Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trele morele ple ple

Dlaczego za brak wiary w Boga można zostać zaszczutym?

Polecane posty

a mieszanie KK jako instytucji z ludźmi wierzącymi - wielu kościołów chrześcijańskich - poniżej poziomu .

Tak,uwazam sie za lepsza.Bo nikt mi nie narzuca przykazan,nie musze ich przestrzegac,jednak pewnie robie to lepiej niz 90 % katolikow.

W kraju ktory uwaza sie za wyznaniowy powinny byc przestrzegane przykazania,ktore sami sobie narzuciliscie.Eliminujecie inne orientacje sexualne,bo wam sie nie podobaja,uwazacie ludzi za chorych,lub niebezpiecznyc,bo nie chca zyc tak jak -wy katolicy byscie chcieli.

Gość dysop
??????

Gość dysop
????

niunia,mozesz mowic do swojej dziewczyny/zony. twoja niunia nie bede nawet jak bys chcial a wiem ze nie chcesz. Wlasnie ze tak,mnie nikt nie narzucil przestrzegania przykazan,nie musze sie do nich stosowac.Nie musze,ale zycie w spoleczenstwie tego wymaga . czyli na prosty chlopski rozum.Ja nie powinnam tolerowac odmiennosci sexualnych,to ja nie powinnam miec problemu usmiercac wlasne potomstwo w wiadrze z odchodami,podpalac wlasne dziecko i przechowywac jego zwloki w wersalce. A co wy katolicy mozecie powiedziec? Nie wiele.Nawet nie potraficie przestrzegac podstawowego przykazania o bliznim.

kochanka Franka - im też nikt niczego nie narzuca. To ich wiara, ich wybór. Poza tym sam fakt, że oceniasz kogoś jako gorszego od siebie na podstawie tego w co wierzy świadczy o tym, że jesteś po prostu zadufaną w sobie lalą (i według Twoich wcześniejszych postów mam pełne prawo Cię tak nazwać bo to moja opinia, tak jak Doda miała swoją, chociaż i tak użyłam ładniejszego określenia niż przyszlo mi na myśl ;)).

kochanka Franka - Ciebie nie denerwują Katolicy tylko prawo kraju w jakim mieszkasz. Upatrzyłaś sobie kozła ofiarnego i dawaj, wylewaj pomyje na WSZYSTKICH za to co robią niektórzy. Weź podejdź do futryny, odchyl się do tyłu i przypierdol z całej siły czułkiem, może Cię oświeci jak przeczysz sama sobie.

no coz niunia, sama chcialas :-) x Wlasnie ze tak,mnie nikt nie narzucil przestrzegania przykazan,nie musze sie do nich stosowac. x naprawde nie musisz nie zabijac i nie krasc dlatego, ze tak mowia przykazania? kodeks karny ci cos mowi czy nie bardzo? x Nie musze,ale zycie w spoleczenstwie tego wymaga . x zycie w spoleczenstwie to nie to samo co bycie katolikiem (gdybys nie rozumiala roznicy to wytlumacze), katolicy tez nie nie musza przestrzegac przykazan a jedynie chca lub nie - to efekt wolnej woli a nie przykazan durnoto x czyli na prosty chlopski rozum. x najwyrazniej twojemu rozumowi daleko do chlopskiego, pozostaje jedynie wspolczuc rodzicom x Ja nie powinnam tolerowac odmiennosci sexualnych,to ja nie powinnam miec problemu usmiercac wlasne potomstwo w wiadrze z odchodami,podpalac wlasne dziecko i przechowywac jego zwloki w wersalce. x teraz siegasz po klasyczny zabieg, ktory moze zadziala na gimbusa ale nie na kogos z minimum inteligencji, spoleczenstwo okresla normy postepowania za ktore wymierza ustalona kare, ty jako jednostka mozesz sobie tolerowac co tylko chcesz natomiast to spoleczenstwo decyduje jakie zachowania sa akceptowane a jakie nie, wystarczy elementarna wiedza o roznicach kulturowych by to rozumiec x A co wy katolicy mozecie powiedziec? Nie wiele.Nawet nie potraficie przestrzegac x pisze sie NIEWIELE to raz a dwa - czy katolik to ktos kto chodzi do kosciola czy ktos kto wierze w katolicka wiare i znow, bo widze, ze trudno ci ogarnac najprostsze definicje - wiara nie rowna sie przykazaniom, wiara jest wyborem, tak samo jak zabijanie czy pisanie takich banialukow jak twoje na forum internetowym

ostatniego postu nawet nie doczytalam do konca. ZONK ,nie mieszkam w Polsce.A feeeeee Moorland,ty wyznawca zwis ze sciany przeklinasz??????? W piekle bedziesz sie smarzyc :D Ty od niuni.Tak apropos,tak samo nazywasz ta co lezy krzyzem zanim jej wlozysz??? Powinienes miec troche szacunku dla tej ktora posuwasz ciemna noca.Ja niunia,ona niunia????? Ach spoleczenstwo? (nie czytalam wszystkiego) kto to jest spoleczestwo??? ty i rozwalona niunia?? Ohhhh OK !!! nich ci bedzie ! :) Jesus chytrus kocha was,mnie tez ! Niech mu bedzie.

no! i takiej opcji sie trzymaj, bo powazniejsze rozmowy nie sa twoja mocna strona, i ucz sie dobrze w szkole to moze wyjdziesz "na ludzi"

kochanka Franka - nie wiem czy jesteś taką idiotką czy taką ignorantką, ale pisałam już, że nie jestem wierząca. Natomiast Ty jesteś wspaniałym przykładem hipokryzji - taka dobra, tak się charytatywnie udziela, a tak obraża ludzi. Podnieciłam się tą rozmową jak nienormalna, rzucasz się na Katolików i jesteś żywym przykładem tego dlaczego oni mogą czuć się atakowani. Nie udwał się tym swoim oświeceniem. I ZONK, też w Polsce nie mieszkam i nigdy nie spotkałam się ze tym co Ty opisujesz. Zwisa natomiast może mieć Twój partner, tatuś czy nawet Ty sama w okolicach klatki piersiowej, że pozwolę sobie sprowadzić rozmowę na Twój poziom.

Nie macie powazniejszych problemów egzystencjalnych? Np dlaczego chuj rośnie między nogami a w cipie nie gniazdują wróbelki?

kuźwa szczery...To juz podpada pod prześladowanie normalnie. Muszę się zastanowić czy nie zgłosić tego odpowiednim organom

Znasz może jakieś odpowiednie do sytuacji organy? Tak sie zapaliłem do tego zgłaszania a nawet nie wiem gdzie:O

Hipnotyzer UUuuuUUUuuuUUuuu :O_o A teraz śpiiiiiiiij...śpijjj...ŚPIJ KURWA MÓWIE!!!!

wole swoja obcje,nie zaklamana,prawdziwa,niz udawac ze nic sie nie dzieje. tak,zauwazam ze bycie katolikiem zagraza mojemu zyciu.Jeden wielki smrod. Dobrej nocy dla rozkraczonej niuni szczerego i Moorladn ktorej kodeks karny zabrania szczezyc klow i przeklinac

Albo to "troll" albo dziewczyna nawet nie czyta postów. Nawet na tym forum rzadko zdarzają się tak zakłamane osoby.

Spij dobrze Mistrzu Kozery.Wrobelki znajdziemy jutro.Najpierw musze wyciagnac h.ja z du.py katolikow,a to bedzie problem. ps Lubie wrobelki