Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OdchudzającaMamusia

Mamuśki odchudzamy się??

Polecane posty

witam.. wszystkie panie mamusie i nie tylko chciałabym sie do was dołaczyc bo mam do zrzucenie jakies 7-8 kg.. waze w tej chwili 67 kg. jest to pozostałosc po ciazy . moja córcia konczy 17 marca trzy miesiace wiec najwyzszy czas wziasc sie za siebie , nie karmie piersia a wiem to z własnego doswiadczenia ze bardzo pomaga zrzucic zbedne kg., jestem tez po cesarce no i dlatego z cwiczeniami bardzo sie boje zaczac , moze macie jakies fajne porady co zrobic zyby ograniczyc słodycze bo to mój nałóg , nie moge bez tego życ ...pozdrawiam

Dziewczyny, gdzie jesteście?;) marzena82 --> Witaj. Jasne, że możesz dołączyć. * kg to nie aż tak dużo w porównaniu np. do mnie;) Niestety, nie podpowiem Ci jak pozbyć się ochoty na słodkie. Ja walczę z tym siłą:P Jutro chyba kupię sobie orbitrek. Tzn. już mój mąż dzwonił bo ktoś chce za 40 euro sprzedać i umówił się na jutro na 18. Jak wszystko będzie ok to od jutra (ewentualnie od wtorku) zaczynam przygodę z tym urządzeniem:)

moze to nie duzo ale nie mieszcze sie w zadne ciuchy z przed ciazy i to jest najgorsze , 7 lat temu po urodzeniu synka przytyłam tylko 11 kg i po miesiacu wazyłam tyle ile przed ale pewnie wiek tez robi swoje w tym roku mam 31 bbuuuunie no i brak u mnie silnej woli ,,,,

No to ja mam 29 a za cholerę nie mogę się pozbyć 30 kg z pierwszej ciąży. Tzn. ostatnio pozbyłam się część a potem popłynęłam i wróciło. No i mam nadzieję, że teraz to już będzie tak na amen. Przynajmniej taki mam plan.

Gość gasmachchcine
o jeny jakie to smutne, że wy już nie jesteście przede wszystkim kobietami tylko 'mamuśkami' :O maskara, w dowodzie też wam powinni zmieniać na "mamuśki" :O:O

cisza , ja i czas ! w gronie dziewczyn jest razniej ,,dasz rade ...ja zaczne od dłuższych spacerow ok 2 godzin .. bede jadła kolacje koło 18 .. i mysle o skakance w miare mozliwosci i czasu bo z tym drugim to ciezko majac małe dziecko , dziecko w szkole , dom na głowie i zajecia dodatkowe synka itp..

No ja właśnie dlatego chcę sobie kupić ten orbitrek. Ja mam dwójkę w domu maluchów bo dwulatkę i roczniaka i w ciągu dnia ciężko wygospodarować czas i miejsce do ćwiczeń bo wiadomo, że jak ja będę chciała coś porobić to i Oni a wieczorem jak mąż wraca to akurat bym sobie na niego (orbitreka, nie męża:P) wskoczyła i poćwiczyła z godzinę. Mąż wtedy by zajął dzieciaki:)

hej dziewczyny. Wczoraj nie pisałam bo mały chory, byliśmy u lekarza, osłuchowo czysty, dostał krople (do uszu i oczu-zdziwiłam się) i wapno. Ja mu robiłam inhalacje z rumianku i majeranku. Mało spał wczoraj za to dzisiaj prawie cały dzień. Spadł śnieg i wizja mojego biegania oddaliła się:(

Gość Wielorybekkk
Ja ważę 98kg. Zawsze ważyłam 64-66. Nie chce mi się żyć

Gość 11021985
witam mogę dołączyć mam dwójkę dzieci (3 lata i 2 miesiące) i chce schudnąć jakies 6-7 kg, tylko obawiam się diety i ćwiczeń bo karmie piersią. Dziewczyny czy ćwiczyłyście i stosowałyście diete karmiąc piersią? Ja boję sie o zanik pokarmu.

