Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OdchudzającaMamusia

Mamuśki odchudzamy się??

Polecane posty

Powiem wam dziewczyny, że na mnie bardzo dobrze zadziałała owsianka(działa oczyszczająco) Bardzo dobra jest z jabłkiem i cynamonem. Ale po jakimś czasie zbrzydnie, jadłam ją codziennie rano. Teraz stosuje tylko MŻ ale wrucę do mojej owsianki napewno;)

No to ja jak pod koniec zeszłego roku się odchudzałam (schudłam 11 kg) to właśnie zauważyłam o niebo lepsze efekty właśnie jak piłam tą herbatę. Jest Ona nazywana naturalnym spalaczem tłuszczu i w ogóle ma dużo też innych plusów. I metabolizm miałam super choć wiadomo jak jest przy dietach. Codziennie rano kibelek, czasem dwa razy;) A najważniejsze jest to, że Ona reguluję pracę jelit a nie przeczyszcza a to jest zasadnicza różnica. OdchudzającaMamusia --> Teraz masz zielone światło więc do dzieła;)

Cisza,a Ty może z Wielkopolski jesteś? Co do herbat to ja lubię białą z granatem (liptona) zieloną z mandarynką i pomarańczą (też lipton) oraz melonową (irving) ale czy one odchudzają to nie wiem.

Pytam bo Piotr i Paweł kiedyś tylko w Poznaniu był a teraz w województwie. Nawet nie wiedziałam,ze teraz w całej Polsce są sklepy:)

Gość OdchudzającaMamusia
co do tej herbaty dziala jak activia? bo ja po tym serku przez ponad pol roku sie meczylam, bo nie moglam sie zalatwic dopoki nie zjadlam, i od tamtej pory potrafie przez tydzien nie chodzic... dlatego nie ufam takim specyfikom:] ja jeszcze planuje, bo kiedys pilam tą aqa cos co sie do wody dolewalo... tym sposobem piłam 2 litry wody dziennie, i teraz chce sie zmuszac zeby tyle wypic... oprócz tego najgoszym błędem jest szybkie odchudzanie, potem staje sie w miejscu i rezygnuje bo przez miesiac waga nie spada, ja schudlam w 2-3 mce 20 kg a potem wrocilo 30. diety dunkana odradzam-mialam po niej duze klopoty

Witajcie kochane, dzis sie zwazylam i przez ostani msc -3kg czyli w dwa msc -10kg jestem zadowolona ale jeszcze dluga droge przedemna. Cisza ciesze sie ze jestesmy podobnych gabarytow wiec bedziemy mogly sie porownywac:)pozdrawiam

Cześć dziewuszki:) My już na nogach, mąż właśnie wyszedł do pracy, ja ugotowałam dzieciakom zupę mleczną na śniadanie (to jedyna porcja mleka jaką daję radę w Nich wcisnąć przez cały dzień) a teraz piję kawę. Dziś na wadze zanotowałam 100 g spadku;) OdchudzającaMamusia --> Nie wiem jak działa activia bo w sumie nigdy regularnie nie jadłam. Powiem Ci tak, jak za pierwszym razem brałam się za czerwoną herbatę to dużo o Niej czytałam i lekarze się wypowiadają, że Ona nie działa przeczyszczająco a tym samym nie rozleniwia jelit a reguluje jedynie ich pracę. Ja wtedy piłam ją przeszło miesiąc czasu po 5 dużych kubków dziennie. Jak zrobiłam sobie przerwę to nie miałam żadnych problemów z wypróżnianiem. No ale nie mogę zagwarantować, że i u Ciebie tak będzie. Organizm kobiecy potrafi zaskakiwać;) ggrubaaskaa21 --> Może nie porównywać a bardziej się wspierać bo w końcu podobną ilość mamy do zrzucenia;) Dziewczyny, oglądałyście film "Kobieta w czerni"? Ja wczoraj oglądnęłam z mężem jak już dzieciaki poszły spać a potem sama nie mogłam zasnąć:P Jak ktoś lubi Horrory to polecam, kostiumowy, z tym aktorem co grał Harrego Portiera:P Na prawdę dobry;) Dobra, idę dopić kawę i biorę się za robotę a potem jakieś śniadanko. Przyjemnego i owocnego w dietę dnia:)

Hej! Oglądałam Kobietę w czerni,fajny horror. My często oglądamy horrory i thrillery,albo seriale. Obecnie kończymy Grimm. Co do odchudzania to też kiedys Dukana stosowałam ale potem juz na jaja i piersi z kurczaka patrzeć nie mogłam

My generalnie lubimy oglądać filmy. Począwszy od głupkowatych komedii, poprzez, thrillery, fantasy, sf do horrorów. Codziennie wieczorem jak już dzieciaki pójdą spać to jakiś oglądamy. Już nie pamiętam kiedy ostatnio u nas po 20.00 leciał jakiś serial w TV;) aaa_wazka--> A oglądałaś może "Drugą Twarz" z Richardem Gere? Jak lubisz thrillery to powinien Ci się spodobać.

