Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajakalap

mam plamienia, czy mogę zrobić test ciążowy?

Polecane posty

Gość jajakalap

Witam. 11 dni temu uprawiałam seks. Prezerwatywa była, ale nie byliśmy z partnerem pewni czy nie pękła. Tabletek antykoncepcyjnych wtedy nie brałam. Następnego dnia poszliśmy do ginekologa po tabletkę 72godziny po. Przepisał bez problemu i dodatkowo wypisał receptę na tabletki anty. Tydzień po stosunku (i tydzień za wcześnie) dostałam "okresu" i zaczęłam brać pigułki. Okresu w cudzysłowie, ponieważ nie jest to okres normalny, są to plamienia o ciemnobrązowym kolorze. Z partnerem nie chcemy mieć dzieci (na pewno nie w najbliższej przyszłości) i dla bezpieczeństwa i pewności zdecydowaliśmy się zrobić jeszcze test. Dziś go zakupiłam i jutro z rana mam zamiar zrobić. Pytanie tylko, czy te plamienia nie "zakłócą" wyniku testu? Czy dobrze zrobiłam zaczynając brać tabletki antykoncepcyjne, mimo że nie jest to "okres z prawdziwego zdarzenia"? Proszę tylko o poważne odpowiedzi, bez ubliżania i wyśmiewania się. Wierzę, że zaglądają tu normalni ludzie, chętni do pomocy innemu-niedoświadczonemu człowiekowi. Pozdrawiam serdecznie.