Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helga37

pielęgniarki w Niemczech

Polecane posty

Gość gość
Witam serdecznie , oferujemy prace dla pielegniarek , wysokie zarobki od 6000 CHF , pomoc przy znalesieniu kwaterunku Chetnie udziele informacji na mail : swiss.medical@aol.com Pozdrawiam , zycze milego dnia

Firma Medizin Mobil legalnie zarejestrowana i działająca od 1994 na rynku niemieckim z siedzibą w Hanowerze w sektorze opieki zdrowotnej, z uwagi na swój stały rozwój aktywnie poszukuje pracowników na stanowisko PIELĘGNIARKA/PIELĘGNIARZ do pracy w następujących obszarach: 1. Prywatne domy spokojnej starości. 2. Prywatne domy opieki dla pacjentów z wentylacją mechaniczną. 3. Opieka nad dziećmi i młodzieżą w trakcie intensywnej terapii prowadzonej w domu pacjenta. 4. Pielęgnacja i świadczenie opieki w domu pacjenta - praca z dojazdem, tzw. "Assisted living" Oferujemy pensję w wysokości 1500-2100 EURO/miesiąc bez wliczonych nadgodzin - praca w nadgodzinach jest dobrowolna. Znajomość języka niemieckiego nie jest konieczna - firma finansuje ponad 700 godzin lekcji języka niemieckiego w Hanowerze, oraz dodatkowo kurs języka branżowego przygotowującego do pracy w sektorze pielęgniarskim. W okresie kilkumiesięcznego szkolenia językowego firma zapewnia wsparcie finansowe. Wszelkie umowy zawierane są bezpośrednio z firmą, bez udziału pośredników i agencji. Gwarantujemy jasność oraz przejrzystość całego procesu szkolenia i zatrudnienia. Zapewniamy nieodpłatne wsparcie w dopełnianiu wszystkich biurokratycznych i administracyjnych procedur związanych z rozpoczęciem nowego życia w Niemczech. Oferujemy zakwaterowanie, opiekę i wsparcie w dopełnieniu procedur administracyjnych niezbędnych do rozpoznania kwalifikacji zawodowych w Niemczech. Oferujemy premię za zdanie egzaminu z języka niemieckiego i podwyżkę płacy w oparciu o efektywność pracownika. Wymagania: • wykształcenie pielęgniarskie – minimum 3 letnie studia licencjackie • doświadczenienie zawodowe nie jest wymagane • posiadanie obywatelstwa kraju należącego do Unii Europejskiej jest wymagane • doświadczenie w opiece nad pacjentami na oddziale intensywnej terapii i znajomośc procedur będzie dodatkowym atutem w procesie rekrutacji • prawo jazdy kategoria B (tylko dla kandydatów aplikujących na stanowsko pielęgniarza wykonującego pracę w domu pacjenta) • gotowość do zamieszkania w Niemczech • podstawowa znajomość języka niemieckiego jest mile widziana, w przeciwnym wypadku gotowość do podjęcia nauki języka jest warunkiem koniecznym Firma Medizin Mobil stawia na inwestowanie w zmotywowanych pracowników i podejmowanie wieloletniej współpracy w oparciu o niemieckie umowy o pracę. Osoby zainteresowane ofertą zapraszamy do wysyłania kandydatur (CV oraz list motywacyjny) bezpośrednio na adres mailowy: filipiak@medizinmobil.com Informacje na temat firmy w języku niemieckim można uzyskać na stronie internetowej: www.medizinmobil.com Identyfikacja podatkowa firmy w Niemczech: Handelsregisterung Hannover HRA 201461 Umsatzsteuer Ident.Nr.: 25/213/38707 Vahrenwalder Straße 219 A • 30165 Hannover, Niemcy Tel.: (0049)511 568 68 494 Fax: (0049)511 37 19 38

Gość gość
Zapraszam na kontakt ! Praca dla Pan , znajacych jesyk niemiecki na poziomie B2 Zarobek od 6300 CHF / kontakt: swiss.medical@aol.com Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Witam koncze magisterke w lipccu i mysle o wyjezdzie ale niestety nie umiem zadnego jezyka obcego w stopniu komunikatywnym dlatego zdecydowalam wyjechac do Niemiec bo tam sa rozne oferty bez znajomosci jezyka i zapewniaja kurs jezykowy dokladnie z firmy Medizin Mobil lub alpha Personal Service Gm czy ktos zna moze ktoras z tych firm ??