Cisza,my nie oglądamy z tv,tylko z neta. Podłączamy laptop do tv. Seriale oglądamy na ittv lub na serialeonline. Juz większość fajnych przerobiliśmy:) a co do odchudzania-wczoraj rozmawiałam z koleżanką która też mimo prób schudnąc nie mogła. Okazało się że to wina tarczycy i poradziła mi tez zbadać krew co w nast.tygodniu uczynię.

No my z palucha oglądam. Pod TV podłączamy. Ja mogę schudnąć, bo jak pisałam przed końcem roku schudłam 11 kg praktycznie z palcem w tyłku. Tylko ja mam taki słomiany zapał. Odchudzam się, odchudzam i nagle coś mnie strzeli i zaczynam się obżerać. Nawet nie jeść a obżerać.

A ile ważyłas przed ciążami? Bo cel masz 80kg w stópce a to i tak sporo. Nie wierzysz, że więcej schudniesz?

Gość OdchudzającaMamusia
już po ginekologu, wszystko oki :) wiec dzis zaczynam :) cel pierwszy 89 :]

Zawsze ważyłam ok. 60 kg, po studiach przytyłam do 80. Wzięłam się za siebie, schudłam 10 kg i wtedy zaszłam w ciążę. Przytyłam w niej 30 kg i po ciąży ważyłam 92. Zaraz druga ciąża, ale na szczęście w tej przytyłam malutko i tydzień po porodzie ważyłam znów 92 kg. A w stopce mam 80 kg bo to mój pierwszy cel, ale nie ostateczny;) Po prostu wyznaczyłam sobie metodę małych kroczków. Łatwiej osiągnąć tyle niż chociażby 70 kg (nie będę myślała "Boże, jeszcze tyle kg muszę zrzucić") a jak już go osiągnę to ufam, że to da mi kopa, żeby wyznaczyć sobie kolejny:) OdchudzającaMamusia --> No to do dzieła:)

Rozumiem:) Ja to bym chciała od razu zrzucić 20 i to ostatecznie, na zawsze:P Wiem, że tak się nie da.

Jak tam dziewczyny, dajecie radę dietetycznie?;) Mam nadzieję, że coś tu się rozbuja trochę bo cisza jak makiem zasiał. Ja akurat gotuje obiad, zaraz muszę pokarmić dzieciaki a potem sama coś zjem. Teraz piję herbatkę:)

Gość Bądź sobą
ja już dawno przestałam objadać się wieczorami, powód? Najpierw nie mam czasu a potem chce jak najdłużej spać :D Dzisiaj nie wyszedł spacer :( pada... Czekam aż Wariatuńcio zaśnie i ćwiczę :D jeszcze muszę kremiki kupić, i będzie odchudzanie według gazety :D ze słodkiego nie rezygnuje, ale zmieniłam co nieco :] https://www.google.pl/search?hl=pl&q=wafelki+dla+diabetyk%C3%B3w&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43287494,d.Yms&ion=1&biw=1280&bih=709&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=6fc5UYTaGc2LswaUxYGgBg#imgrc=ZEepCO6pQI9iaM%3A%3BT6by_HNYSk6FTM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg05.allegroimg.pl%252Fphotos%252Foryginal%252F19%252F79%252F65%252F65%252F1979656522%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fwafelki-dla-diabetykow-dietto-sante-85g-szczecin-i1979656522.html%3B480%3B360 czekolady też są dla diabetyków :) i to jest najlepsze rozwiązanie, bo zrezygnować całkowicie nie umiem, tzn dałabym radę, ale ucierpiało by moje małżeństwo :D jestem nerwowa jak nie jem :D i tylko szukam kłótni, po pierwsze po co?? a po drugie nie chce przy dziecku się kłócić :)

Gość Bądź sobą
kurcze zastrzegę tamten nick to nie bede sie mylic :D

Gość Bądź sobą
kurcze zastrzegę tamten nick to nie bede sie mylic :D

I jak tu się odchudzać jak mąż mi karton rafaello przyniósł:( a mam 3 tyg by conajmniej 10kg schudnąc.

