Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gdynianka1987

Poród w Wejherowie - rok 2013

Polecane posty

Gość gość
A długo rodzilaś? To był twój pierwszy poród? Przed terminem?

Gość gość
Rodzilam dobry tydzien po terminie. Niestety dlugo z wtorku na srode wyladowalam na patologi z rozwarciem 2 cm dopiero w nocy z czwarteku na piatek polecialm na porodowke z rozwarciem 3.5\4 cm Urodzilam dopiero w piatek przy 8cm dali mi kroplowke zeby szybciej szło . To był moj pierwszy porod

Gość gość
Witam :) Dziewczyny jak to jest z odpowiedzinami w Wejherowie? slyszałam, że w sali jednoosobowej może być mąż 24 h natomiast nikt z roziny nie może przychodzić w odwiedziny. Czy to prawda? drugie pytanie: czy w trakcie porodu rodzinnego może być oprócz męża np moja mama? czy tylko jedna osoba? żaden wymóg ale pytam z ciekawości :) dziękuję

Gość gość
Moze byc tylko jedna osoba

Gość gość
Jak to jest w przypadku planowanych cc? Czy skierowania są podważane i i tak próbują sn czy bez problemów wykonują zabieg?

Gość gość
zależy jakie sa wskazania. zazwyczaj sa weryfikowane

Gość gość
A orientuje się może ktoś czy to prawda że dr Wajlonis w szpitalu już nie pracuje? Doszły mnie takie słuchy...to własnie on planuje u mnie cc i miałam nadzieję że będzie mnie operował. Na ostatniej wizycie nic nie mówił, że już nie pracuje w szpitalu....

Gość gość8003
Czy na porodówkach są teraz tłumy, czy raczej się uspokoiło?

Gość karina23458
Witam przyszle i obecne mamusie:)Chciałam sie dowiedziec jak wygląda sprawa z karmieniem z butelki?Ktoś napisał że jak nie karmi się piersią to jest się gorzej traktowaną?Czy jakaś mama miała taki problem??Pozdrawiam

Gość gość
Karina ja ja karmilam butelka i nie bylam mile widziana osoba jak szlam do pokoju poloznych po mleko lub goraca wode z czajnika raz nawet jak ktos zabral ogolnodostepny czajnik nie pizwolily mi podgrzac wody w ich czajniku a co tam niech dzidzia poczeka to mnie rozbroilo

Gość karina23458
no cos Ty..a można mieć swoje mleko?czy to zabronione?a jak wyglądało po porodzie?dostałaś maleństwo od razu do cycka-bo tak jest na sali poporodowej czy od razu butelka?chociaż w szpitalu preferują strzykawki..matko butelki nie, smoczka nie, znieczulenie nie,cesarka nie- a czy kobieta w Wejherowie ma prawo o czymś decydować hehe:)

Gość gość
tak dostalam najpierw Malutka do cycka, butelke mozesz miec swoja mleko daja one, strzykawke podaja jak matka ma malo pokarmu i trzeba dokarmiac malenstwo chodzi o to aby nie zaburzyc umiejestnosci ssania z cyca a jesli calkowicie rezygnujesz z piersi i chcesz karmic butelka to mozesz butelka. Mleko jak rodzilam w czerwcu dawaly Nan. Ogolnie nie jest zle w szpitalu dziewczyny karmiace cycem sa dobrze traktowane te co karmia butelka tez tylko te spojrzenia i ciche komentarze w pokoju poloznych . jesi chodzi o porodowke to ja naprawde bylam zadowolona, trafilam na przemila zmiane , poloznictwo juz gorzej zaplamilam krwia przescieradlo to mi nie zmienily na nowe tylko przykryly to mala narzutka aby ordynator nie zobaczyl plamy, dzidzia mi zasiusiala rozek nie mialam czym jej okryc poszlam do poloznych czy maja jakies rozki a one na to ze nie wzruszyly ramionami i niech dzidzia marznie ;( w koncu daly mi przescieradlo abym ja okryla. dobrze ze lerzy sie tam dwa dni to jakos sie zniesie bo jestes zachwycona malenstwem

Gość gość
Mam pytanie troche z innej strony . Ile boli krocze po nacieciu ? Z tego co wiem to mam jedna szwe rozpuszczalna na przedsionku pochwy reszte zdjela mi polozna. Niestety cieżko mi nawet chodzi raz boli raz swedzi. Czy moge przemywac to np rumiankiem ? dodam ze jestem z 3 tygodnie po porodzie

Gość Iwona80
MNie po tygodniu po wizycie poloznej juz nie bolalo w ogole.

Gość gość
czy ktoś może podlinkowac listę z wyprawką ze szpitala w Wejherowie, bo za nic nie mogę jej znaleźć:(

Gość gość
A jak to jest z pakowaniem do szpitala? Planujecie (lub miałyście ze sobą) torbę czy walizkę (np. taką jak do bagażu podręcznego)? Bo nie wiem w co będzie wygodniej i jak na to patrzą w Wejherowie....