Gość gość
Nie znasz żadnego języka? O jakże mi przykro!

Gość gość
Mnie prace pomogla znalezc agencja pracy senior-care. pl Zglosilam sie do nich bo sama nie moglam znalezc odpowiedniej pracy, wszystko przebieglo w porzadku, poweidzieli mi jakie dokumenty dostarczyc, jak sie przygotowac do rozmowy. Pracuje juz w osrodku pomocy 2.5 roku.

Hej, ja też wyjechałam bez języka do Niemiec przez firmę Personal Service Gm i był dramat bo się okazało że to jest zeit arbeit firma, czyli taka co wypożycza pracowników do różnych domów opieki na godziny. Zeit arbait i inne pośredniczące agencje płacą połowę mniej niż normalny pracodawca i do tego nnauka języka to była fikcja! Poznałam dużo Polek, które się na to nabrały i zriobilysmy czarną listę firm, które okłamują pielęgniarki: promedica24, Margarethenhof GmbH, arbeit samariter bund (ASB). Mi się na szczęście udało przenieść do normalnej pracy po 3 miesiącach i teraz spokojnie robię kurs języka kilkarazy w tygodniu i pracuję na niecałe pół etatu. Niebo a ziemia między tym piekłem co przeszłam na początku. Sprawdź czy firma do której jedziesz zatrudnia bezpośrednio do siebie na niemiecką umowę o pracę (ale koniecznie przetłumaczoną na polski!), oraz czy będzie tam jakiś koordynator, który będzie mówił po polsku, czy zapewniają mieszkanie itp. Zazzwyczaj firmy zapraszaja na dzien probny zeby pokazac miejsce pracy i dac do wgladu umowy . Na mojej wizycie zaraz wrzucili mnie na 8 godzin dyzuru, a ja ani slowa po niemiecku nie znalam! Dowiedz sie jak to wyglada w tym Medizin Mobil bo stronke maja spoko. I jak nie znasz języka to najlepiej jest wyjechać i za granicą się języka uczyć.

Gość gość
czy moglabym prosic jakis namiar do ciebie WaterlooMaryla ?

Gość gość
czy moglabym prosic jakis namiar do ciebie WaterlooMaryla ?

Gość gość
Czy któraś z Was załatwiała zwrot podatku z firmą Europejskie Centrum Podatkowe, http://ecpodatkowe.pl?

Gość gość
Do rozliczeń z podatku z zagranicy polecam TimeTax

Gość zuzaa_87
ja pracowałam w Niemczech jako pielęgniarka i bardzo sobie chwalę. najbardziej obawiałam się języka, ale poszłam na kurs Scientia i bardzo mi to pomogło, to był kurs typowo przystosowany to pracy w zawodzie i nie traciłam czasu na naukę niepotrzebnych rzeczy, tylko to co rzeczywiście przydaje się w pracy i codziennym życiu

Gość gość
W niemczech dobrze płacą, po prostu. Można coś zarobić, nie to co u nas - praca nie jest łatwa, więc powinna być dobrze wynagrodzona. Ja wyjechałam rok temu z ej job i polecam, dobra agencja to naprawdę super sprawa jak ktoś jeszcze nigdy za granica nie pracował

Gość gość
Szukam polskiej pielegniarki w Rothenburgu do podawania leku dozylnie przez kilka miesięcy .mam bolerioze i skuteczniejsze jest dozylne podawanie lęku .proszę o informacje dziękuję agga7712@O2.pl

Gość anna05
Ja wyjechałam do Niemiec jako opiekunka z InterJob z Lubina i jestem bardzo zadowolona. Do wyjazdu zmusiła mnie sytuacja materialna, ale nie żałuję, ponieważ dzięki temu, że wybrałam rzetelną firmę spotkałam się z profesjonalnym podejściem. Wynagrodzenie też takie jak w umowie i zawsze na czas.

