Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :):):)..............

Podoba mi się imię Estera, ale wszędzie czytam że...

Polecane posty

to imię dla jehowych. Czy rzeczywiście tak się kojarzy? Jest też przecież Święta Estera, z kolei jehowi świętych nie uznają. Chcałabym tak dać na imię swojej córce ale czy nie będzie z tego powodu miała jakiś nieprzyjemności? Estera, mała Esterka, podoba mi się :)

Gość niewiemniewiem
ja miałam mieć tak na imię, na szczęście mama się w porę ocknęła ;) nie patrz na pochodzenie imienia, patrz na to czy dziecku będzie z nim dobrze przeciez nawet zdrobnienia nie ma :O

nie za bardzo mi się podoba, lubię imiona, które miękko się wymawia:)ale na pewno oryginalne

Moje imię też nie ma zdrobnienia i bardzo się z tego cieszę. Jest krótkie, wystarczy. Chodzi mi raczej o fakt Jehowych, może dlatego że jestem kaoliczką, sama nie wiem.

Mnie tam się podoba;-) jak pasuje do nazwiska czemu nie?

Gość GlodnyOwoc
w moim bloku jest dorosła juz osóbka o takim imieniu i wcale nie jest z wyznawców Jehowy. Imię całkiem przyjemne,lepsze niz te wszystkie Wiktorie i Oliwie razem wzięte

jeśli chodzi o podobanie się... zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy będzie zachwycony tym imieniem chociażby w mojej rodzinie. Mojemu mężowi się podoba. Właśnie chcę dać córce oryginalne imię ale nie jakieś szczególnie wymyślne...

o proszę, cieszę się że się podoba:) W ogóle oprócz czytania w necie, sama osobiście znam Esterę która jest Jehową. Ale chyba rzeczywiście nie będę się tym przejmować...

Gość ja znam Jehową
a ma na imię Klaudia . Jak ktoś wyżej napisał to żydowskie imię, najważniejsze że podoba się Tobie i mężowi. Ładne moim zdaniem.

Gość bgfgd
Mnie śie tam kojarzy latawką zrażoną HIVem

Gość bgfgd
zapomniałam wstawić "z"

Gość hksalfjkl;sdkfks
A ja chcę dać synowi na imię Jeremiasz i to chyba też żydowskie ale mam to gdzieś. A co do imienia to moi młodzi znajomi '89 -'94 popłakali się ze śmiechu (ale oni są z pokolenia Szymonków, Kacperków, Kubusiów, Filipkówetc. top ten ) Natomiast już znajomi dojrzali i tacy z gustem mówią, że bardzo ładne i spoko. Ale po reakcji tych młodych miałam dzień, dwa zawahania a teraz jestem pewna co do tego imienia. Estera bardzo fajnie. Ja się zastanawiam jak dzisiaj można dac jeszcze dziecku na imię Julia, Zuzia, Oliwia, Wiktoria etc. Wszystko jednak jest kwestią gustu.

Gość kokmnokmob
A w czym niby Filip czy Kuba jest gorszy od twojego Jeremiasza? Zarzucasz innym drwiny i nietolreancję a sama taka jesteś. a po mojemu to wolę setnego Kube czy Filipa niz jakiegoś Jeremiaszka. Nie podejmuj decyzji pod wpływem emocji i chwilowego widzi mi się, bo twoj syn będzie musiał z tym imieniem żyć... A ty bedac chłopcem chciałabys miec tak na imie???

Gość heheheheheheeeeee
A ja chcę dać synowi na imię Jeremiasz i to chyba też żydowskie ale mam to gdzieś. A co do imienia to moi młodzi znajomi '89 -'94 popłakali się ze śmiechu (ale oni są z pokolenia Szymonków, Kacperków, Kubusiów, Filipkówetc. top ten ) Natomiast już znajomi dojrzali i tacy z gustem mówią, że bardzo ładne i spoko. Ale po reakcji tych młodych miałam dzień, dwa zawahania a teraz jestem pewna co do tego imienia. Estera bardzo fajnie. Ja się zastanawiam jak dzisiaj można dac jeszcze dziecku na imię Julia, Zuzia, Oliwia, Wiktoria etc. Wszystko jednak jest kwestią gustu. xxx Tak tak, wszyscy nie mają za grosz gustu, tylko ty jedna jestes z gustem. haha koń by się uśmiał. Żadne z imion kobiecych które wymieniłas mi się nie podoba, ale Jeremiasz??? Nigdy bym tak dziecka nie okaleczyła.

Gość hksalfjkl;sdkfks
:D No i bardzo dobrze, że Wam się nie podoba. Na pewno nie zmienię imienia tylko dlatego, że jakieś laski z forum uznały, że okaleczę tym dziecko. Zdaję sobię sprawę jakie dziewczyny tu siedzą :D A już kiedyś widziałam na kafe topiki na których dziewczyny chcą dać tak na imię dziecku więc nie jestem sama :)

Gość hksalfjkl;sdkfks
A ja wolę jednego Jeremiaszka niż setnego Kubę :D

Gość ajamiałamdo
A mnie się imię Jeremiasz bardzo podoba. O co Wam chodzi z tym okaleczaniem dziecka???

Gość agraffkaaaaa1111
Jeremi mi sie nawet podoba, Jeremiasz juz nie