Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koralikowa

Wraz z przyjściem wiosny się odchudzamy, pięknym ciałem lato powitamy!

Polecane posty

Koralikowa- jestes bardzo młoda, zbyt młoda zeby w wieku już 15 lat robić takie experymenty na zdrowiu. Mowie to bo sama jestem tego przykładem, jak miałam 15 lat własnie mleko się wylało-odwiedziłam lekarzy i zaczeeły się trwajace rok wizyty u psychologa. Nie czekaj tyle lat co ja. Teraz juz zrob cos z tym. uwierz nie marnuj sobie zycia i zdrowia.. jestes młoda, za pare lat bedzie jeszcze gorzej z tego wyjsc zaczac normalnie jesc, bez wytrzutów sumienia bez poczucia winy. Spróbuj koralikowa teraz zawalczyc o to. Nie chcesz przechodzic takiej drogi jak ja przeszlam uwierz mi. Zbyt długo to trwalo, wkoncu sie przyzywczailam. ale zadałam sobie pytanie czy chce tak zyc do konca moich dni???? nie, no i zaczelam znowu walczyc o siebie. narazie jest ok. choc wszystko pokaze czas, ale bede walczyc z calych sil

Chodzę do psychiatry, psychologa. Biorę leki. 2 razy byłam w psychiatryku. Za 2 razem chciałam zawalczyć o siebie. Nawet nie wymiotowałam, jadłam { po czym później w ukryciu płakalam }, nie oszukiwałam lekarzy. Ale zrezygnowałam, gdy ujrzałam +1kg. Oni się cieszyli, że przytyłam, a ja byłam w dołku, że to się stało. Jak mam jeść nie mając wyrzutów? Jak zjeść normalnie i nie pomyśleć ile to może mieć kalorii? Jak zjeść i nie bać się wzrostu wagi? Powiedz mi jak.. Kalorie, kilogramy, obwody.. Jak pokonać tą obsesję?

Czesc Dziewczyny. Koralikowa To wszystko co Ci napisala Slonce Nepalu jak i inne dziewczyny ,popieram je w 100%. Potrzebujesz pomocy,dobrze o tym wiesz .Mam nadzieje ze kiedys (byle szybko) to zrozumiesz .Cale zycie masz przed soba ,tyle pieknych chwil ,miejsc ,przezyc ... Nie niszcz tego ,uwierz mi szkoda zdrowia .Powiedz mi prosze co bys chciala robic,kim bys chciala byc za 5 lat ? :) Jestes madra dziewczyn,patrzac na to co piszesz masz silna wole ,wykorzystaj to i niech teraz Twoim "celem"bedzie zdrowe odzywianie .Trzymam za Ciebie kciuki :) Ja dzis mialam chwile slabosci bo zjadlam pol czekolady i 5 kawalkow ptasiego mleczka ale jakos mi to obojetne .Bede dalej cwiczyc ,odchudzac sie ale jak zdaza mi sie takie chwile ,trudno . Dzisiaj mialam zly dzien ,bardzo zly .Dowiedzialam sie czegos bardzo smutnego ,nie moge Wam napisac o co chodzi ,zreszta to nic nie zmieni .Teraz wiem jedno musze znalesc w sobie sile ,bardzo duzo sily i zrobic cos ze swoim zyciem ,musze znalesc sposob na to by zarobic na siebie i dziecko. Zastanawiam sie nad wlasna dzialalnoscia poki jeszcze jakies oszczednosci sa ale nie wiem czy nie pakuje sie z motyka na slonce ale z drugiej strony kto nie ryzykuje ..... :) Cos czuje ze ta cala dieta i cwiczenia przegra ze stresem i to on mnie "odchudzi".