Gość gość
Witam Wszystkie Panie Pielegniarki Szukam Pielegniarek do polsko niemieckiego Pflegedienst Schmetterling . Praca na stale . Jesli jest ktos z was zaintersesowany praca ktora to zadzwon 0176 43 25 47 97 albo odwiedz nas na stronie : www.pflege-schmetterling.de

Gość gość
Pośrednictwo pracy Top Group dla renomowanych klientów w Niemczech, poszukuje wykwalifikowanych osób do podjęcia pracy w Klinikach, Szpitalach na terenie całych Niemiec. Poszukujemy osób do zatrudnienia na stałe jako PIELĘGNIARZ/ PIELĘGNIARKA. Oferujemy : *umowa o pracę podpisywana z niemieckim pracodawcą *atrakcyjne wynagrodzenie 2800 euro brutto Wymagania: *Znajomość języka niemieckiego na poziomie B2 * aktualne prawo do wykonywania zawodu * pozytywne i życzliwe nastawienie, umiejętność pracy w zespole * odpowiedzialność, samodzielność Zainteresowane osoby prosimy o wysłanie CV oraz aktualnych certyfikatów na adres e-mail : natalia@topgroup24.pl z dopiskiem TGPG/102017.

Gość gość
Jeżeli mówisz po niemiecku na poziomie B2 to od ręki cię przeniosą za granicę w www.konsultant24.pl . Zero formalności. Jestem ratownikiem medycznym i nauka niemieckiego przez kilka lat to było najlepsze, co mnie spotkało. Pojechałam na początku próbę zrobiłam i tak już zostałam. Polecam ci pośredników, bo firma rodzinna, naprawdę się przykładają i jest profesjonalna obsługa. Bardzo dużo ludzi mają, aż sam się zaskoczyłam, ilu młodych lekarzy i pielęgniarek ucieka z kraju.

Gość jagna

W Polsce też zarobki nie są złe, ja pracuje już jakiś czas jako opiekunka starszych w Domu Seniora Magdalenka w Dusznikach Zdrój, dojazd bardzo dobry, praca nie jest zła, starsi ludzie zarażają pozytywną energią. 

Gość Gość

Polskie pensje idą w górę cały czas. Niedługo dogonimy zachodnie wynagrodzenia. A w międzyczasie mamy przecież 500+, trzynastki, no i co najważniejsze najniższe ceny w UE. PiS dba o naród i Polacy to docenili w wyborach.

Gość Praca w Niemczech

Pracuje w klinice w Niemczech tuż przy granicy. Chociaż trochę dalej też pracowałam też w klinice i powiem jedno, jedna osoba wyżej to napisała i niestety dwulicowosc, mobbing że strony "koleżanek" niem jest na porządku dziennym. Albo robisz swoje i wracasz do domu albo się załamiesz w pewnym momencie. Najgorsze jest to że nawet naczelna wie że coś jest nie tak bo nikt nie chce pracować na tym oddziale i nic z tym nie robi. Äh ostatnio zorganizowala szkolenie jak to pracować lepiej w grupie. Haha Młode osoby robiąc Ausbildung pochodzące z Polski są szykanowane przez pielęgniarki, już 2 złożyły wypowiedzenie. Szkoda gadać...

Gość Ffff

A i odnośnie sprzętu do podnoszenia chorych to zapomnij, na nocy jesteś sama 2 razy przyjdzie w nocy pomoc o ile nie jest chora. (mowa o klinice)