Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bejca8925

Zakaz handlu w niedziele

Polecane posty

Gość gośćAnna
Zapatrzyli sie za granica jest zamkniete mi akurat w niedziele odpowiadalo w soboty w marketach wszystkie kasy czynne a i tak godzine tszeba stac szlak trafia dłuzej każą pracowac i kasierzy juz by woleli.isc w niedziele .Wogole mi sie nie podoba jeszcze gorzej niz bylo wolny kraj kto chcil mog isc a kto nie to byl z rodzina za granica inne pieniadze zarabiaja niz my to moga zamykac

Gość gość
Do 14:24 bileterka na dworcu i motorniczy to prace misyjne, dawno nic tak głupiego nie słyszałem

Gość gość
Gdzież więc podstawa do chlubienia się? Została uchylona! Przez jakie prawo? Czy przez prawo uczynków? Nie, przez prawo wiary. Sądzimy bowiem, że człowiek osiąga usprawiedliwienie przez wiarę, niezależnie od pełnienia na- kazów Prawa (Rz 3, 27-28)

Gość gość
nic, tylko podziękować "Solidarności" za kolejny niewydarzony pomysł. Efekt przeciwny od zamierzonego, namieszali tylko, narobili problemów pracownikom marketów, którym wydłużono czas pracy w piątki i w soboty ☹

Gość gość
Ja do kościoła bardzo rzadko chodzę. Uważam jednak, że wolna niedziela to dar dla rodziny. Jeżeli ktoś nie potrafi pójść z dziećmi do parku, na rowery czy do muzeum to biedny duchowo jest nie finansowo. Większość muzeów jest za darmo. Rowery używane są za grosze. To jest tylko kwestia wyboru modelu życia. Jak ktoś jest biedny to pełne wszelakich dóbr galerie budzą smutek i rozgoryczenie. Myśli, że nie stać mnie na to a w dzieciach utajony żal do rodziców. Bogaci z kolei kupują dzieciakom wszystko po to żeby zagluszyc wieczny wyrzut sumienia, że nie mają dla nich czasu. A może zebrać suchy chleb z tygodnia i pokarmic mewy na plaży albo kaczki na stawie....pograć w Chinczyka albo monopol czy skrable, Galeria w niedzielę to wyjście dla tych, którzy mają w nosie swoją rodzinę.

Gość gość
wczoraj [21:39- a wiesz, że nie kazdy ma rodzinę? a co do reszty to w Polsce jest taka pogoda, ze ogólnie w roku to góra 1 na 5 dni nadaje sie zeby spedzic czas na rowerze czy w parku.. ja akurat nie lubie chodzic po galeriach bo jest w nich za duszno, ale rozumiem ludzi, ze ich nie interesuje nudne muzeum- ile mozna chodzic do jednego muzeum, czy obsrany przez psy park. Moze jakbysmy mieli parki jak Central Park w Nowym Jorku, ale mamy syf, kiłe i mogiłe. Z jakiegos powodu ludzie wybieraja galerie, i ja to rozumiem po częsci, jest tam ładnie, mozna zrobic - no i trzeba czasem- zakupy, mozna zjesc, isc na lody, pooglądac rybki, nieraz są organizowane festynu i konkursy dla dzieci.

Gość gość
Mozna tez mlodą lodziare poderwać ;-) gdzie ja teraz pude na obciągary co?:-(

Gość gość
3:14 jaka kiła, syf i mogiła? Coraz więcej miast ma piękne parki, mieszkam w małym mieście, mamy nowoczesny, odnowiony, fajny park. Nie tak dawno byłam u koleżanki w Poznaniu, przez dwa dni zwiedziłyśmy mnóstwo miejsc, ona sama pracuje w galerii i mówi że nienawidzi tego miejsca właśnie za sztucznosc i familijne zakupy w niedzielę.

Gość gość
Sam jestem pracodawcą który to zamiast procownika wysyłać do obsługi klienta sam zapyla w Niedziele . Zawsze walczyłem aby Niedziele były wolne pracować powinno się od poniedziałku do sobotypracować o ile jednak nikt w tym czasie się nie dorobił to samą Niedziela która jest dla rodziny nie nadgoni. Dzisiaj pierwsza Niedziela gdzie znowu jestem w pracy i chyba naród doszedł do wniosku aby zakupy robić np w sobotę - wczoraj było bardzo dużo klientów jednak dzisiaj pustki . Dziękujemy wam kochani !!

Gość gość mirek
Znalazłem stronę, gdzie można znaleźć sklepy otwarte w niedzielę oraz kalendarz. Wszystko szybko działa i jest przejrzyście. https://niedzielnesklepy.pl

Gość gość
Ludzienie macie pojęcia a wypowiadaciesię na temat zwolnień z pracy jaknarazie to nie ma chętnych dopracy za ladą a jaksię znajdzie tonie chce umowy inajlepiej żeby płacić na dniówki-powód kradną i nie wiedzą kiedy wylecą a w marketach na kasach to słychać ukraińców i nie wypowiadajcie się na temat niemców bom,ieszkamy w Polsce a zakaz chandlu miałza zadanienapędzić ludzi do kościoła a jaksię okazało ludzie jakjechali na zakupy tozajechali ido kościoła a teraz to albo śpią do południa albo jadą na giełdę a takiego korkana giełdę to nie widziałem od 15 lat.Polakzawsze był przeciw zakazom i dziwi mnie fakt że PIS tą ustawą strzelił sobie w kolano

