Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kropka20

20 marca wychodzimy na ulicę- Tusk musi odejść !

Polecane posty

Mądrość Polaków to - "jestem z arystokracji nie będę głosował jak plebs na Kaczyńskiego" . Skąd ja to znam ? "Młodzi, zdolni, wykształceni głosują na PO" , a tylko mohery i zacofani na PIS. Hahaha, dobre. Żyj dalej na Zielonej Wyspie, naprawdę, nie musisz się tutaj dowartościowywać..

Wszyscy ludzie młodzi, których znam i mają kase mają ją "w spadku" po rodzicach. Czyli: - to mama daje mi kupe kasy, abym wydawała w sieciówkach - to rodzice kupili mi dom/mieszkanie - to rodzice wysyłają mnie 2x w roku za granice - to rodzice to - to rodzice tamto Każdy kogo znam, z osób młodych, kto sie czegoś dorobił teraz, dorobił sie dzieki swoim ustawionym w jakiś sposób wcześniej rodzicom. Nie znam żadnej osoby, która ma biednych rodziców, nie puszcza sie, jeszcze studiuje, albo jest ledwie po studiach, i stać ją na co tygodniowe bieganie i kupowanie tony ciuchów w sieciówkach, albo zagraniczne wycieczki co rok. Po prostu. Jeśli znasz, to może jakaś inna Polska? Znajomi mojego brata pokonczyli szkoły, technika, i jedyna praca jąką mogą podjąć to magazyn, produkcja, za 6-9zł/h A to Warszawa. No zostaje jeszcze mc donald, i tym podobne, wiadomo. ale nic powyżej 1500-1600 brutto nie załapią. Może mi powiesz jak oni mają się dorobić i założyć rodziny? :D To tylko może spostrzeżenie, może hgg widzi to inaczej, bo przecież żyje się coraz lepiej.

Hahah hgg nie wiem jaki naiwniak zgodził się płacić 10tys za aparat po "zaniżonej cenie". Wielu moich znajomych miało i założenie + wizyty nie przekroczyły 3tys. Tak samo jak te twoje "prywatne" wizyty u stomatologa - ja się leczę na NFZ i jakoś nie mam problemu z rejestracją, a przeciętna wizyta u prywatnego lekarza (co powinieneś wiedzieć skoro się tym zajmujesz) kosztuje ok 100 zł (cena w Krakowie) - leczyłam prywatnie zęba w ubiegłym roku i płaciłam dokładnmie jakieś 80 zł. Z choinki się urwałeś z tymi swoimi willami i bogatym społeczeństwem. Nie wiesz, że połowa tych ludzi żyje na kredyt albo z majątku rodzinnego?

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Już widzę te tłumy protestujących :D. Polacy są bierni, aspołeczni, najbardziej ufają rodzinie, więc na wybory nie chodzą, bo to nic nie zmieni, no a skoro nie chodzą to się faktycznie nic nie zmienia. Frekwencja w ostatnich wyborach mniej niż 50%. Czyli większości się nie chciało, to już widzę jak będzie im się chciało iść i protestować. Jak to się mówi, nieobecni nie mają racji. Oczywiście wiadomo, że wszyscy politycy kradną, oszukują itd, ale skoro większość społeczeństwa ma w nosie co robią to co się im dziwić, że politycy z tego korzystają.

oj Kropka, teraz w modzie jest stawanie okoniem wobec wszystkiego i wszystkich, dlatego akurat młodzi mi znani głosują raczej na Kaczyńskiego lub Korwina, a nie Tuska ;) No nic, uciekam, miłej dyskusji życzę. Nie niszczcie miasta na manifie

Powiedz mi- co czytasz, co słuchasz, co oglądasz ? Porozmawiamy. Ja czytam z różnych źródeł- i tych skrajnie PO-wskich i tych skrajnie prawicowych. Zdanie wypracowuję sobie sama. Prawda leży po środku. Po co tak zaciekle bronisz ryżego ? Tak ci dobrze, to nie pisz. Nie neguje tego, że dobrze ci się powodzi, nic o tobie nie wiem. Ale daj się wypowiedzieć innym. A nie tylko zachwalasz siebie i swoich znajomych. Popatrz poza czubek własnego nosa. Coraz więcej ludzi trai pracę, wyjeżdża z kraju .Może mówisz prawdę, a może jesteś tak obłudny, że sobie wszystko wymyślasz. Jak to już kiedyś napisałam : Zielona Wyspa to kraj, gdzie wszyscy ludzi są szczęśliwi, a żyją tylko tym, co sobie potrafią wyobrazić, bez dóbr materialnych.