Cześć dziewczyny. Ja od rana jestem jakaś poddenerwowana. Nie wiem, ale mam wrażenie, że zaraz mnie szlag jasny trafi. Wzięłam sobie rano tabletki ziołowe na uspokojenie. Muszę się trochę wyciszyć bo moja dwójeczka potrafi dać popalić;) W ogóle postanowiłam się ważyć raz w tygodniu (w niedzielę) a nie jak to robiłam do tej pory, że codziennie bo jeden dzień przestoju czy zatrzymanie wody w organizmie (a w efekcie 100 g) i człowiek traci całą motywację. aaa_wazka --> Zdrówka dla maluszka. Moje maluchy na szczęście do tej pory lekarza znają tylko z bilansów i ze szczepień i oby zostało tak jak najdłużej:) Wielorybekkk --> Więc dołącz do nas, wspólnie możemy pozbędziemy się tych kg. W grupie raźniej;) 11021985 --> Witaj, jasne że możesz dołączyć:) Ja niestety nie pomogę Ci w kwestii karmienia piersią bo moje dzieciaki od urodzenia butelkowe są, ale myślę, że ćwiczenia nie będą miały na to wpływu. Z dietą bym uważała. Tzn. o ile to jest rozsądna dieta tak, żeby maluszek wszystko miał dostarczane to tak.

witam u mnie poranek zaczoł sie od odsniezania bo troche nas znowu zasypało ..gdzie ta wiosna ...juz dosyc zimy...buuu. 11021985 wiesz co ja na twoim miejscu uwazałabym z jaka kolwiek dieta , maluszek musi miec witaminki a na diecie zazwyczaj jest tego mało ale cwiczenia jak najbardziej .. a mam jeszcze pytanie do ciebie bo mam tez córeczke urodzona 17 grudzien a twoja dzidzia kiedy ?? ja wczoraj wynalazłam taką diete zegarowa trwa tylko trzy dni i stałe godziny jedzenia ,, dzisiaj własnie zaczełam i zobaczymy czy wogule wytrzymam ,,bede pisac , jesli ktos chce moge napisac menu pozdrawiam

marzena82 --> A na czym ta dieta polega? Ja dzisiaj (mam nadzieję) będę miała mojego orbitreka więc jak dzieciaki pokładę spać to zaczynam trening. Od dziś wieczorne seanse filmowe zamiast spędzać w łóżku uaktywnię;)

MENU JEST BARDZO PROSTE ALE TRZEBA TRZYMAC SIE TYCH GODZIN 7.00 -szkl.zielonej lub czerwonej herbaty lub kawa 9.00 -jajo na twardo lub plasterek szynki chudej , kawa lub herbata 11.00 10 dag. chudego białego sera lub kubeczek jogurtu naturalnego 13.00 20 dag.gotowanej piersi kurczaka lub ryby pieczonej w foli 15.00 20 dag owoców (banan jabłko grejpfrut) 17.00 jajko na twardo lub mała porcja wedliny , herbata lub kawa 19.00 szkl.soku pomidorowego lub czerwonego barszczu lub soku warzywnego picie wody do woli . kawe czy herbate powinno sie pic bez cukru . ale ja kawe inaczej nie moge wiec zrobiłam sobie rozpuszczalna z mlekiem 0.05 % i łyzeczka cukru , a do jajka czy wedliny dodam sobie chlebek waza

To ja jednak wolę moją dietę "MŻ":P Wiem, że na niej chudnę a nie głoduję i jem na co mam chęć (Oczywiście prócz słodyczy i fastfoodów) ;) Ostatnio czytałam też o diecie kefirowej. Dziewczyny pięknie chudną, ale ja bym nie dała rady na samych kefirach ciągnąć, prędzej czy później bym się poddała bo głód by zwyciężył. Po prostu dla dobrego samopoczucia muszę dostarczać organizmowi wszystko co potrzebne. A zresztą, żeby chudnąć trzeba jeść inaczej organizm przechodzi w tryb oszczędzania.

bede próbowac to tylko trzy dni , potem tez wiadomo nie wolno jesc jak do tej pory troche tak jak mówisz mż , zobaczymy

Hej. Marzena daj znać czy schudłaś coś na tej 3 dniowej. Cisza, pierwszy syn 2 lata to nawet katarku nie miał, a ten ma już 2 raz a ma 4 m ce. Myslę, że to dlatego że się jesienią urodził. Ten pierwszy na wiosne. Co do karmienia to ja karmię i piję kawę inke z błonnikiem lub magnezem. Myślę że organizm nawet przy diecie wyprodukuje pełnowartościowe mleko. Po to całą ciążę gromadził tłuszcz:)

