Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropka20

20 marca wychodzimy na ulicę- Tusk musi odejść !

Polecane posty

Gość sznyty a nieszyty
to znaczy, że Polacy w Anglii lu w Irlandii też dążą do cichego podboju ziem tubylców? tak jak u nas Niemcy?

hgg niekoniecznie. Widocznie jesteś jak pisałam wcześnie, zmanipulowany, żeby nie powiedzieć głupi, bo jeszcze podniesiesz tu krzyk, ze cię obraziłam

zmanipulowana bo co? bo widzę ze w Polsce jest coraz lepiej? Bo głosuje na PO? bo dorobiłam się bez pomocy rządu? Bo śmiałam w ogóle się dorobić?

Gość jedną nogą w rowie
Jeśli popierasz PO to możesz być: a/ naiwnym b/ beneficjentem władzy Można powyższe możliwości omówić i wyróżnić, naiwność, głupotę, brak wiedzy o naturze polityki... Możesz być na etacie na państwowej gównianej posadce o którą się boisz, bo wiesz, że jak władza się zmieni, to w końcu mogą zrobić redukcje, ale też możesz pracować w firmie, która wciąż wygrywa ustawione przetargi :D Wariantów wzajemnie się nakłdających jest wiele.

Dobra, szkoda mojego pisania. Niektórzy nie rozumieją co się do nich mówi. A czy Polacy masowo wykupują ziemie w Anglii za GROSZE ?( bo polskie ziemie są sprzedawane za GROSZE, GROSZE !) co za głupoty piszesz, nie chce mi się nawet tego komentować, zakończ to, bo to żałosne

1)Co roku kilka milionów Polaków wyjeżdza całą rodziną na wakacje za granicę z biurami podróży, dodatkowo część organizuje wyjazdy samodzielnie. 30% z nich wybiera luksusowe 5* hotele. Koszt wyjazdu takiego to kilka tysięcy złotych za rodzinę. W większośći jeżdżą ludzie młodzi, młode małżeństwa i małżeństwa z młodymi dziećmi 2) galerie handlowe przeżywają prawdziwe oblężenie. Nie tylko tanie sieciówki (HM) ale także droższe (Zara), podobnie wygląda sytuacja w sklepach całkiem drogich (Aldo, Mango, Simple) i bardzo drogich (Katerina). Korzystają z nich głownie ludzie młodzi 3) Oblężenie przeżywają dobre sklepy spożywcze typu Alma, Delima, gdzie ludzie poza "normalnymi" produktami po wyższych cenach kupują też ekskluzywne towary 4) Biedronka, niby tani dyskont, zaczęła sprowadzać wyroby w wysokich cenach i wysokiej jakości, tj jak włoskie sery, jakieś dobre alkohole, ryby świeże, łososie, kawiory... no przecież nie po to żeby to leżało, bo ludzie to na potęgę kupują! 5) co 3 nastolatek w Polsce nosi aparat ortodontyczny, koszt takiego leczenia przez 2 lata to minimum 10tys złotych przy niezbyt skomplikowanych przypadkach oczywiście 6)Jadąc przez liczne wioski nie sposób nie zauważyć tych wszystkich nowych domów, nawet willi! Skąd tylu ludzi ma pieniądze na budowę domu? Szczególnie młode małżeństwa,albo narzeczeństwa? 7)zapisy do stomatologa PRYATNIE- czas oczekiwania, nieraz nawet tydzień, bo wszystkich jakoś na to stać W tym samym czasie Kafeterianie żyją w głębokim przekonaniu że cała polska bieduje i ogólnie mamy Bangladesz czy Rumunię. Wyjaśni mi to ktoś?

"bo widzę ze w Polsce jest coraz lepiej?" LEPIEJ ?!!!!!!!! HAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHAH ! DOBRE ! GDZIE LEPIEJ ? PRZYKŁAD, PRZYKŁAD, CZEKAM NA PRZYKŁAD !!!

Gość jedną nogą w rowie
To że się dorobiłaś, nic nie znaczy w skali makro. Bo gdyby Polska rozwijała się naprawdę, a nie tylko w twojej głowie i propagandzie Tuska, to Polacy nie wyjeżdżaliby masowo za pracą. Takie to jest trudne do zrozumienia? Słyszałaś aby Niemcy w latach 50, 60 (i teraz też) wyjeżdżali do roboty? Pytam się? Nie robili tego bo tam KRAJ SIĘ ROZWIJAŁ, czego do dziś mają owoce. Póki Polska nie doczeka podobnej skali rozwoju, to będzie tu źle. W skali makro twój sukces, mam nadzieję, że autentyczny, nie zmyślony to za mało.

