Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość affermazione

odchudzanie z piętnem BULIMII

Polecane posty

Gość affermazione

Czy jest tu jakaś dziewczyna która choruje bądź chorowała kiedyś ns bulimie a mimo wszystko odchudza się nie pogłębiając choroby? Podkreślam że mam nadwage o to dużą i chciałabym odchudzac się tak by wymioty nie występowały lub pojawiały soe jak najzadziej.

Gość Ssłoneczkooo
hey mam podobny problem, od lat borykam się z wagą znacznie schudałam ale ciągle mi mało głodzę się a potem mam napady i albo sie przeczyszczam albo wymiotuje, po świetach znów bede próbować normalnie i zdrowo się odchudzac mam nadzieje ze wkońcu mi się uda.mam dosyc skoków wagi albo tyje albo chudne...cel schudnąc i utrzymać !!

Witaj, spróbuj dietę dukana... Mam bulimię a po jednym dniu głodzenia przychodziły dwa obrzarstwa i wymiotów. Jak zaczęłam Dukana to jadłam duużo, nie musiałam wymiotować a chudłam :)

Gość to ja autorka tematu
Sloneczko Więc może spróbujemy razem?A ty leczysz się?Jak długo chorujesz?Czy masz nadwage?

Gość to ja autorka tematu
Dziękuję za radę tylko że jeśli chodzi o dietę Dukana z tego co wiem jada się tam tłuste rzeczy a ja się boję że to wywoła we mnie zbyt duże wyrzuty sumienia:-( A konsekwencje wiadome...

Gość dcvdxzcv
mialam bulimiue 10 lat. jestem zdrowa. Nie stosuje zadnej diety - jem 2000 kalorii dziennie, 6 razy dziennie, zbilandsowane posilki i trzymam moja naturalna wage czyli 56 kg mierze 168cm. Majac bulimie wazylam ok 60kg. zadna dieta ci nie pomoze nie masz sie co ludzic. nawet na tym nieszczesnym dukanie i tak wrocisz do rzygania, bo zadna dieta odchudzajaca nie zapewni ci wystarczajacej ilosci skladnikow odzywczych przez co twoj organizm bedzie caly czas na sygnale ''glod'' a glod doprowadzi do obzarstwa a potem wymioty i kolo sie zaczyna. tez balam sie tak po prostu normalnie jesc...ale zaufalam specjalistce i nie moge byc bardziej wdzieczna. mam naturalna , zdrowa wage i odzywiam moje cialo bedac przy tym szczuplutka

Gość dcvdxzcv
tez sie balam bardzo tlustych rzeczy, slodkich-, sera, miesa, pizzy...i tych wszystkich zakazanych produktrow, ale nic bardziej blednego!! oczywioscie to byl proces, uczylam sie jesc na nowo, zdobywac zaufanie. i mususz zrpozumiec, ze tlusczze sa ci potrzebne, twopjorganizm o nie walczy, dopomina sie ich i nie odpusci dopoki mu ich nie dasz! ps znasz angielski dobrze? mam genialna ksiazke, genialna, ktora otworzyla mi oczy. jest napisana przez kobiete -byla bulimiczke! ona jest aniolem, to jej zawdzieczam uzdrowienie

Gość Ssłoneczkooo
autorko od 2 lat mam z nią problem :(

trzy lata temu miałam anoreksję, miałam niedowagę i nie było osoby w moim otoczeniu chudszej ode mnie. docinki innych sprawiły że zaczęłam jeść coraz więcej aż doszło do bulimii, takiej że nie było dnia żebym nie wymiotowała, mimo to przytyłam parę kilo a za wszelką cenę chciałam znowu mieć tyle co za czasów any i z dnia na dzień zaczęłam dukana i po miesiącu straciłam 5 kg i znowu ludzie się czepiali mojego wyglądu to się cieszyłam, ale po jakimś czasie zaczęło mi brakować owoców i orzechów i znowu... 54kg i 170, i waga rośnie. Wczoraj nie mogłam i tyle ciast zjadłam że znowu wymiotowałam. Ot historia w skrócie

A jak się będziesz trzymała zaleceń Dukana gwarantuję ci że nie przytyjesz a schudniesz ;)

i na dukanie właśnie nie ma żadnych tłustych rzeczy tylko odtłuszczone

Dcvd... Niestety nie znam tego języka na tyle by przeczytać książkę:-( W tej chwili jednak jestem w trakcie studiowania książki"bulimia program terapii" Wydaje mi się że bulimiczki z prawidłową wagą mają prostsza sprawę bo muszą się tylko nauczyć jeść normalnie.A co.mam zrobic ja?Która musi zrzucić wiele choćby dla zdrowia?Wybierać pomiędzy chorobą o szczuploscia a zdrowiem i nadwagą? Słoneczko.Korzystalas z jakiejś pomocy?

