lubią produkty zagraniczne

Ah, oczywiście, że są polskie produkty.Ale i tak większość pieniędzy kto zgarnia ? Jak myślisz, komu Unia Europejska jest najbardziej na rękę i od początku była ? A sprzedawane polskie ziemie? Jak się do tego ustosunkujesz ? Niedługo wróci do nich wszystko to, co mieli przed wojną. Nie siłą, ojj nie, ale właśnie dzięki pieniądzom

Gość jedną nogą w rowie
PO od lat wygrywa wybory, ma olbrzymie poparcie i tego nie zmienicie! zresztą zazwyczaj w trakcie takich manifestacji dochodzi do aktów wandalizmu i bandytyzmu co tylko umacnia pozycję Tuska :D To się samo zmieni, bo taka jest natura polityki, że władza traci poparcie. Natomiast istotne jest w jaki sposób się to stanie, w jakich okolicznościach i co będzie dalej. Bez trudu mogę sobie wyobrazić, że Tusk odejdzie z wielkim hukiem na fali społecznego niezadowolenia i na jego miejsce przyjdzie ktoś, kto będzie nadal reprezentował wielki biznes w osobach pana Mira Drzewieckiego i jego kolegów. W tym właśnie była i jest siła PiSu, że oni jak na razie są impregnowani na takie wpływy. Popatrzcie jak wdzięczy się do PO, nieugięty narodowiec :D Giertych :D Po prostu się sprzedał tej klice i będzie im służył jako dyżurny prawicowiec.

i co z tego że kupują? I tak to jest dalej polska ziemia. To tak jakby francuzi się oburzali że ludzie z całego świata wykupują wille w Saint Tropez

Może do twojego dziecka będą wołać : Herr Kowalski, dasz mi gwarancję, że nie ?

A dlaczego teraz mówią o związkach homoseksualnych, o związkach partnerskich, o transseksualiźmie??? zamiast rozmawiać o bezrobociu oraz pieniądzach??? te premie należało by im zabrać i biendnym dać.

Gość SamurajKafeterii
"na ulice to wychodza tirowki" całe życie siedzisz w domu?

Gość sznyty a nieszyty
nie byłoby dużych marketów, gdybyście je bojkotowali i chodzili do Kowalskiego za rogiem, ale podejrzewam, że ty też w sieciówkach robisz zakupy, a więc dajesz zarabiać "obcym"

cała Europa mówi o prawach mniejszości, Polski nie mogło to ominąć, zwłaszcza kiedy mamy Palikota w rządzie A premie to norma na wysokich stanowiskach, nie rozumiem szczekania

' Co z tego, że kupują'. Ok, widzę, że nie rozumiesz. Wytłumaczę. To z tego, że za parę ładnych lat, to już nie będzie np. POMORZE, tylko -Pommern. A jakie tam będą szkoły- niemieckie. Kto tam będzie mieszkał-Niemcy. Dalej nie rozumiesz ? Za ładnych parę lat te ziemie po prostu samoistnie wrócą do nich, czy tego chcemy czy nie. Umiesz patrzeć trochę przyszłościowo ?

Gość Ma R Ty n A
Rzygać mi się chcę jak widzę tutaj wpisy ludzi którzy jawnie chcą zniechęcić innych do takich akcji. Jesteście na usługach PO ? Potraficie tylko pierdolić jakieś swoje tezy nie poparte żadnymi dowodami. PO to najgorszy rząd od zarania dziejów, zniszczył i rozkradł posprzedawał Polskę na wszystkie możliwe sposoby. Ja naprawdę dziwię się MOCNO że są tutaj ludzie którzy popierają PO i uważają że ten rząd robi wiele dobrego dla Polski i obywateli.

Gość SamurajKafeterii
"Bezrobocie osiągnęło poziom najwyższy od 6 lat. Pracy nie ma prawie 2,3 mln Polaków. To wydaje się wystarczający powód, by za działania, które doprowadziły do takiego stanu gospodarki wynagrodzić rządowych urzędników. Minister finansów Jacek Rostowski jest niezwykle hojny dla swoich pracowników, których ma blisko 1900. Tylko w ubiegłym roku przyznał każdemu ze swoich ludzi średnio po 10 tysięcy złotych nagrody " Trzeba odwołać ten rząd. W innych krajach się udało, u nas też się uda. Nie ma wiekszej i bardziej przerażającej siły na świecie, niż zjednoczona masa ludzi.

Gość jedną nogą w rowie
hgg Jeśli chcesz mówić o rozwoju gospodarki, to przykładem są tu Niemcy lat 50 i 60. To co jest w Polsce to system charakterystyczny dla krajów latynoskich, tzw: republik bananowych. Kluczem do powodzenia jest szansa dla przedsiębiorczości Polaków, czyli w skrócie deregulacja gospodarki, ujednoznacznienie przepisów... U nas pole do popisu mają Miro i jego koledzy, nie uczciwy człowiek, który swoją przemyślnością i pracą chce do czegoś dojść. Państwo w rękach Tuska i jemu podobnych jest narzędziem do utrzymywania złodziejskich pseudo-elit.

Kropka, przesadzasz. To że Niemcy wykupują ziemie to jeszzcze o niczym nie przesądza. Równie dobrze można mówić że Lwów jest nasz, bo mieszkają tam głównie Polacy, są polskie szkoły i gazety. I co? gówno. Bo nie jest nasz

Gość weewef
Może urządzimy im akcję jak w Bułgarii pieski się nawet w racach nie połapią bo tyle poleci, że nawet nie nadzążą

Ja napisałam jak uważam ja. Nie zniechęcajcie się. Tacy ludzie zawsze byli, odzywają się ci, co boja się o siebie, złodzieje

czyli jeśli popieram PO to jestem złodziejem? hahah, świetne; DDD

Gość jedną nogą w rowie
Ja piertolę. :D hgg to typowy pisarz forumowy, który nie jest w stanie odpowiedzieć na żadną racjonalną argumentację. Albo to amator albo faktycznie zleceniobiorca speców od marketingu politycznego.