Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grudniowa mam nadzieje ;)

Grudniówki 2013- ktoś się stara jak ja ?:)

Polecane posty

U nas samopoczucie chyba OK:) Ja na razie się nie stresuje, mąż chyba też nie - raczej podchodzimy do tego neutralnie bo to pierwszy cykl, oczywiście ilość seksu będzie większa niż do tej pory (bo z reguły to jest 1-2 na miesiac wiec tyle co nic, no i chcę się właśnie wstrzelić w te dni, juz zakomunikowałam rano mężowi, że wieczorem działamy bo miałam ładny śluz rano i się uśmiechnął:) ale jestem dobrej myśli i będzie super jeśli się uda:) Oboje pragniemy dziecka a zarazem się boimy czy podołamy temu obowiązkowi bycia rodzicami:)

no my też się staramy bez spiny, żeby było jak najbardziej naturalnie, jednak myśł o tym że staramy się o poczęcie jest tak nowa że chyba przerażająca ;) cieszymy się tym ale ja chyba za bardoz szaleje - chodzę z termometrem wszędzie gdzie tylko da sie zmierzyć temp, leżę z nogami do góry.... a mąż się ze mnie śmieje :p Anielica ile masz lat? wiem że kobiet się nie pyta ale chciałam się lepiej poznać :) możemy też zrobić tabelkę :D

Super - ktoś usunął mojego posta, Rocznikowo mam 26 lat a mąż 31 więc to chyba najwyższa pora na powiększenie rodziny :)

o faktycznie jest nie zauważyłam jej wcześniej :) dlatego się dopiszę :D Nick................ostatnia @.........kolejna@ .......cykl starań......wiek Agula23Lata...........16.03.13...........17.04.131... ......1................23 mała 56................04,03,13...........02,04,13..........11... ...........,.25 Anielicaaaaa........11.03.2013..........12.04.2013....... ..1... ............26 sliwkawkompocie....14.03.13............23.03.13.......... 11................25 zamkowa.........26.02....................1.04............ ......1............................27 wgłowiesieniemiesci....21.02.13.........20.03.13........ ...2................28 nezumi...................10.03.2013........11.04.2013.....1...............24

tilli tilli gratulacje :D jak się czujesz? wgłowiesieniemiesci i sliwkawkompocie jak tam? jest @? było testowanie? piszcie!

tilli tilli gratulacje :D jak się czujesz? wgłowiesieniemiesci i sliwkawkompocie jak tam? jest @? było testowanie? piszcie!

Gość monacccoooo
tilli gratulacje!! możesz napisać kiedy miałaś ostatnią @ jakie długie cykle albo kiedy była owulacja że termin na 4.12

dziekuje :) jak na razie czuje sie dobrze zmeczona z bolami podbrzusza ;) ostatni @ 25 luty cykle nieregularne owulacja 13 marca pierwszy pozytywny test 22 marca ;) bladzioszek 3 dni pozniej juz dwie konkretne kreski

Gość sliwkawkompocie
czesc dziewczyny, dawno mnie tu nie bylo ale ostatni tydzien mam po prostu wyjęty z życiorysu - sprawy zawodowe i domowe. Szkoda gadać. U mnie super :) Dziś byłam na monitoringu - to mój drugi cykl ze wspomaganiem - w prawym jajniku są 2 pęcherzyki jeden 11 mm a drugi 18 mm. Lekarz powiedział, że ten drugi powinien pęknąć ale nie będzie mi nic dawał na przyspieszenie, bo mój mąż wraca dopiero jutro wieczorem. I jutro wieczorem mamy zacząć przytulanie. Więc gdyby się udało, to termin będę miała na koncówkę grudnia, czyli dzidzia będzie koziorożcem tak jak tatuś :)

Gość sunflowersun
Witam wszystkie starające się grudniówki :) To moje pierwsze forum, na którym zaczynam pisać... Przekonałam się o sile takich rzeczy w zeszłym roku - poroniłam pierwszą ciążę i czytanie wypowiedzi innych dziewczyn, które przeżyły to samo dało mi odrobinę ukojenia... Minęło już kilka miesięcy, 4 cykl starań i... cień drugiej kreseczki wczoraj na teście. A wraz z nim wielka radość, mimo ogromnego strachu, że koszmar znów się powtórzy... Boję się cieszyć, ale nie potrafię się powstrzymać... No i teraz kolejna wielka lekcja cierpliwości - oczekiwanie na to aby móc zobaczyć na usg serduszko. Według kalkulatora łapię się na grudzień 2013 :) W czwartek lub piątek planuję powtórzyć test, boję się że druga kreseczka zniknie :(

Gość sunflowersun
Dopisuję się :) Nick................ostatnia @.........kolejna@ .......cykl starań......wiek Agula23Lata...........16.03.13...........17.04.131... ......1................23 mała 56................04,03,13...........02,04,13..........11... ...........,.25 Anielicaaaaa........11.03.2013..........12.04.2013....... ..1... ............26 sliwkawkompocie....14.03.13............23.03.13.......... 11................25 zamkowa.........26.02....................1.04............ ......1............................27 wgłowiesieniemiesci....21.02.13.........20.03.13........ ...2................28 nezumi...................10.03.2013........11.04.2013.... .1...............24 sunflowersun............26.02.13...........29.03.13........4...............29

Sunflowersun mam nadzieje ze tym razem wszystko zakonczy sie pomyslnie dla Ciebie i malenstwa.