Gość OKarol
@sznyty a nieszyty. Aleś ty niedoinformowany! Jak dziecko we mgle. Chyba że rzeczywiście ci za te klapki na oczach płacą.

Zbieram Ślimaki- 100% racji. Wsród moich znajomych tylko 1 znalazł pracę samodzielnie (fizyczną), 2 wyjechało za granicę, 1 ma załatwioną pracę przez rodzinę a 3 jest bezrobotnych (wszyscy po studiach). Jeden znajomy, którego rodzice mają własną firmę, studiuje i mieszka w wynajętym pokoju, nie ma auta i żyje dość biednie. Tak właśnie wygląda klasa średnia w Polsce. Jak biedota na zachodzie.

Gość sznyty a nieszyty
:-O dlaczego myślisz, że mi płacą? dlatego, że mam własne zdanie i nie jest ono po twojej myśli?

Kropka, litości. Nie bronię Ryżego. Po prostu uważam go za najlepsze rozwiązanie w tej sytuacji i tyle. Też czytam gazety zarówno "prawe" jak i "lewe". Ale obserwuję społeczeństwo. Obserwuję życie wokół mnie. Co do wyjeżdżających... szkoda ludzi, ale to są Ci, którzy nie umieli sobie znaleźć miejsca w Polsce. Znam wiele ludzi z wykształceniem zawodowym i w Pl sobie radzą. I "humanistów" (czyli tych co nie umieją matematyki ;D) którzy po studiach nie mieli pracy, a nie chcieli pracować fizycznie (no chyba że za euro, to wtedy nie hańbi). Ja wierzę że wszędzie, także w Polsce dzięki pracy da się wiele osiągnąć. Po prostu...

Gość er988
i tak gowno im wyjdzie z tego wyjscia na ulice. Tusk zostanie, wygra nastepne wybory, naobiecuje przed wyborami i idioci zaglosuja. Dlaczego? Bo PiS to mohery i smoleńsk a o reszcie nikt nie pamięta. Sytuacja w kraju jest trudna ale po co zmieniać rząd skoro do wyboru jest tylko "katolicka moherowa kaczka". To oczywiście ironia :). Ech, te myślenie Polaków :)

Do mojego gabinetu stomatologicznego przychodzi mnóstwo osób. Jeszcze z 6 lat temu pytanie o licówki czy implanty padało może raz na miesiąc. Teraz niemalże codziennie. Bo ludzi na to zaczyna być stać! I to wcale nie "pięknych, młodych i bogatych" ale osoby ogólnie uznawane za klasę średnią,nauczycieli, pielęgniarki. Dzisiaj młodzi nie zaczynają od zera, tak jak zaczynali nasi rodzice czy dziadkowie, więc zazwyczaj jest im po prostu łatwiej.

Gość sznyty a nieszyty
no dobra, idę coś zjeść, a wam życzę ładnej pogody na "zgrupowaniu"

Gość sie dopiszę...
@hgg- piszesz o tym, jak to cudnie żyje się Polakom- widzisz, jak wydają pieniądze w ekskluzywnych sklepach, wyjeżdżają na wakacje, wizyty lekarskie tylko prywatne, itp :) , nie będę Cię cytowała... Nie dostrzegasz ludzi biednych? A może nie chcesz ich zauważyć... P.S. Ja żyję za 250 zł miesięcznie, ubieram się w szmateksach, wakacje oglądam na starych widokówkach... Wiesz, dlaczego? Bo jestem uczciwa, nie kombinuję, nie mam kolesi ustawionych wysoko... Pozdrawiam :)

