Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trele morele ple ple

Dlaczego za brak wiary w Boga można zostać zaszczutym?

Polecane posty

kochanka F. daj przykład x Mi każą sie zamknąć, jak pytam o Biblię (szczególnie o Lota, no jeszcze Horus, Kriszna i Mitra poprzednicy Jezusa urodzeni z dziewicy i umarli na krzyżu oraz po 3 dniach zmartwychwstali), to okazuje się: 1) że Biblie rozumieja tylko historycy, 2) nie wierzący ma się nie wypowiadać, 3) tak bo tak i nie bo nie. Dalej juz nic nie ma tylko wrzaski.

kochanka Franka - z tego co zauważyłam to na Chrześcijan wszyscy jadą, ale jak ktoś się oburzy to od razu jest przewrażliwiony. Wiedziała, że łamie prawo (jak jest ignorantką to i tak jej wina), wiedziała, że obraża ludzi, co więcej - CHCIAŁA obrazić ludzi. Więc obraziła, zgodnie z prawem została ukarana.

Moorland codziennie w Polsce obraza sie b. wielu ludzi publicznie np. gejów i lesbijki. Nawet są zapisy w kodeksie karnym i co z tego skoro nikt ich nie egzekwuje.

trele - to nie rozmawiaj z tymi akurat ludźmi. Ja znam bardzo dużo osób wierzących chętnych do konstruktywnej rozmowy.

Trele - co moim zdaniem powinni zmienić i co jest powodem dla którego cieszę się, że tam nie mieszkam.

No ale nie można też mysleć, skoro mnie to nie dotyka, i mnie nie obraża, to znaczy ze nic się nie stało.

koralowa - masz absolutną rację. Sama miałam sprzeczkę ze znajomymi ostatnio bo twierdzili, że papież nic nie robi, nic nie wie, nic nie umie itd. Rozumiem, że mogą nie interesować się kościołem katolickim, ale właśnie przez brak informacji na jego temat nie powinni szydzić.

Jestem przeciwko mieszania państwa i religii. Krzyże w szkołach, w sejmie, urzędach. Błogosławienie tornistrów, samochodów, budynków, autostrad, hipermarketów, gdzie będzie łamane 3 przykazanie. Czytanka w ksiażce do drugiej klasy o komunijnej dziewczynce i komunijnym chłopczyku... x Skoro skończyliśmy ze stostami, to może czas na państwo świeckie?

Tu masz rację, państwo powinno być świeckie, co nie upoważnia nikogo do obrażania przekonań (nie tylko religijnych) innych ludzi.

no bez jaj - doda jako czołowy obrażacz ludzi wierzących :D żeby kogoś obrazić w danej dziedzinie trzeba coś o tej dizediznie wiedzieć - a co o chrześcijanach wie doda ?:D Motyw podobny jakbym ja chciała obrażać neurologów wypowiadając isę obraźliwie na temat metod ich pracy :D

Wiesz Moorland akurat ten papież jakoś przypadł mi do gustu. Ale popatrz co się stało, nagle go wybrano i juz nie wolno złego słowa na niego powiedzieć.

trele - wolno, konstruktywna krytyka jest zawsze dopuszczalna, ale nie obrażanie dla obrażania.

kochanka Franka - z tego co wiem, to w Polsce takowych nie ma, ale pozwolenie na obrażanie innej grupy nie sprawi, że się pojawią. W ramach akcji "niech będzie fair" zróbmy tak, żeby wszyscy się źle czuli? O to Ci chodzi?

alium jakie by to nie było zabawne, Doda została skazana nie za świecenie gołym tyłkiem (podobno gardzi majtkami, natomiast miniówkami juz nie), a za wasze uczucia.

trele morele ple ple przyklad dzieci nie ochrzczone??? A do kosciola chodzicie?- NIE Jak mozna byc takim bezboznikiem,biedne dzieci,jeszcze Bog was pokara. :D To dlaczego obchodzicie siwta??? -bo to fajna tradycja,czas spotkania sie z bliskimi.Tym bardziej ze los rozzrucil nas nas po swiecie. -A choinke macie??? -mamy,mamy wigilie,jemy karpia i sa prezenty,ale do kosciola nie idziemy.Dzieci ida spac,wtedy jest czas dla doroslych.-wodke pijecie zamiast sie modlic!!!??? -TAK :p :D

kochanka F. obejrzyj sobie wszystkie części. Przy ogladaniu tego filmu pani psycholog powiedziała, że ona tego ogladać nie będzie, bo ten facet jest agresywny ;). No i że nie wszyscy musza o tych informacjach z filmu wiedzieć.

trele - o ile kojarzę Dodę to jej wizerunek bazuje na seksie i pokazywaniu tyłka, więc to jest coś czego możesz się spodziewać (chociaż wątpię, że dosłownie nago po mieście chodziła).

wasze uczucia ?:D ktoś taki jak doda nie jest w stanie obrazić ani mnie ani moich uczuć :) Ale panienki bez talentu a jedynie ze zgrabnym tyłkiem wietrząc koniec jego przydatności do spożycia muszą ise czymś posiłkować - choćby " obrazą uczuć " Ale kogo taka panna może obrazić ?

czego, praw nie ma. widzisz, jak łatwo jest zareagować caps-lockiem jak z góry się ustawisz na atak, bo ciągle ktoś Cię atakuje? :)

No tak mnie też pytano o święta. Bo katoliczka żyjąca bez ślubu z facetem, nie jest zjawiskiem dziwnym (dla niewtajemniczonych: ona nie ma prawa do rozgrzeszenia). Natomiast niewierzący obchodzacy święta wielkanocne juz tak.\ Ja odpowiedziałam, że obchodzę kolację wigilijną i śniadanie wielkanocne :))). Na a propo choinki, jajek i zajączka przecież to tradycja pogańska.

I to ma dla Ciebie aż takie znaczenie, że musisz się tłumaczyć pogańską tradycją?

Allium wigilia -24 grudnia urodzili sie Horus, Kiriszna, Mitra i Zaratustra. No Chrystus nie wiadomo kiedy dokładnie. Więc możesz sobie dowolnie wybrac Boga, którego urodziny obchodzimy :)))

Moorland pozazdrościła Paris Hilton i na koncertach miała takie wpadki, że jej zdięcia porobiono...własnie tam