Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trele morele ple ple

Dlaczego za brak wiary w Boga można zostać zaszczutym?

Polecane posty

Gość lkol
lkol

allium Dody nie lubie,ale jak ma ochote swiecic tylkiem,maja ochote pokazywac ja w TV to mnie to lata.Nie ogladam.Ale nie skarze sie ze mnie obraza,bo jej dupa mi sie nie podoba i jak spiewa

Moorland no bo Easter- Wielkanoc.Pochodzi od obchodów bogini Astry /Ester, której symbolami był właśnie zając i jajko jako symbol płodności i nieprzypadkowo właśnie wielkanoc przypada w pierwszą sobote po pełni księzyca po przesileniu wiosennym. Zgodnie z wierzeniami pełnia symbolizuje płodność. Kościół zamiast walczyć ze zwyczjami poganskimi zaadaptował je. Dlaczego miałabym sobie nie zjeść jajek tego dnia? A śmingos -dyngus też jest związany z religią?

Gość dalczego dlaczego :p
bo fanatycy uważają seks za zło, dlatego chodzą nabuzowani i wściekli, szukają tylko okazji żeby tę złość wyładować, więc cię zgryzą i najchętniej spalą na stosie, jeśli wyrazisz wątpliwości np. co do tego czy na oknie w Potulicach Dolnych ukazała się Matka Boska w mazach po uzyciu płynu jan niezbędny.

No jakbyktoś miał wątpliwość to fanką Dody też nie jestem, jest ona tylko przykładem na to, że allim nie została obrażona w swoich uczuciach religijnych, a i tak biedaczkę Dodę na wszelki wypadek skazano. Gdyby jednak taka obraza mogłaby mieć miejsce.

Moorland negujesz inych,dla ciebie ulomnychla .Dla ciebie nie istnieja.Dla mnie tak i sa to rewelacyjni ludzie. Wole miec trans,homo i les za sasiada niz katolika.

Gość popycham posty
.

Dobra zmykam dziś już. x No i zaryzykuje karę do 2 lat pozbawienia wolności: ateiści sa boscy.

dlaczego w panstwie wyznaniowym,takim jak Polska rodzi sie tyle nieslubnych dzieci.czemu znajduje sie je w stawach,kamieniolomach i wersalkach?? kochajmy naszych milusinskich,milosierdziem bozym

wigilia to nie kolacja :D wigilia oznacza " przed dzień " :) W powieściach historycznych spotkasz zadanie " W wigilię wielkiej bitwy ... " czyli przed dzień wielkiej bitwy ... Wierzycielstwo nic to nie ma do rzeczy , natomiast ogólne pojęcie o świecie - jak najbardziej :) Wigilia Narodzenia Pańskiego to dzień przed narodzinami Jezusa - to jaka ty wigilię obchodzisz skoro w Jezusa nie wierzysz ?:D

trele - wpadka to inna sytuacja. Poza tym to jej koncert... kochanka Franka - wybacz, ale o czym ty pierdolisz? :D

Podsumowując temat - kochance France i trele przeszkadza, że ludzie oburzają się kiedy ktoś ich obraża przez religię i jednocześnie mają pretensje, że obrażanie w innych kwestiach uchodzi na sucho. Więc zamiast promować większą tolerancję i prawa robią krucjatę przeciwko istniejącemu prawu. Do tego kochanka Franka nie czyta uważanie :)

Ok,ale ja nie czekam na boze narodzenie.My czekamy na wigilie(jako slowo) wspolna kolacje. Moorland ty przeklinasz ??? jesuuuu chyrusowy !!! grzech smiertelny !!! O czym mowie?? O tym ze w katolickim kraju,nie dba sie o dzieci tylko o zarodki.Nie daj bosze ze szkla

kochanka Franka - ależ ja się z Tobą zgodziłam, że system ktory macie ma masę dziur i ludzie nie mają wielu praw które mieć powinni, ale Ty chyba czegoś nie zrozumiałaś ;) Przy okazji - jestem niewierząca, więc Twój żart o przeklinaniu był jak kulą w płot.

Gość nnnghlmnlvgiifnm
Poseł P. to człowiek bez żadnych zasad, o czym niechętnie już dawno powiedziała jego była żona. Od lat w niewyszukany sposób szydził z przeciwników politycznych i Kościoła, i nie przeszkadzało to paniom feministkom, z prof. Środą na czele. Panie obudziły się, i oburzyły się, kiedy w taki sam sposób zaatakował ich przyjaciółkę Wandę Nowicką. I w taki sam sposób odnosi się do tego założycielka tematu. Świadczy to tylko o zakłamaniu tych wszystkich obrończyń rzekomo pokrzywdzonych ze względu na przekonania, wiarę i płeć.

Moorland so,ja tez podsumuje. Wierzyciele nie widza i nie kaceptuja ludzi ktorzy nie pasuja do ich wizerunku.Maja waskie horyzonty.Licza sie tylko oni i ich uczucia.Za to kochaja siebie jak siebie samego. Strzez nas panie przed takimi barbazyncami

Czyżbyś właśnie wrzuciła wszystkich do jednego worka? I nie widzisz w tym hipokryzji? Ludzie wierzący to są indywidualne jednostki, niekoniecznie mające te same przekonania (ile jest religii, ich odłamów czy ludzi wierzących, ale nie związanych z konkretnym wyznaniem). Robisz dokładnie to o co oskarżasz innych - zakładasz, że komuś się jakieś prawa nie należą i wydziwia broniąc swoich przekonań. Gratuluję, zajebista postawa.

no tak , wąskie horyzonty ... tylko tego jeszcze brakowało w tej rozmowie :D

a o jakich horyzontach można mówić u człowieka , który podpina ise pod tradycję i wiarę której nie wyznaje ?

jak do tej pory nie mam powodow dzielic katolikow na jednostki.Przez moje ponad 30 lat nie spotkalam wyjatku.Wszedzie i zawsze to samo.ja,ja,ja,my,my nasza wiara.reszta jest be.

Gość @#$
hm....

kochanka Franka - nawet nie widzisz własnej hipokryzji, tego, że robisz dokładnie to co Ci ludzie których poznałaś.

Jaka hipokryzja? Nie wierze w boga.Ale nie zabijam,nie okradam,pomagam na ile moge bezdomnym zwierzetom,bo to jest moja bolaczka. Nie musze miec goscia cierpacego na scianie zeby byc wspolczujacym czlowiekiem. Z tego co widze i czytam,to kosciol to wielka hipokryzja.dzieci glodne,ludzi nie stac na wegiel,szpitale odbierane,bo kosciol sobie wymyslil ze to jego.Rzad pomaga w koradaniu ludzi przez kociol.Czyz nie jest tak????

Jednocześnie zakładasz, że jak ktoś jest wierzący to robi "dobre rzeczy" tylko dla Boga, że wszyscy katolicy są tacy sami i tym samy obrażasz tych którzy nikomu nic zlego nie zrobili. Więc jesteś nie lepsza od tych którzy niby wyrządzili ci krzywdę.

Gość rtytretarzyna
a ty skąd przybywasz kochanko franka??! z kątowni ?

gościa cierpiącego na ścianie ... ileż w tym tolerancji , ileż świeckiej miłości ....:D

kosciol to wielka hipokryzja x kosciol jako instytucja tak ludzie, ktorzy do tego kosciola uczeszczaja juz nie - niektorzy tak, niektorzy nie, tyle