Gość piaskiem w oczy
te dekle mają alergie na PIS tylko i wyłącznie dlatego że jest prokościelny i ich własne grzechy rażą w oczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki pracy da się wiele osiągnąć. Tak, jasne... chyba dzięki pieniądzom . Jeśli chciałabym w zeszłym roku, po roku studiowania zmienić kierunek na farmację (bo dostałam się dzięki mojej ciężkiej pracy i poprawie chemii na maturze), to musiałabym zapłacić 16tys./za semestr. Rzeczywiście, to chyba najlepszy przykład. A genialna ustawa weszła za rządów Tuska, bo pod koniec 2011 roku, kiedy byłam już po pół roku studiowania, więc już odwrotu nie miałam. Dobra, puste słowa.. Przekonaj mnie, dlaczego on ma być lepszym rozwiązaniem dla tego kraju ? Tylko z moich obserwacji widzę, że wszystko się sypie. Plajtują małe i duże przedsiębiorstwa. Fajnie, że się dorobiłeś. Ja za pieniądze wykształcenia sobie nie kupię. A złodziejką nie jestem, jak co poniektórzy rodzice, którzy wysyłają swoje dzieci na płatne medycyny

Gość jedną nogą w rowie
ZWRÓĆCIE UWAGĘ NA TO, ŻE hgg, NIE ODNOSI SIĘ DO PROSTEGO PYTANIA: dlaczego 1-2 milionów Polaków wyjeżdża, wyjechało, skoro jak twierdzi hgg, Polska się rozwija i można tu ciężką pracą odnieść sukces? PATRZCIE UWAŻNIE, BO TO NIE JEST PRZYPADEK, TO JEST METODA, KTÓRĄ SPECE OD MARKETINGU POLITYCZNEGO WCIĄŻ STOSUJĄ, czyli UNIKAĆ ODPOWIEDZI NA PROSTE I NIEWYGODNE PYTANIA. Ta demagogia jest uprawiana na co dzień przez TVN i GW i wszelkie przyjazne władzy media, które są jej przyjazne, BO ICH WŁAŚCICIELE CZERPIĄ ZYSKI Z FAKTU, ŻE WŁADZA REPREZENTUJE ICH INTERESY, czyli pozwala na ustawiane przetargi, na korzystne zapisy w ustawach, koncesje i tak dalej! Pytam się, czemu 1-2 miliony i więcej bo trzeba brać pod uwagę bezrobotnych musi albo wyjechać, albo popadać we frustrację, żyć na kredyt, skoro Polska się rozwija? No dlaczego? Są nieudacznikami? Nie potrafią się dostosować do gospodarki rynkowej? No śmiało, wal tym argumentem! :D MILION LUDZI, KTÓRZY NIE MOGLI W POLSCE ZNALEŹĆ PRACY TO NIEUDACZNICY? NIEPRZYSTOSOWANI? :D Jakoś tam się przystosowali i dają sobie radę, nawet do tego stopnia się dostosowali, że nie chcą wracać. I to są nieudacznicy? TO SĄ WŁAŚNIE LUDZIE ZARADNI, KTÓRZY DOSZLI DO ŚCIANY W SWOJEJ OJCZYŹNIE I MUSIELI WYJECHAĆ.

Gość sSamiii
"Jeszcze z 6 lat temu pytanie o licówki czy implanty padało może raz na miesiąc. Teraz niemalże codziennie. Bo ludzi na to zaczyna być stać!" x moja mama jest stomatologiem w Warszawie i to, co się dzieje, to tragedia. Ludzi nie stać na leczenie zębów!!! Weź nie wciskaj kitów, że ludzie robią licówki i implanty masowo! Moja mama ma umowę z NFZ, ktore opłaca część wizyt i te wizyty tańsze były zajęte na pół roku do przodu w dzień robienia zapisów! Ludzi nie stać na leczenie prywatne! Czemu kłamiesz?

hgg, to ja pytam o tych, którzy MUSZA zacząć od 0. Którzy nie mają rodziców, którzy dorobili sie w normalnych czasach. Co z tymi ludzmi?

