Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adek łącznik

Anna German serial TVP1

Polecane posty

ciekawa jestem gdzie są kręcone zdjęcia... bo mieszkanie w którym ona mieszka nie wygląda na polskie. w ogóle realia są nie nasze :-O nie znam uczelni wrocławskich więc tylko ktoś kto tam studiował mógłby się wypowiedzie4ć. poza tym film jest ładny ze względu na postać Anny granej przez Moro. reszta mnie drażni.

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Piękny głos, fajny serial i taki straszny wypadek.

Gość Adek łącznik
Gooa dzięki za link przeczytałam. Anna German miała niesamowite życie, była bardzo silną kobietą.

.... jak większość kobiet ze wschodu wychowanych w ciężkich klimatycznie i nie tylko warunkach.

Z tego co czytałam, sceny z Wrocławia kręcone były we Lwowie a śpiew filmowej German jest jej oryginalnym wykonaniem. Moro uczyła się piosenek i nawet zapisała się na kurs śpiewu techniką Anny German ale stwierdzono, że lepiej będzie podłożyć prawdziwy głos.

Gość kropeIka rosy
Lwów ??? - tak, to możliwe, bo do Wrocławia daleko. czytalam wczoraj w gazecie, że najpierw przyjechały do Szczecina a potem osiedliły się we Wrocławiu iak jak większość przesiedleńców.

Fajnie, że można znaleźć odcinki w internecie i uniezależnić się od tvp. Gdyby jeszcze nasi ten mecz wygrali..

Gość Adek łącznik
Wczoraj oglądałam program poświęcony Annie German na tvp. Ciekawe czemu jej muzyka, piosenki były tak słabo propagowane w naszym kraju, przecież są piękne...

Gość do wyżej......
...bo nie miala menagera, ktory by sie tym zajął. wolała nie uzależniać sie od państwowej kliki :-P

Gość do wyżej......
jeździła tam gdzie ją zapraszano i gdzie chciała być a nie tam gdzie jej pozwolono. nie wzbogacała państywowej kabzy. miała też dużo zazdrosnych piosenkarek i ich przydupasów.

Gość Adek łącznik
Irena Santor tak ciepło wspominała Annę German. W zasadzie były w podobnym wieku więc chyba wszystkie nie były zazdrosne :)

Gość kropeIka rosy
ciekawe co by powiedziała niej Sława Przybylska, Ewa Demarczyk... itd.

Gość kropeIka rosy
cd. Maryla Rodowicz, Halina Kunicka... :-)

Gość Adek łącznik
Ewa Demarczyk miała taki przyjazny repertuar więc myślę że uczucie zazdrości byłoby jej obce, choć nie znam osobiście ale nie wygląda na zawistną osobę... Prędzej inne piosenkarki które wymieniliście podejrzewała bym o zazdrość... Choć to różnie w życiu jest...

Ewa Demarczyk ma b. ciężki charakter. ktoś kiedyś powiedział ze jest psychiczna. najlepszy dowód, że nie słychac o niej jakoby gdzieć występowala przed szerszą publicznością. :-O

Gość Adek łącznik
Nie wiedziałam nic na ten temat, sprawiała wrażenie sympatycznej osoby. No cóż, najwyraźniej pozory mylą.

A np Anna Jantar ? O niej często się wspomina przy okazji serialu - była German, teraz czas na Jantar. Ciężko mi jakoś porównać German z Demarczyk, ta druga wydawała mi się taka poważna, często smutna..

Gość Adek łącznik
Monia dzięki za link. Przeczytam w wolnym czasie. Odnośnie Jantar to także miała piękny głos, zginęła straszną śmiercią :(

Gość B-) (-3
Ja akurat bardzo bym chciała żeby powstał film o Annie Jantar. Tylko nie mam pomysłu kto mógłby ją zagrać, może też jak w przypadku Anny German warto byłoby obsadzić w głównej roli jakąś świeżą, mało znaną aktorkę

Gość atak poważnie...
czy na prawdę podoba wam się film ? ja nie mogę juz patrzeć. denerwują mnie sceny, które niby dzieją się w PL a nawet nie przypominają realiów. ten wystrój wnętrz, krajobraz, otoczenie w mieście no i sami ludzie ich ubiór, wygląd i zachowanie trąca wschodem. mogli chociaż zatrudnić polskiego konsultanta do tych spraw. oni myślą, że tego nie da się odróźnić a u mnie wsród znajomych opinia jest taka sama. oczywiście podoba mi sie tylko postać Anny i jej rodzina/bo są naturalni/. podobną opinie miałam do filmu kręconego w ZSRR na podstawie książki Chmielewskiej "jedno zdanie nieboszczyka". super komedia a skopana dokumentnie właśnie przez ich realia. brrrrr serial oglądam z ciekawości i z podziwu dla Anny German i Moro.

Gość atak poważnie...
no właśnie ....jakie? znam opole i takie nie było nawet w tamtych czasach :-O a te gęby do okoła....straszne 😡

Gość asdfgtrecdf
gdzie mozna za darmo obejrzec 7 odcinek?

Nie jakąś miłośniczką seriali, ale ten o Annie German wyjątkowo mnie wciągnął. Film ma fajny klimat, a historia jej życia jest ciekawie opisana.

Gość _Mi___
Podoba mi sie ten serial, ale zgodze sie z tym, ze te niby polskie realia sa zupelnie obce, z innego kraju. Glowna aktorka, moze nie jest jakas super, ale bardzo ja szanuje za to, ze mimo, ze ma glowna role, to nie probuje sie popisywac aktorsko. Po prostu mam wrazenie, ze z ta rola latwo przeszarzowac, a Moro sie nie dala. Moze to tez zasluga rezysera.

Gość Adek łącznik
Przegapiłam ostatni odcinek, który był w piątek. Oglądał ktoś ? Niech ktoś mi opowie co było w odcinku ? W zwiastunie słyszałam eurydyki piękna piosenka, kurcze tak mi żal tego odcinka.