Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jenny_Bravo

Plastry Evra- skutki używania po latach.

Polecane posty

Gość Jenny_Bravo

Kilka lat temu na nasz polski rynek antykoncepcji weszły plastry antykoncepcyjne Evra. Wtedy też od razu zaczęłam je stosować. Plasterek nosiłam przez około 2 lata na ramieniu. Oczywiście nie zawsze w tym samym miejscu, każdego tygodnia naklejałam go kawałek dalej od miejsca plastra z poprzedniego tygodnia. Teraz, po 5 latach nieużywania Evry wciąż odczuwam na skórze jego skutki. Miejsca na ramionach, w których był przyklejany plaster do tej pory są bardzo wysuszone, czasem pojawiają się na nich jasne plamki. Mimo tego, że nadal uważam, że była to jedna z najlepszych metod antykoncepcyjnych jakie stosowałam, to zastanawiam się czy obecnie wysuszone ramiona z jaśniejszymi plamkami były tego warte. Piszę to ku przestrodze kobiet obecnie stosujących, aby zawczasu mogły zadbać o swoją skórę w miejscach noszenia plastrów lub też przyklejać je w miejscu, które nie będzie zbyt widoczne. Pozdrawiam :)

Gość jsakef3wss
moim skutkiem uzywania jest synek :) po 2 latach. plaster nie odkleil sie ani nic. zaszlam w ciaze z plastrem na ramieniu...

Gość napisz więcej
napisz coś więcej jak to było z ciążą czy odrazu ci sie zatrzymał okres czy może jeszcze miałaś go będąc już w ciąży