Jak na razie nie mam pojęcia kim chciałabym być za 5 lat. Właściwie to chciałabym otworzyć kiedyś swoją restaurację. Albo chociaż pracować w restauracji jako kucharka, czy rozpisywać menu. Ewentualnie mogłabym być dietetykiem. Mówię o takich zawodach, ponieważ idę do technikum o kierunku 'Żywność i Gospodarka Domowa'. Może jestem mądra, ale nie potrafię tego w życiu wykorzystać. Raczej jestem nierozsądna małolatą tylko i wyłącznie. Dziękuję za wsparcie. Kochane jesteś, naprawdę. A może jakbyś nam się wygadała to byłoby Ci chociaż lepiej? Pamiętaj, że jesteśmy do Twojej dyspozycji { a przynajmniej ja! }. Ale wierzę, że dasz radę. A za te słodkości nie będę Cię wyjątkowo opierdzielała, bo zapewne to było z braku humoru? Ale i tak powinnaś się pohamować. Musisz. CHCESZ SCHUDNĄĆ, NIE ZAPOMNIJ ! Jaka to działalnosć miałaby być? Moja mama miała, w sumie założyła ją dzięki funduszowi europejskiemu bodajże.

Kombinuje :D Wiem jedno ze z UE nie bede sie starac bo widze ze za duzo zachodu a moge nie otrzymac. zostaje UP ale dobre i to .

Gość Tysia.
Ja rezygnuję. Życie jest zbyt krótkie aby się odchudzać. Powodzenia wam ;)

Tysia, gratuluję mądrego wyboru. Masz rację, życie jest za krótkie, aby sobie odmawiać przyjemności jaką jest jedzenie. :) Powodzenia w życiu.

ZOBACZYŁAM W KOŃCU 4 Z PRZODU! 49,5KG - mimo, iż dostałam dzisiaj okres. Tak się cieszę, że nawet sobie nie wyobrażacie. :) nie mogę teraz tego zaprzepaścić! coraz bliżej celu. :)

Witajcie, U was też pogoda zwariowała??? U mnie zima za oknem, poprzestawiało się coś pogodzie. Koralikowa- wiem ze taka waga Cie cieszy, gratuluje też ale pamiętaj że nie robisz tego w zdrowy sposób. Co tam u reszty????

Kamilecik jasne.. Witaj, przyłącz się do nas. Walczymy. Moje menu dzisiejsze: Sniad. płatki muesli+ jogurt II- jabłlko III- tunczyk IV - puszeczka filet ze sledzi Tak dzisiaj postnie i białkowo.

Cześć Jestem dietetykiem, chcę wam pomóc z jadłospisami i radami !!! Jesli macie jakies pytania to czekam i chetnie pomoge Mam wiele diet redukcyjnych na swoim komputerze ułożonych przeze mnie! Ktoś chętny do schudniecia? chudnie sie 1 kg tygodniowo. Tylko musicie mi podac wasze wymiary

Koralikowa Gratulacje :) Ja juz po sniadaniu dwie kromki pieczywa z pasta rybna ,troche tlusto ale cos tam :) Dietetyk Poprosimy ,poprosimy :)

