Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimka22222222

która piła w ciąży?

Polecane posty

Gość anonimka22222222

jak w temacie,czy któras z was naduzywala alkoholu i czy urodzila zdrowe dziecko?Mam problem z kims bliskim i chce poznac opinie

Gość mamuska_z_ksiezycaaa
Któraś - z pewnością. Czy wiele? Podejrzewam, że jeśli nadużywa alkoholu, zamiast pić sporadycznie w niewielkich ilościach, to raczej "mało która" urodzi całkiem zdrowe dziecko.

Gość Ja oczywiście ze nie
W ogole jestem abstynentka od narodzin i podpisałam krucjate natomiast mam sąsiadkę alkoholiczke która parę razy Poronila i jej wszystkie dzieci a czworo ich jest są chude jak kościotrupy i mają problemy z trzustka czy piła w ciąży nie wiem ale wątpię żeby taka osoba przerwała picie na 4 x 9 miesięcy. Koleżanka opowiadała mi to samo ze nie widziała ze jest w ciąży i do 3 miesiąca miała krwawienie i wtedy ostro imprezowala na wyjazdach integracyjnych i takie same skutki u chłopca. chucherko i te same kłopoty

Gość mamuska_z_ksiezycaaa
Moze sprecyzuj co u Ciebie znaczy "naduzywanie alkoholu"? Spotkalam sie z badaniami, wg ktorych wypijanie do 6 slabych drinkow tygodniowo nie powodowalo wystepowania FAS - ale od 9 druinkow tygodniowo wzwyz juz tak. Obecnie przyjete normy zakladajace ze nie wiadomo jaka ilosc alkoholu szkodzi - wynika z niemoznosci kontrolowania tego, co mowia matki. Bo ktora sie jawnie w szpitalu przyna, ze pije - jesli mamy system jaki mamy, tj gdy polozne i lekarze pozwalja sobie na chamskie teksty i kobieta jest traktowana jak tredowata? Tak sie wlasnie falszuje statystyki: "wypilam w ciazy kieliszek wina i dziecko ma FAS". Bo sie nie przyna, ze pila regularnie a kieliszek mial 0,5 l ;)

lekarze mówia że tak do 3 miesiaca nie ma jeszcze duzego zagrozenia FAZ bo ścianki macicy sa wtedy grubsze i bardziej chronia dziecko zresztą zdarza się że nawet kobiety nie wiedza jeszcze że sa w ciązy natomiast nalezy jak najszybciej odstawić alko i faje nasz orgamizm tez się musi zregenerować na dalsze etapy ciąży mnie odruchowo odrzuciło od alko nawet piwo bezalkoholowe mi nie smakowało ta osoba musi jak najszybciej odstawić używki

Gość ja poki mi sie okres
nie spoznial pilam kilka piw, troche wina po tescie do konca ciazy wypilam moze z 5 tych malych lechow free 0,5procent moze 6 drinkow w tygodniu nie szkodzi, ale ja wolalam miec czyste sumienie

Gość nie patrzę w kalendarz
Ja nie piłam,ale 6 miesięcy spędziłam na patologii ciąży i kilka razy były przypadki pijanych rodzących :O I wszystkie urodziły zdrowe dzieci. Ale jaki to będzie miało wpływ na koncentrację i zdrowie w późniejszym etapie rozwoju?

Gość rodzilam 2 razy przez cc
poczytaj o FAS ostatnio byłam na takich warsztatach z lekarzem zajmujacym sie ta problematyka. Okazuje sie, ze dla jednej zaszkodzi kieliszek wodki, dla drugiej litr nie zaszkodzi.

Gość psełdonimka z warszawy
Mi i alkohol i faje odeszły same. Dym przeszkadza mi niesamowicie, od razu mnie mdli i zbiera się na wymioty.