Gość walka z PiSem musi kosztowac
sami tego chcieliście to macie, cały czas się mówiło że Tusk rozpieprzy ten kraj to mówiliście że PiSowcy są nawiedzeni, to teraz macie jak w raju, chodzicie nago i boso

Nie widzę nic złodziejskiego w płatnej medycynie, na którą równie trudno się jest dostać. Kiedy ja studiowałam takich bajerów nie było, ale i uczelnia wyglądała tragicznie. Gdybyś zrezygnowała z jednego kierunku, mogłabyś zacząć farmację bezpłatnie. Może nie dostałaś się na stacjonarną? Niestety muszę już iść. Miłego dnia życzę bo już czuć wiosnę ;)

Gość sSamiii
nie wiem kim jest ten hgg, ale od tej pory ignoruje jego wpisy, bo zwyczajnie kłamie i pisze bzdury, żeby tylko zmanipulować i siać zamęt. Akurat środowisko stomatologiczne jest mi dobrze znane. Ludzie przychodzą z coraz gorszym stanem zębów i oszczędzają jak się da. hgg idz ciesz sie luksusami, których sie podobno dorobiłeś i nie mać. Daj ludziom, którym nie jest teraz dobrze w Polsce prawo do zjednoczenia się w walce o lepsze jutro. Od tej pory ode mnie IGNOR w twoją stronę.

Gość piaskiem w oczy
Nie mówię że jestem idealny ale jak są jasno określone zasady należy ich się twardo trzymać, tak postępuję człowiek HONOROWY!!, a śmieć będzie sobie wybierał co mu pasuję!!

Odrealniona jak już, jestem kobietą. Powodzenia

Gość jedną nogą w rowie
Co do wyjeżdżających... szkoda ludzi, ale to są Ci, którzy nie umieli sobie znaleźć miejsca w Polsce. NO PROSZĘ! JEST! OBELŻYWA I DEMAGOGICZNA BREDNIA! JAKOŚ NIEMCY, FRANCUZI, BRYTYJCZYCY MOGĄ SOBIE ZNALEŹĆ MIEJSCE U SIEBIE. I CO CIEKAWE CI "nieumiejący sobie znaleźć miejsca", ZNAJDUJĄ SOBIE MIEJSCE W UK, NIEMCZECH I TAK DALEJ... JAK TO MOŻLIWE? CZY MOŻESZ MI ŁASKAWIE ODPOWIEDZIEĆ, JAK TO JEST MOŻLIWE? Piszę wielkimi literami, bo żeby w końcu do ciebie dotarło, że gdy zaczynasz dyskusję, to szanuj ludzi i odpowiadaj na zasadne pytania.

NIE NIE MOGŁABYM. BO WESZŁA USTAWA,ZE JAK ZMIENIĘ KIERUNEK TO MUSZĘ ZAPŁACIĆ 16 TYS. ZA SEMESTR ! DOCIERA , BO JUŻ MI NERWY PUSZCZAJĄ ! DOSTAŁAM SIĘ NA STACJONARNĄ, NA NIESTACJONARNĄ TO KĄZDY GŁUPEK MOŻE, JAK MA PIENIĄDZE

Gość jedną nogą w rowie
Niestety muszę już iść. Miłego dnia życzę bo już czuć wiosnę WIDZICIE TO? :D Zero reakcji na zasadne pytania :D I ucieczka. To jest typowe, bo to jest część machiny ogłupiania ludzi. Nie radzi sobie, to spieprza. A nie radzi sobie, bo z tym sobie nie można poradzić, jeśli chce się być uczciwym.

Gość kafeMoniiiii
Już 16 marca w sali BHP Stoczni Gdańskiej przewodniczący NSZZ „Solidarność spotka się z różnymi stowarzyszeniami, które są pokrzywdzone przez obecną władze. Czeka nas dużo akcji przeciw rządowi w najbliższym czasie. Najważniejsze, żeby się zjednoczyć. Niech rząd w przyszłości zastanowi się dwa razy, zanim zacznie nas znowu okradać i niszczyć gospodarkę.