Gość sunflowersun
A ja trzymam kciuki za Was wszystkie :-) Oczekiwanie na to żeby już zrobić test to też wielka sztuka cierpliwości... Ja zawsze chcę odpuścić i na luzie poczekać na to żeby zrobić test w dniu spodziewanej miesiaczki - jeszcze nie udało mi się doczekać :-D zawsze robię test trochę wcześniej... Także życzę siły w wyczekiwaniu, a potem testujcie i dzielcie się wrażeniami :-)

Gość tez grudniówka
witam dziś zrobiłam test-2 kreski hihi ciesze sie :)

Gość sliwkawkompocie
gratuluje, ja bede testowala dopiero najwczesniej za 2 tygodnie....

Hej dziewczynki chciałabym się przyłączyć:) bo mam nadzieję że się udało... jestem już po jednym poronieniu (styczeń 2013) dziś jest mój 32 dzień cyklu ale niestety test negatyw, pocieszam się ze jeszcze za wcześnie bo cykl mi się trochę wydłużył po zabiegu ( pierwszą dostałam po 41 dniach) temp trzyma się na 37 więc jakaś szansa jest:))) trzymam za Was kciuki i obyśmy wszystkie zostały Grudnióweczkami 2013:)))

Jak już którejś z Was sie uda (a trzymam mocno kciuki) to zapraszam do topiku Grudzien 2013. Jest juz nas kilka na grudzień :)

Gość sliwkawkompocie
Hej dziewczyny co słychać po świętach? Któraś już testowała albo ma zamiar testować w najbliższym czasie?

Hej dawno mnie nie było co słychać ? :) ja aktualnie jestem po staraniach i czekam do momentu testowania czyli około 20 kwietnia zobaczymy :)

Gość sliwkawkompocie
no ja wlasnie tez czekam na testowanie, tylko nie wiem kiedy mam testowac, bo ostatnio cykle wydluzyly mi sie do 40 dni, ale owulacje prawdopodoobnie mialam najdalej 13-15 d.c. z drugiej strony nie chce sie za bardzo nakrecac niepotrzebnie, bo tyle razy juz bylam niemal na 100% pewna, że się udało a tu klops :(

hej dziewczyny a ja wlaśnie termin bede mieć na grudzień :) udało sie testy były pozytywne w pon zaczynam 5 tydzień :) wizytę u gina mam dopiero na 15.04 ale już doczekać się nie moge bo ponoć mam usłyszeć już serduszko :) to moja pierwsza ciąża wiec radość jest ogromna ale i sporo stresu, chodzi o to żeby wszystko było ok....

Gość Bejbi2013
Hej dziewczyny:) Pozwolilam sobie do Was dolaczyc:) U mnie po 3 miesiacach staran, wyszly 2 kreseczki. W prima aprillis:) Co prawda jedna blada, ale wyszla. Bylam na pobraniu krwi. Beta wyszla mi 193,5. (okres 5.03, Ovu - okolo 19 - 20.03, pobranie krwi 3.04 - czyli 30 dzien) Zastanawiam sie czy to nie za malo:( A kolejne badanie krwi mam dopiero 16.04, bo wyjezdzam. Tak czy siak jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze bedzie bardzo roslo:) Pozdrawiam i trzymam kciuki za grudniowe mamusie:)

Gość sliwkawkompocie
hej dziewczyny, co z wami? w koncu to temat dla staraczek, nie poddajemy się i wspieramy nawzajem.... Ja jak co miesiąc mam wszystkie subiektywne objawy wskazujące na ciąże i zapewne jak zwykle @ się pojawi. Dzisiaj rano nawet mój Mąż mnie pytał głaskając po brzuchu czy coś tam już jest. Powiedziałam mu, że po pierwsze jest jeszcze za wcześnie na sprawdzanie, a po drugie to niech się nie nastawia za bardzo bo lepiej być zaskoczonym niż rozczarowanym, a poza tym to niech się skoncentruje na wykończeniu domu, bo w naszej obecnej sytuacji mieszkaniowej nie wyobrażam sobie życia w powiększonym składzie. No a teraz zostałam już sama, mąż w delegacji i nie wróci wcześniej niż za tydzień. Ale może to i dobrze - będę miała więcej czasu dla siebie :)

Gość sliwkawkompocie
Czyżby temat umarł śmiercią naturalną? Żadna z Was już się nie stara? Mnie od rana dziś boli brzuch i mam wszystkie inne objawy jak na @ ale do tej pory @ nie przyszła jest tylko delikatne beżowe plamienie. Normalnie o tej porze to był już potop szwedzki :D Poza tym, temperatura zamiast spadać wzrosła jeszcze o 0,1 i teraz mam 37,4. Dodam, że to mój 28 dc, owulacja prawdopodobnie 14-15 d.c. Na forach opinie są podzielone, może to być zarówno objaw @ jak i ciąży. Nie chcę się nakręcać niepotrzebnie ale ta temperatura mnie zastanawia.... A i poza tym od ok 5 dni śluz z kremowego zrobił się przezroczysty, prawie jak płodny i są go ogromne ilości, przepraszam za wyrażenie, ale ciągle czuję, że mam mokro.