Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może przyszła mama

blada 2 kreska w 24 dniu cyklu!

Polecane posty

Gość może przyszła mama

Czy to oznacza że jestem w ciąży?! Założyłam kiedyś temat o tym że mam dziwne cykle bo raz 28 a raz 35 dni i nie wiem kiedy miałam owulacje i kiedy robić test. No i zrobiłam z porannego moczu w 24 dniu cyklu i wyszła 2 kreska. Bledsza od tej kontrolnej ale widoczna gołym okiem bez wpatrywania się i wytrzeszczania oczu. Teoretycznie rzecz biorżc ciąża, ale to ten test o czułości 10 UIm/ml i nie wiem teraz czy on może wykryć coś czego nie ma? Czy może pojawić się druga kreska mimo że to nie ciąża? Bety nie chce jeszcze robić, poczekam chociaż do terminu okresu z tym badaniem, a kolejny test zrobię w sobotę. Tak się zastanawiam. Jak myślicie to ciąża czy fałszywy wynik testu?

Ciąża jak nic-gratulacje. Też miałam cykle w cały świat, kilka lat starań o malucha i mam 10 m-czną córkę. Poczekaj kilka dni i zrób betę

Gość Zamiast
może być ciążą ale to nie znaczy że się utrzyma. Czasem to jest ciąża biochemiczna albo może być wczesne poronienie i kobieta normalnie dostanie okres. Poczekaj do terminu miesiączki jak jej nie będzie to beta.

Gość może przyszła mama
Dzięki za odpowiedzi. Ja się chyba jeszcze nie nastawiam bo czytałam na innym temacie z kafeterii że testy pepino czasem dają fałszywy wynik. Pojawiają się właśnie dwie kreski a okazuje się że to nie ciąża. Ale te mniej czułe testy pewnie i tak jeszcze nic nie wykażą, a na betę chcę poczekać chociaż do tego 28 dnia cyklu. Niby się cieszę, ale tak na prawdę sama sobie jeszcze się cieszyć nie pozwalam.

Gość Zamiast
nie nakręcaj się:-) Jak jesteś w ciąży to następne testy tylko potwierdzą. Niestety tak wczesne czasem mogą dac nieprawidłowy wynik.

Gość bo za wczesnie
Życzę żeby to była ciaża jeśli tego chcecie, ale robienie testtu tak szybko naprawde nie ma sensu. W okresie terminu planowanej miesiączki wiele ciąż (szacuje się,że 30 procent i wiećej) ulega samoporonieniu, a nawet jak miesiązcka nie przyjdzie to jeszcze długo będziesz musiała czekać na potwierdzenie ciaży przez lekarza, a takim prawdziwym powtwierdzeniem jest dopiero zarodek z serduchem...a potem i tak czekanie,czekanie na koniec I trymestru, na ruchy...itp...

Gość może przyszła mama
Wiem że to za wcześnie. Wczoraj na zakupach oglądałam testy i na tym pisało że można go robić 7 dni przed terminem miesiączki, a że kosztował tylko 3 zł to stwierdziłam że spróbuję. No i teraz mam zagwozdkę.

Gość może przyszła mama
Podniose temat bo może pojawi się ktoś kto miał podobną sytuację, albo ktoś kto ma doświadczenie z tymi testami papino?

szczerz mowiac to nie pamietam, jakie testy robilam (a bylo ich troche) ale tylko dwa razy zobaczylam dwie kreski (a mam dwoje dzieci) wiec uwazam, ze sa kreski, jest i ciaza :)

Gość może przyszła mama
Dziękuję. Mam nadzieję, że ta kreska jednak nie zniknie tzn że na kolejnych testach też będzie widoczna. Choć czytam sobie w necie o różnych przypadkach i zdarzyło się że niektóre dziewczyny miały dwie kreski, nie miały okresu a to jednak nie była ciąża i po wywołaniu dostawały wreszcie okres. Boje się cieszyć a z drugiej strony już się trochę nastawiłam. Chyba jutro zrobię kolejny test i zobaczę co będzie.