Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktouuuuuwas

jak ubieracie dzieci na te pierwsze wiosenne spacery? 10 stopni

Polecane posty

Gość jaktouuuuuwas

dzis bylo u mnie 10 stopni i wiatr malutki, ja mialam kurtke jesienna i bylo mi goraco. jak ubraliscie swoje maluchy dzisiaj?? Tak samo jak zima czy juz wiosennie?? ja boje sie zeby malej (pol roku) nie przeziebic ale tez nie przegrzac, najgorsza taka pogoda...

Gość jaktouuuuuwas
???????????

kurtka zimowa spodnie lżejsze typu dżinsy a pod nimi getry czapka szal niby słońce jest ale ten wiatr :O mieszkam nad morzem może i dla tego

Gość dzisiaj było pięknie:)
Mała była ubrany w płaszczyk,pod spodem podkoszulkę,koszulkę z długim i cienki sweterek.Rajstopki i materiałowe spodnie.Miała kozaczki,ale takie wiosenne nieocieplane.Czapka wiosenna i apaszka:)

Gość sdfghjk
ja prowadzam dzieciaki bez czapek. kurtki przejściówki- lekko ocieplane ale nie zimowe. bez rajstop. na górę body/podkoszulek i cienka bluzka z długim rękawem.

Gość popers
dzisiaj widziałam dzieciaka ubranego w kombinezon, taki grubśny jak na sanki gruba czapa i szalik a no i śniegowce :? Pewnie nieźle był spocony bo na słońcu było z 15 stopni he he. Moja córka miała na sobie bluzę polarową i cienką kurtkę,czapka i adidasy + cienka apaszka na szyję. Wiadomo to jeszcze nie wiosna ale ubieranie dzieciaka jak na Syberię w taką pogodę to przesada przecież jak się całe spoci to na dobre mu to nie wyjdzie.

Gość Malutka truskaweczka
Mój 2 letni syn miał kurtkę zimowa pod nią podkoszulek i cienka bluzka z długim rękawem.. jeansy i rajtuzki cienkie skarpetki i adidasy i cienka czapke bo ostro wiało

Gość Malutka truskaweczka
mojej kuzynki dziecko 2 letnie. miało kurtkę zimowa pod nią podkoszulek i bluzka cienka sweter. grube frotowe rajstopy i jeansy. matko jak te dziecko zobaczyłam to się przestraszyłam

Gość jyhnbg
nie robcie jeszcze z takiej pogody wiosny, wiatr jest starsznie zimy, ja ubieram dziecko 5 letnie normalnie w zimowa kurtke, tylko lzej pod spod, nie jakis polar tylko podkoszulek i bluzka, do tego rajtki pod jakies ciensze spodnie i lzejsze buty niz sniegowce czapa i szalik a dziecko polroczne jeszcze nie ma jak sie zgrzac, siedzi we wozku, ubierz go noralnie zimowo do wiosny jak stad do nieba

Gość fsafsafas
pajacyk polarowy i kombinezon. czapka taka sobie. nie plakal z przegrzania. byl bez koca

Gość ja 2latka ubrałam tak
czapka jeansowa jesienno-wiosenna chustka kowbojska pod szyją kurtka zimowa-cieńsza koszulka z dł rękawem jeansy skarpety buty jesienne za kostkę i marudził,że mu zimno w ręce-a w zasadzie,że mu wieje w ręce i chował je w rękawy,więc jak szliśmy koło domu to wystąpiliśmy i wzięliśmy na dalszą część spaceru rękawiczki.

Gość klara1982
Nie można porównywać dzieci, przecież twoje ma kilka miesięcy i siedzi w wózku a wypowiadają się mamusie kilku latków, dzieci które same chodzą na spacerach powinny być lżej ubrane od tych siedzących w wózku logiczne nie. A pogoda zdradliwa jest niby słońce ale wiatr wieje chłodem, ja ubieram lżejszą czapkę i buty ale kurtka zimowa tyle że moje dziecko samo idzie na spacerze.

4 msc - pajacyk, kombinezon jesienny, materiałowe buciki + coś do okrycia 4,5 roku - koszulka, bluza, kurtka jesienna, spodnie, skarpetki, adidasy. Jak wieje to kaptur na głowę

Gość fanka anka
mamusie radze uważać z pogodą, niby słonko ale za chwile wieje wiatr i to zimny zzwyczaj. A u nas tak bywa że jak po zimie nadchodzi plusowa temp jak dzisiej ze słońcek to wszyscy widzą już późną wiosne i ubierają sie po wiosennemu. Wlaśnei w taką pogodę szybko można coś złapać. Bo jak sie dziecko spoci a za chwile je przewieje to choroba gwarantowana. Zreszta dopiero początek marca.

Gość ma 8 mies.
body z dlugim rekawem, polspiochy bawelniane, welurowe spodenki, bluza polarowa, kurtka wiosenna, skarpetki, polbuty i welurowa cienka czapka

Gość fanka anka
powinnyście podawać ile było stopni jak chodziłyście i czy dzieci bawiły sie w cieniu czy na słońcu bo to istotne.