Gość Iwona80
Nie wiem czy ich to w ogole interesuje. Ja mialam torbe.

Gość gość
Mam torbę dla siebie i dla dzidziusia. Myślę ze nie ozbchodzi ich czy masz torbę czy walizkę.

Gość gość
Nie patrza na to co masz wazne aby rano jak jest obchod torba lub walizka byla zapieta i ladnie schowana za lozkiem ale to jak chodzi ordynator mi polozna przed obchodem ordynatora zwrocila uwage abym torbe przeniosla z jednej strony lozka na druga:/ ma wygladac ladnie a nie koniecznie aby mlodej mamie bylo wygodnie

Gość gośćmark
po prostu jedziesz. poród rodzinny jest teraz w standardzie, więc nie ma potrzeby żadnych formalności

Gość gość
Wpisz w dowolną wyszukiwarkę „Mebelmania” i wybierz zakładkę „meble dziecięce i młodzieżowe” - znajdziesz tu świetne meble dla dziecka i nie tylko. Polecam głównie ze względu na cenę system Bajka (pięknie urządzony cały pokój za niecałe 1900zł – w skład zestawu wchodzą łóżko, szafa ubraniowa, regał i komoda - wszystko osobno wycenione, więc można zamówić pojedyncze elementy) a dla ceniących przede wszystkim bardzo wysoką jakość polecam system bajkowych antresoli z systemu Zamek, całej kolekcji z systemu Princess oraz wiele innych cudnych mebli dla Twojego dziecka. Zapraszam serdecznie po spełnienie marzeń Twojej pociechy! Pozdrawiam Mebelmania

Gość gość
Cześć mamuśki. Przeczytałam całe forum i gdy dobrnęłam do końca, to załamka. Gdzie wy wszystkie się podziałyście? Od listopada zero wpisów, aż przykro. Widziałam 2 strony wcześniej link do innego forum ale u mnie nie działa. Może, któraś z Was wie czy jest jakieś nowe forum, bo bardzo chciałabym do niego dołączyć.

Gość gość
Gratuluję wszystkim ciężarnym :) Przygotowując się do tego ważnego momentu zapraszam na mój Blog matki, żony i pani domu: www.MartynaG.pl O porodzie słów kilka ;)

Gość Iwona80
Ja jestem :)

Dziewczyny gratuluje wszystkim, ktore sa juz szczęśliwymi mamami. Czy któras rodziła juz w tym roku? Cos sie cicho zrobilo. Ja mam termin na marzec i powoli zbieram info o szpitalach w 3miescie i okolicach i jak narazie najbardziej chciałabym rodzic w Wejherowie. To mój pierwszy porod i mój lekarz prowadzący tam nie pracuje, czy to może jakos wplynac na traktowanie nas?

Gość mamaporazpierwszy
hej ja rodziłam w listopadzie. to czy twój lekarz pracuje w szpitalu w wejherowie czy nie, nie ma znaczenia, chyba że byłby to sam lekarz "wszechdziedzin" jaśnie pan ordynator..reszta nie ma nic do gadania, chyba że masz farta i dr maciejewski jest na urlopie, a jego zastępcy są równie nieuchwytni, reszta lekarzy to normalni, ciężko pracujący fachowcy, którzy na czas podejmują odpowiednie decyzje, oczywiście z małymi wyjątkami jak dr ciołkowska, która kulturę osobistą zostawia przed szpitalem (o ile ją posiada), a która u mnie np usilnie twierdziła że to co ze mnie "leci" to nie wody płodowe, jakież było jej zdziwienie jak jednak okazało się, że to właśnie one..szkoda gadać. elaborat mogłabym napisać po moich dwóch porodach w tymże szpitalu. w każdy razie uważam, że w wejherowie standard porodów się pogorszył, głównie ze względu na ilość rodzących jaka tam się zgłasza.

Gość NiezdecydowanaMarta
Witam wszystkie przyszłe mamusie :) Od kilku dni zastanawiam się jaki szpital wybrać do porodu, termin mam dopiero na czerwiec, ale wolę mieć wszystko dobrze zaplanowane. Obecnie mieszkam w Gdyni i jak na razie nic nie wskazuje na to bym wróciła do swojego rodzinnego miasta Szczecin. Czytałam wiele opinii na temat szpitala morskiego w Redłowie jak i szpitala w Wejherowie - wnioskując po wypowiedziach kobiet rodzących w obu tych szpitalach skłaniam się ku temu w Wejherowie. Zastanawia mnie czy jest tam możliwość poproszenia o znieczulnia zewnątrzoponowego ? Ogólnie chciałabym wiedzieć jakie jest wasze podejście do tego szpitala , i czy poleciłybyście go dla kobiety która ma rodzić po raz pierwszy. Pozdrawiam Serdecznie