Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petra80

Odwaga, czy głupota...?

Polecane posty

Gość petra80

Moja koleżanka oznajmiła mi,że jest w ciąży.W pierwszym odruchu powiedziałam, że jej współczuję, za co się obraziła...:P 3 lata temu wzieli kredyt na 30 lat (mieszkanie 54 m2), po roku zaszła w ciąże z 2.dzieckiem, teraz jest z 3. Oboje są nauczycielami. On 1,5 etatu, ona niecały etat. Nie mają zamożnych rodziców... No to co miałam gratulować;)?Przynajmniej byłam szczera;).

Gość John88
6tyś jak nic mają

Gość petra80
No co Ty. Oni są kontraktowi, 2300 na rękę góra. Wiem, bo też jestem:)

Gość John88
no to też sporo

Gość mala blondi z amstafem
Pewnie twojej matce też współczuli jak była z tobą w ciąży

Gość petra80
No pewnie współczuli, bo łatwo nie miała...

a powiem wam że dwoje czy troje, troje cz czworo..niema dużej różnicy w wydatkach. Im więcej tym lepiej umieją się dzielić tym co mają. Mam czworo.

Gość petra80
Jak 1500 wywalą na kredyt to nie ma bardzo co dzielić...

petra. A jak im zostanie 2000 i dwie trzecie wywalą na jedno dziecko.to normalne? Ja kupowalem cukierki to nawet kolory papierków dzielili po równo. Powiedz to jedynakowi.

Gość rtyrty
Moja sasiadka jest teraz z 3 dzieckiem w ciazy. I każde dziecko ma innego ojca. Ma teraz faceta (nie sa dlugo razem), ktory pracuje, ale on wyjezdza na dwa tyg. potem wraca na tydzien i znowu jedzie, kokosow tez nie zarabia. Ma jakies alimenty na te dzieci, troche dostanie z mops-u, ale nie ma lekko, a teraz jeszcze ta ciaza. Mamy nie ma, ojciec jest alkoholikiem (na szczescie z nim nie mieszka), jej brat jest chory na schizofrenie, takze rodzina tez jej nie pomoze. Najlepsze ze wcale nie jest taka bardzo zalamana. Ja tam jej dobrze zycze bo to w sumie fajna dziewczyna jest, ale sie tak wkopala.

Gość petra80
Ja nie potrafiłabym tak żyć od pierwszego do pierwszego. Człowiek nie wie, co będzie w ciągu roku, nie mówiąc o 30 latach. Co jak nie będzie pracy, zdrowia? Masakra. Sama pochodzę z bardzo biednej rodziny i strach przed biedą w człowieku zostaje...