aaa_wazka --> To bardzo dużo bo byś musiała co najmniej 3,3 kg tygodniowo tracić. Trochę nierealne, ale szczerze Ci kibicuje:) Ja z okazji dnia kobiet dostałam rano buziaka. Ale gdyby nie było tego dnia to też pewnie bym dostała więc się nie liczy:P Póki co ciągle w pracy. Bądź sobą --> Masz rację, zastrzeż nick bo już nie wiem do kogo piszę:D A ja właśnie wrzucam filmy na palucha na wieczór. Coś wybierzemy.

kurcze Mały miał od południa kolke, dopiero się uspokoił, z ćwiczeń nici. Tzn zrobiłam 3 serie na 10... Jestem teraz zbyt padnieta.. Od dzisiaj ćwiczę jak mąż będzie w domu bo inaczej różnie może być... Ja chce do 14 kwietnia schudnąć chociaż troszkę :(

Wiem,że to trochę nierealne ale mam 1.04 chrzest i muszę wejsc w sukienkę którą kupiłam w 3 m-cu ciąży

Cześć dziewczyny. U nas już standardowo - ruch i wrzawa;) OdchudzającaMamusia --> A co używacie na kolki? Córka moja też miała i to okropne. Darła się niemiłosiernie aż mąż przywiózł sab simplex i dziecku przeszło jak ręką odjął. I dźwięk suszarki działał na Nią uspokajająco:) aaa_wazka --> A to w Wielkanoc macie chrzciny? Ładna data, no to trzymam kciuki:) Ja uciekam wypić kawę, szykować śniadanie, posprzątać, poprać i jeszcze mam w planach smażenie naleśników dzisiaj takich z nadzieniem do ruskich więc do dzieła;)

zaczęliśmy delicol-pomagał kilka dni potem już nie, w aptece kupiłam mocniejszy bobotic, również było ok parę dni. Tak jakby się uodparniał, dlatego szukam innych sposobów jak kropelki. U nas jak nie jest aż tak fest-pomaga kąpiel, potem kupa w ręczniku i jest okey. Ale wczoraj nawet to nie pomogło, wyczytałam gdzieś tutaj o tym, że nagrzewają brzuszek suszarką-pomagało ale na tą chwilę co była suszarka potem jeszcze z 2 minuty i znowu. Dzisiaj kupuje termofor i będę kłaść mu na brzuszek, tzn wiem że to pewnie ciężkie w sumie nigdy sama nie używałam, ale jak coś to już lepiej to trzymać, żeby go zagrzać niż ciągle mieć włączoną suszarkę... Zaraz idę się zważyć, ale mam stracha :x

Hej. A ja miałam nieprzespaną noc, bo synuś się przeziębił, ma katar, w nocy przez ten katar spać nie mógł a ja musiałam mu odciągac. Ale jestem zmęczona. Jak mąż się obudzi to przejmie małego a ja jeszcze pośpię.

OdchudzającaMamusia --> No u nas na szczęście te kropelki pomogły a też było strasznie. A suszarka Ją wyciszała. Nie strumień ciepła a dźwięk. aaa_wazka --> A co stosujesz na katar? Jak moje się zakatarzą to kupuję maść majerankową i smaruję nosy:) Ja w trakcie sprzątania jestem a już mi się nie chce. Jeszcze musiałam rano rzygowiny posprzątać ;/ Maja tak ma, jak zje o jedną łyżkę za dużo czegoś to wszystko zaraz na zewnętrznej. Szczypior z Niej i niejadek, dobrze, że chociaż w Jej brata nie muszę wciskać na siłę tylko sam się upomina;)

Gość Olcia Dubicka
Nie jestem jeszcze mamuśką ale opiekuję się dziećmi to i ja się podłączę bo czuję się dla nich jak matka ;) Apropo matek to biologiczna matka skarbów, którymi się opiekuję zaraziła mnie odchudzaniem. Wcześniej kiedyś tam próbowałam coś zrobić z tymi kilogramami ale bez rezultatu więc jakoś to olewałam. Obecnie po trzech tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) yuppi ! Pani Mariola też zaraziła mnie zdrowym odżywianiem ale dopiero po włączeniu w to tabletek odchudzających Forever Slim, które sama mi poleciła i też brała zobaczyłam spadek wagi. Tabletki można kupić na allegro w dość dobrej cenie a pierwsze opakowanie dostałam od Pani Marioli to widziałam że jest sens. Moim celem jest łącznie 27 kilogramów schudnąć więc jeszcze 20 i będę szczęśliwa. Latem jak co roku nad morze ale tym razem spokojnie w bikini będę mogła się pokazać a nie tylko pod parasolom przy plaży ;)