Gość ja rano jak
mocniej wialo zalozylam synowi 1,5rocznemu rajstopy, jeansy, body z dlugim rekawem, bluzke bawelniana z dlugim, kamizelke ocieplana,szalik, buty zimowe bo trawa mokra byla, bawelniana czapke i kaptur od bluzki na glowe, po poludniu wiatr byl slabszy wiec kamizelke zastapilam swetrem cienkim i jeansowa kurtka, a szalik apaszka, no i adidasy

Moje lekko ubrane- w kurtkach bardziej jesiennych, bez czapek i rajstop. Buty jesienne. Robię tak co roku i jeszcze im nie zaszkodziła. Jedno ma ponad rok- drugie 4 lata. Z tym, że większość czasu spędziliśmy na słońcu. Pewnie, że dzieciaków nie można porównywać. Moje to np. zimnoluby i przyzwyczajone są do lżejszego ubioru. Pod kurtki też nie ubieram ich już w swetry czy bluz- zakładam zwykłe bluzki- mała ma jeszcze body. Syn ewentualnie koszulkę i cienką bluzę. W sumie takie pytanie o to jak ubrać dziecko nic nie daje. Każdy ma inne upodobania i przyzwyczajenia. Moje prędzej rozchorują się od chodzenia w czapkach i szalach niż bez nich.

Gość kasiiiaaaaaaa
"spodnie lżejsze typu dżinsy a pod nimi getry " ja tak w zimie ubierałam, teraz tylko jeansy, sztruksy.

Gość juka_juka
moja córka 5 lat dziś z przedszkola wracała bez czapki, równolegle wychodził chłopczyk (z tej samej grupy) z babcią, miał czapke a babcia mu jeszcze na nią kaptur ubrała i szczelnie pod brodą obwiązała.

Gość fanka anka
kasiaaa ale wiesz zimą też jest róznica jak jest -1 stopień a inaczej jak jest -13, albo idziesz z dzieckiem na sanki jenasy szybko będą mokre

Gość z innej beki teraz
ocieplane majtki, podkoszulka,koszulka z krótkim rękawem na to koszulka z długim rękawem,sweterek,bluza na zamku , kamizelka puchowa, szalik ,rękawiczki, czapka , kaptur, rajstopy ,kalesony, spodnie ocieplane dresowe, kozaczki

Gość z innej beki teraz
a i kurtka

Gość kasiiiaaaaaaa
ale ja nie mówię o wyjściu na sanki, wtedy wiadomo kombinezon czy spodnie narciary ale o zwykłej przechadzce, po alejkach w parku czy wyjście na zakupy.

moja 4 latka : rurki jeansowe nie za grube, skarpety, koszulka z długim rekawem, cienki sweter, kurtka płaszczyk jesienna, czapka cienka , taka wełniana apaszka jakby dziergana z dziurami. Buty nieocieplane do kostki. Pani w przedszkolu powiedziała że jedna dziewczynka przyszła ubrana w sweter i bezrekawnik. Nie wyszła na dwór , została w sali z inną grupą. Niektórzy chyba za wczesnie poczuli wiosnę :)

Ja ogólnie ubieram moje dziecko lekko, wiec taka pogoda jak wczoraj to była dla nas wiosenna:) Więc ma 13 miesięcy: wczoraj ubrałam: body z długim rękawem, bluzeczka cienka, rajtuzki i spódniczka, cienkie kozaczki (jeszcze nie kupiliśmy jej lżejszych butów). Jak zaszło słońce to założyłam jej kurteczkę (wewnątrz polarek z zewnątrz sweter) Dzisiaj było zimno, zimny wiatr i mroźno więc ubrałam jej: body z długim rękawem, bluzka polarowa i kurtka ta co wczoraj. rajtuzki, spodenki jeansowe i kozaczki. Na wieczór założyłam polarową czapkę.

Jak była noworodkiem/niemowlakiem: Rok temu zimą, jak leżała jeszcze w wózku głębokim to uważałam że sam wózek wystarczająco ją osłaniał i jeszcze kocykiem zimą przykrywałam więc ubrana była cieniutko tzn: skarpetki, spodenki bawełniane, body z krótkim rękawem, bluzeczka cieniutka i na to bluza lub sweter, cieniutka czapeczka - mówię o temperaturze do -5 jak było zimniej to zakładałam jej jeszcze coś na wierzch. Tylko że ja mieszkam w uk, może klimat tutaj jest inny:)

Gość mama dwóch dziewczynek
To u Was na prawdę wiosennie było ;-) u nas ładnie, ale dużo zimniej - w sam dzień 3 stopnie. Mała była na spacerze w kombinezonie narciarskim, pod spodem miała tylko cienkie rajstopy/agatki/, body na ramiączkach i bluzeczka cienka bawełniana. Czapka i szalik cieńsze - z jesieni. Buty zimowe jeszcze, bo śniegu leży sporo i po śniegu biegała. W sumie to nawet dlatego ten kombinezon, teraz śnieg się topi, mokry jest, a ona klęka, przekopuje łopatką ... zależy dokąd się na spacer idzie, bo na deptak w mieście na pewno ubrałabym inaczej ;-) czekam na taką wiosnę jak u Was a tymczasem weekend mroźny zapowiadają ;-(

Gość może komuś podpasuje
ubranka dla starszych niemowląt kurteczki, marynarka, ogrodniczki, pajacyki, body zapraszam na wszystkie moje aukcje: http://allegro.pl/next-ciepla-kurteczka-na-wi osne-r-74-i3081034477.html http://allegro.pl/do-wyboru-body-z-dlugi-i-krotki-rekaw-roz-6-12m-i3082145959.html http://allegro.pl/swietna-kurtka-na-wiosne-r-74-i3081072816.html zapraszam