Dobra wklejam :D! Polubcie jeszcze moja strone na Facebooku "Dietetyk radzi, fakty mity,ciekawostki" pisze tam duuuuzo ciekawych rzeczy na temat diet, odchudziania, za jakis czas robie konkurs na diete redukcyjną ułożona personalnie dla wygranej osoby :) Tu daje wam link: https://www.facebook.com/pages/Dietetyk-radzi-fakty-mity-ciekawostki/217602548382698 A OTO JADŁOSPIS NA 1500KCAL: Ale macie bonus :)))!!!!! Dzień 1 Śniadanie Mleko spożywcze 2% tłuszczu250g Jaja kurze całe40g Płatki owsiane50g Mąka sojowa pełnotłusta15g Kiwi100g Z jajka i mąki przygotować ciasto na lane kluski, ciasto wrzucać kawałkami na gotujące mleko, dodać płatki owsiane. Śniadanie II Banan250g Obiad Mięso z piersi kurczaka bez skóry120g Oliwa z oliwek3g Burak70g Koper ogrodowy10g Sałata70g Szczypiorek10gg Ziemniaki późne200g Awokado10g Mięso z kurczaka doprawić ziołami, udusić lub upiec w folii. Buraka ugotować, z warzyw zrobić sałatkę i dodać oliwę. Podwieczorek Ser twarogowy półtłusty90g Chleb mieszany słonecznikowy50g Pietruszka, liście10g Rzodkiewka50g Migdały17g Przygotować twarożek z dodatkami, migdały wg uznania- dodać do twarożku lub zjeść same. Kolacja Pasztet pieczony20g Chleb mieszany słonecznikowy50g Pomidor50g Sałata50g Seler naciowy100g Przygotować kanapki. Dzień 2 Śniadanie Mleko spożywcze 2% tłuszczu50g Sardynka w pomidorach120g Chleb żytni jasny mleczny70g Herbata, napar bez cukru200g mleko dodać do herbaty. Śniadanie II Jabłko150g Morele suszone20g Migdały15g Obiad Wątroba cielęca40g Mięso z piersi kurczaka bez skóry50g Ryż brązowy100g Brukselka60g Papryka czerwona30g Pietruszka, liście10g Szparagi150g Mąka sojowa pełnotłusta20g mięso z kurczaka i wątróbkę zmielić i zrobić pulpeciki z dodatkiem mąki. Szparagi ugotować, z warzyw zrobić sałatkę. Podwieczorek Mleko w proszku odtłuszczone20g Czarne jagody mrożone50g Figi suszone20g Kisiel waniliowy100g Kolacja Ser twarogowy chudy70g Banan200g Dzień 3 Śniadanie Jogurt naturalny 2% tłuszczu20g Ser twarogowy chudy70g Płatki owsiane30g Zarodki pszenne5g Banan100g Jabłko70g Maliny30g Przygotować twarożek z owocami. Śniadanie II Ser, Edamski tłusty40g Szynka z indyka20g Chleb żytni razowy40g Pomidor20g Soja, kiełki20g Jabłko150g Przygotować kanapki. Obiad Mięso z ud kurczaka bez skóry80g Oliwa z oliwek7g Ryż brązowy70g Brokuły150g Groszek zielony40g Marchew40g Soja, kiełki20g Mąka sojowa pełnotłusta7g Kurczaka udusić lub upiec w folii, doprawić ziołami. Zrobić marchewkę z groszkiem zaprawione mąką, ugotować brokuł. Podwieczorek Mleko w proszku odtłuszczone30g Płatki jęczmienne40g Zarodki pszenne7g Przygotować mleko dodać zarodki oraz płatki jęczmienne. Kolacja Jogurt naturalny 2% tłuszczu30g Kasza jaglana50g Zarodki pszenne5g Jabłko70g Jogurt wlać do małej miski, dodać zarodki pszenne, pokrojone w kostkę jabłko oraz ugotowaną kasze jaglaną.

Kamilecik, witamy :) a mnie brzuch od okresu boli :c wzięłam nospę. mam nadzieję, że choć na moment przejdzie, bo mam sporo do roboty. jak upiecze się jabłecznik to biorę się za robienie sernika kapłańskiego. rano byłam w mieście i rzeczywiście, pogoda oszalała do reszty!

Koralikowa gratuluje 4 z przodu !!!!!!!!!!!!! :D widzisz oplacalo sie czekac :) teraz najwazniejsze nie poddac sie na swieta, ja dzis rano zobaczyla 57 kilo na wadze i poszlo po obwodach w dol :) 2 cm w biodrach i 1 cm w talii ;) czuje sie super i mam super kopa, dzisiaj nie moge isc na silownie - wypad ze znajomymi,ale z pewnoscia sie wybiore jutro rano :) cellulit zredukowany o przynajmniej 50% w ciagu ostatniego miesiaca! :) GO GO GO !

ja też dziś okres od rana;/ nie dość że snieg to jeszcze okres co za dzień ;D

o, też byłabym ciekawa jak walczysz z cellulitem? no, dzień potworny. ale nie ma co się załamywać!

na cellulit cudow nie ma - racjonalna dieta+sport (8 aeroby/2 silowe) 3-4 razy w tygodniu plus w pracy zamiast kawy i ciastka ja grywam z facetami pingponga :) mam siedzaca prace i cellulit tworzy sie naturalnie na tylku i udach z tylu,wiec nic innego jak rozruszac plus raz na tydzien maz mi robi mocny masaz z oliwka ziaji i to pozwala sie skorze uelastycznich i 'skurczyc' poranne miary: 92/66/96 57kg 165cm 31 lat