No właśnie ja się na karmieniu piersią nie znam bo nie karmiłam więc się nie wypowiadam. Moje oboje są zimowi. Córka ze stycznia a syn z lutego. aaa_wazka --> Twój syn ma 2 lata? To też masz małą różnicę między dzieciakami. U mnie jest 12,5 miesiąca. Czy dwa lata nie chorował?:P Z mojego zasobu tłuszczu to bym miała wartościowe jedzenie dla pięcioraczków co najmniej:P

Miałam mieć orbitreka i nie mam orbitreka :( Mąż był umówiony na 18 po niego a 17.20 dostał smsa, że już sprzedany. Kurcze, ludzie są bez serca. Na allegro sobie znalazłam, licytuję, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość 11021985
hej dzieki za odpowiedz ja też mam zimowe dzieci oboje ze stycznia córka 17 01 2010 syn 07 01 2013. Córkę karmiłam tylko 2 tyg wiec nie było problemu szybko zaczełam ostro ćwiczyć i stosować diete a teraz mam z tym problem bo karmie.Kurcze dieta raczej odpada bo przez karmienie czuję się często głodna na cwiczenia srednio mam czas wiec kupiłam masażer mam nadzieje ze to pomoże. Mam pytanie jak znajdujecie czas na ćwiczenia przy dwójce maluchów bo ja jakoś nie moge a jak już mam czas to jestem po prostu zmeczona i mi sie nie chce. Najbardziej zalezy mi na zrzuceniu i ujędrnieniu brzucha bo troszke mi został reszta ok, a wy dziewczyny z czym macie najwiekszy problem.

Cześć dziewczyny:) aaa_wazka --> Nie karmiłam bo nie chciałam. Przy córce nie miałam pokarmu na początku, mała strasznie się darła bo głodna a tu nic nie leci i nie męczyłam ani siebie ani Jej i przeszłyśmy na butelkę a jeśli chodzi o syna to już w ciąży wiedziałam, że nie będę karmić piersią. Mała miał 12,5 miesiąca jak się urodził i po prostu nie miałam czasu na to, żeby wisiał mi cały czas na piersi. Niestety, ale musiałam się dzielić na dwoje maluszków. 11021985 --> Ja jeszcze nie ćwiczę. Próbuję kupić tego orbitreka, ale albo ktoś mi sprzątnie sprzed nosa albo tak cenę podbije, że za te pieniądze to sobie nowego kupię i szukam cały czas a jak już w końcu mi się uda kupić to zacznę ostro ćwiczyć. Z czasem i siłami nie będzie problemu. Albo będę w dzień to robić kiedy małego położę spać. Wtedy będę miała 1 - 1,5 h na to. Mała i tak w tym czasie ogląda bajki albo wieczorem jak już pokładziemy Ich spać. Tylko ja już mam ten komfort, że moje dzieciaki całe noce śpią więc nie jestem przemęczona:) Kurcze, wyprałam sobie obrus z pokoju i mi się z lekka zbiegł i nie ogarnia stołu:P

Hej. Moj synuś też całe noce przesypia od początku,do tego sporo śpi w dzien lub lezy w bujawce czy łozeczku a ja mimo to nie ćwiczę...lenistwo. Ale znalazłam tez cwicz.z maluszkiem i jak będę przy laptopie wkleję linka. Milego poranka!

A tak przy okazji znalezlismy fajny serial z 2011 roku Statek. A z innych warto obejrzec: Flash foward, Jericho, Homeland, Mentalistę, walking dead, Supernatural, Lost to chyba kazdy oglądał. A jak wy jakies fajne znacie to polecajcie

My seriali to raczej nie oglądamy. Wolimy filmy. Wczoraj oglądaliśmy "Giganci ze stali". Familijny, ale fajny. Z seriali to wiem, że "Dexter" jest fajny, ale to jest kilka sezonów i nie widzieliśmy tylko z polecenia. A co do ćwiczeń to jakoś wolę rowerek, ale się pozbyłam i trochę żałuję. Teraz szukam orbitreka bo jednak więcej ciała na nim ćwiczy niż na rowerze.

Dexter też fajny. My filmy lubimy tyle że juz nie mamy co ogladac bo to co fajne to już obejrzeliśmy i w sumie jak cos nowego się pojawia to na bieząco ogladamy.