Gość gość
Polaz zawsze był wolny i zawsze zwalczał zakazy a teraz zwalczy dyktaturę PIS-u wygrali dzięki 500+ ale 90 procent jest przeciw ze wstydem muszę się przyznać że sam kiedyś głosowałem na PIS JESTEM BEZPARTYJNY a skoro mamy wolnośćsłowa i wyznania a PIS to łamie to może nakażą nam jeść pod dyktando kleru???????? Poniediałek -cleb z dzemem itd itd a zaoszczędzone pieniądze oddajmy ojcu dyrektorowi PIS złamał podstawowe prawo WOLNOŚĆ SŁOWA I WYZNANIA a za to daje nam NAKAZY I ZAKAZY CZYLI ROBI SIĘ DRUGA KUBA

Gość gość
Zamysł bardzo dobry, szkoda tylko, ze ci pracownicy handlu mało co faktycznie skorzystają z tego wolnego. Biedronka przed niedziela wolna od handlu jest czynna do 22, a po niedzieli czynna od 6 rano. Dzis kasjerka mowila, ze w ten piątek i sobotę zostaja w pracy do 24:O a w poniedziałek pracują od 5:O na pewno sa z tego powodu szczęśliwe:-/ co z tego, skoro wracają do domu w nocy, a przez cała ta niedziele myślą pewnie tylko o tym, ze jutro maja przyjść na 5 do pracy:-/

Gość gość
dziś - no i jaki zamysł dobry? Większosci ludzi to znacznie utrudnia zycie, a przeciez było wiadomo, ze jak nie w niedziele, to bedzie gorzej w inne dni, wiec moze wyjsc na jedno, byc nawet gorzej, itp

Gość gość
wszystko na plusy i minusy ;) z jednej strony mi to obojętnie, nie robię zakupów w niedzielę, więc mi to zwisa i powiewa, jak czegoś potrzebuję w niedzielę to idę do kubika lub żabki, bo one są ZAWSZE otwarte :P Z drugiej strony jak wejdzie w 2020 każda niedziela bez handlu, to powodzenia dla pracowników tzw weekendowych np studentów dziennych, którzy chcieli sobie dorobić w galeriach... do tego panie z np biedry czy lidla będą mieć więcej wolnego, bo każda niedziela wolna, dajmy, że średnio jest ich 4 na miesiąc = 4 dni wolnego pewnego na miesiąc...

Gość gość
U nas w małym mieście jest Polo i naprawde powiem Wam że jesli chodzi o zarobki, całe zaplecze socjalne to ludzie nie narzekają. I warunki pracy też sa naprawdę dobre.

Gość czasokrętka
Im większe miasto, tym więcej możliwości: więcej otwartych stacji benzynowych, więcej otwartych lokalnych sklepików... No i gdzieniegdzie jest jeszcze coś takiego, jak Szopi, które realizuje zamówienia online nawet w wolne niedziele w otwartych sklepach. Także... Nie ma na co narzekać, rozwiązanie zawsze się znajdzie.

Gość gość
szoperzy to ci zieloni, co w kolejkach czasami się przewijają? Na bemowie ich czasem widuję...

Dnia 3.03.2013 o 17:02, Gość wścibska Gienia napisał:

nikt nie chce pracować w niedziele , jeśli pracuje to jest zmuszony!

Dokładnie ! Nigdy nie pracowałam w niedzielę dlatego, że chciałam, tylko dlatego, że musiałam ! Po prostu był grafik i musiałam przyjść, czy mi się to podobało , czy nie ! Obecnie znalazłam pracę wmałym sklepie , który w niedziele jest zamknięty.

Generalnie powinny być 2 niedziele handlowe w miesiącu. Np.pierwsza i trzecia,  albo druga i czwarta, bo ten pomysł z pierwszą i ostatnią w miesiącu, jak to miało miejsce w 2018 roku, to był poroniony pomysł. Najpierw były 2 niedziele handlowe "za kupą" (np.ostatnia niedziela czerwca i pierwsza lipca), a potem 2 niedziele bez handlu...

Gość Tomaszek

Właśnie mnie zwolnili z pracy ..bo pracodawca w sklepie zwolnił mnie twierdząc ..że może obsłużyć duży sklep mniejszą ilością osób 

Gość Kruk

Lufmdzie zachowuja sie jak idioci jak by mogli to by siedzieli 24 na h w sklapie albo nawet spali. Ale nie moga pojac ze sprzedawca jest tez czlowiekiem ja bym tez zrobil sobote zakaz w chandlu i ma byc tak ze ma byc niedziela wolna. ZAKAZ CHANDLU W NIEDZIELE ma byc wolne w niedziele a nue niech sie ludzie zastanowia nad tym co robia bamda ...ow. W tym durnym kraju nie dogodzisz ma byc wolne w niedziele

Gość Anna

Niech właściciele sami staną w niedziele w pracy my kobiety chcemy mieć wolne 

Gość Blablabla

Jestem za zakazem handlu w niedziele.Komu sie to nie podoba niech sie przyjmnie do hadlu i stoi sobie za kasą w te własnie niedziele.Kiedyś było pozamykane i było dobrze.To w takim razie skoro maja być otwarte markety i spożywcze sklepy to niech bedzie równość i niech wszystkie zakłady pracy biura będą pootwierane i niech pracuje każdy.

Gość Gość

Czyli gdy nie pracuje handel to niech nikt nie pracuje komunikacja, straż pożarna, szpitale, hotele też niech będą zamknięte, dlaczego handel ma być uprzywilejowanym.