Gość życie w internecie
jak to jest, że Tusk został premierem? mówicie, że większość nie poszła do wyborów! to co, mniejszość zagłosowała na niego i ta mniejszość nie była wami? to w takim razie, gdzie byliście? - w polu?

hgg. Proszę o źrodło. Oprzyj dane na odpowiednim źródle, a nie brednie wyssane z palca piszesz. A aparat ortodontyczny to koszt ok 2 tys. zł za dwa lata leczenia, bo sama miałam.Więc już tu jakieś brednie piszesz. I to ma świadczyć o moim bogactwie ?

hgg - czlowieku po tym co piszesz widać, że nie masz pojęcia o ekonomii, cenach w kraju itp. Aparat ortodontyczny minimum 10k? Chyba posrebrzany :D

Gość OKarol
@Kropka i pozostali "kropkopodobni". Z lemingami się nie rozmawia, nie przekonuje, szkoda czasu i klawiatury. Tych ludzi, którzy wiedzą co to patriotyzm i godność, wystarczy aby obalic ten rząd. I tak jak ktoś wczesniej napisał, nie ważne kto będzie, byle nie ci którzy są teraz, bo my jako naród jesteśmy już pod ścianą i już cofnąć się nie mamy dokąd.

Gość jedną nogą w rowie
Takie wyliczenia jakie podajesz są podobnie demagogiczne, do tych jakie podawała propaganda gierkowska, o tym że jesteśmy 10 potęgą gospodarczą świata. Wyjmowano z kontekstu pozytywne statystyki: na przykład wydobycie węgla i produkcję ziemniaków i na podstawie tego serwowano takie zestawy danych, które miały świadczyć o trwałym i wielkim sukcesie. Za kretynów nas masz? :D

Gość SamurajKafeterii
Jak komuś odpowiada, co się dzieje, to niech zostanie w domu. Po co mają wychodzić na ulicę? Co za problem? Mi nie odpowiada, jak jest, więc będę działać. Kto chce, to się przyłaczy. Jestem pewien, że w Bułgarii i Islandii, że było multum ludzi, co byli zadowoleni z sytuacji przed obaleniem rządu.

Akurat ja przykładem turbo dorobienia się nie jestem, ale mam znajomych, dziesiątki znajomych, którym sie udało. Co do leczenia ortodontycznego, zajmuję się tym zawodowo, więc pojęcie mam. Ortodontą nie jestem, ale ceny znam. Tutaj są zaniżone Nie czuję się osobą ani naiwną, ani zmanipulowaną. I róbcie sobie te manify. Nie wierzę ze to coś da

Gość walka z PiSem musi kosztowac
kurwa ludzie co wy pierdolicie za głupoty, jak PiS rządził to krzyczeliście że to najgorszy rząd a za Tuska bedzie raj, to go kurwa teraz macie

Gość SamurajKafeterii
a obalili i my też obalimy. Przecz ze złodziejskim rządem!

Gość dfghjkl
i co ? wyszli 20 marca na ulice ???

Gość sznyty a nieszyty
u mnie, a mieszkam na dawnych ziemiach niemieckich, nie zauważyłem, aby jakiś Niemiec wykupił hektary i na nich mieszkał.

To dobrze,że się nie czujesz zmanipulowany. My jednak czujemy że jesteś. To w takim razie czego się tak boisz?

a zródlo? rozejrzyj się wokół. W te święta BN chciałam jechać na wakacje za granicę. Jeżdzę tylko do hoteli 5*. I co? gówno. Już w listopadzie miejsca były wykupione. Do ostatniego dnia była walka o każde miejsce. Codziennie przez 2 tygodnie przed i po świetach wylatywało codziennie kilkanaście samolotów czarterwych. W wakacje co się dzieje to już nie wspomnę

Gość jedną nogą w rowie
I odnoszę wrażenie, że hgg to wynajęty przez marketingowców z PO, człowiek do robienia klaki na rzecz władzy. Te wyliczenia z taką łatwością serwowane :D Pewnie mają taki zestaw do podawania na forach :D

na pewno się nie boję zmiany rządu ;) bo po pierwsze manifestacją to się nie uda, po drugie wierzę w Mądrość Polaków i ich dobry wybór ;)

żeby nie było, że tak wszystko mi się podoba, nie podoba mi się chociażby sytuacja ochrony zdrowia, w której pracuję. Nie podoba mi się ustawodawstwo psychiatryczne. Nie podoba mi się sytuacja prawna młodych lekarzy. Mam mieszane uczucia co do ustawy refundacyjnej. I wiele innych Ale alternatywy nie widzę...

Gość jedną nogą w rowie
hgg Odnoś się do istotnych spraw! Nie gadaj mi o dziesiątkach znajomych, bo to nic nie znaczy w skali makro, skoro ponad milion ludzi (różnie się to ocenia, nawet do 2) musiał wyjechać za robotą!!! Do tego się odnieś! Czemu musieli wyjechać? Czemu jest dla nich praca na zachodzi, a w Polsce nie ma? Czemu Niemcy w latach 50, 60 nie wyjeżdżali? Czemu? Pytam?

Gość życie w internecie
to jak? w cywilizowany i demokratyczny sposób nie idzie odwołać rządu? przecież jest was -którym jest źle -jest tak dużo. możecie mieć wszystko, bo masa zawsze wie lepiej