Gość dcvdxzcv
falter no wlasnie potwierdzilas moje slowa o tym, ze zadna dieta nie dziala. dziala na krotka mete zostawiaajc spustoszenie w organizmnie, pozbawia cie witamin i mineralow, niezbednych do normalnego funkcjonowania organizmu, przez co ten zaczyna sie ich domagac a to sklutkuje obzarstwem i wymiotami -jak wspomnialam kolo sie zamyka...wiec nie pieprz takich glupot '' schudniesz'' bo sama widzisz po sobie ze na wiele to sie nie zdalo. zaplacilas tak ogromnie wysoka cene za chwile bycia chudsza...poza tym nawet ta zachwalana kiedys dieta vdukana dzis juz nie ma tylu zwolenniczek. poczytajcie wiecej na ten temat-udowodniono ze ta dieta jest masakrycznie szkodliwa dla organizmu

Gość dcvdxzcv
bulimiczki z prawidlowa waga...sek w tym, ze zdana bulimiczka wg wlasnego mniemania nie ma prawidlowej wagi i kazdej wydaje sie ze nawet wazac ksiazkowo normalnie sa za grube...proces leczenia uwzglednia tez wiec uczenie sie akceptowania wlasnego ciala a to jest bardzo trudne bo brak akceptacji ciala , siebie ma swoje korzenie bardzo gleboko zakotwiczone w przeszlosci. Napisz mi ile wazysz przy jakim wzroscie. produkty odtluszczone sa jeszzce bardziej kaloryczne. Odtluszczajac produkt pozbawia sie go walorow smakowych i by je podniesc dodaje sie wiecej weglowodanbow- a te wlasnie powoduja tycie!

Falrer Ja jako nastolatka byłam gruba więc,zaczęłam się odchudzac.6lat temu zapadłam na anoreksje i ważyłm 43 kg na170 cm.Anorejsja przerodziła się w bulimi.Kolejne 4 lata obzeralam się i wymiotowalam kilkanaście razy dziennue.W końcu powiedziałam sobie dość.Dwa lata temu zaczęłam korzystać z terapii,bylam w kilku szpitalach na terapiach.Waga rosła bo obzeralam się nadal s wymiotowalam mniej.Ale zawzielam się.Powiedziałam sobie że najpierw wyzdrowieje,potem zajmę się odchudzaniem. Efekt?Waze bagatela!94 kg..... Bardzo chcę schudnac i wiem że potrafie ale bardzo boję się że to szaleństwo wróci i zmarnuje 2 lata leczenia. A w ostatnim czasie wymiotuje "tylko"kilka razy w tygodniu.

Gość dcvdxzcv
sory nie mialam na mysli ze sa bardziej kaloryczne (bo sa w;lasnie mniej kaloryczne) ale posiadaja wiecej weglowodanow ktore to wlasnie tycie powoduja. wiec kalorie to nic - proporcvje tluszczow i weglowodoanow graja najwazniejsza role

Gość Ssłoneczkooo
nie.. ciągle myśle ze sama sobie poradze, kiedy jem mam poczucie winy ale nie potrafie przestać kiedy się odchudzam jestem szczęsliwa ze widze rezultay i ze mi się udaje. czeka mnie kolejna próba od 2 mam nadzieje ze tym razem się uda. Mam dosyc tych wachan to jest męczące, stany depresyjnie i nie tolerowanie siebie, ja chce normalnie zyc i cieszyc sie tym zyciem.

Gość dcvdxzcv
wymiotowanie powoduje zatrzymanie wody w organizmie przez co rosnie waga, wiec dopoki zoupelnie z tym nie skonczysz nigdy nie bedxiesz dokladnie wiedziala ile tak naprawde wazysz

Gość dcvdxzcv
dla mnie pierwszy tydzien byl koszmarny, musialam zaczac jesc normalnie i to 6 razy dziennie!! ja spojrzalam na swoj jadlospis przepisany przez moja pania psycholog to sie zalamalam.,.,., ale zacisnelam zeby i zaczelam...i co sie okazalo??? ze moj strach byl kompletnie niepotrzebny. zapewniam cie ze jedzac normalnie - ( czyli dostarczajac twojemu organizmowi tyle kaloriii ile potrzebuje na twojn wiek, i dostarczajac mu wszystkicj wartosci odzywczych, jedzac w odstepach 2 , 2,5 do trzech godzin , cwiczac (wyrabiajac mase meisniowa poprzez cwieczenia silowe poodkrecasz swoj metabolizm!!: 1. wrocisz do twojej prawidlowej i zdrowej wagi 2.bedziesz zdrowa 3. nhie bedziesz miala zadnych atakow obzarstwa 4. bedziesz miala ladna naturalna sylwetke ile wazylas zanikm kiedykolwiek zaczelas sie odchudzac i ile mialas lat?

Gość dcvdxzcv
a wzrost

Gość dcvdxzcv
jak relacje z rodzicami/rodzina

Gość Ssłoneczkooo
jak zaczynałam się odchudzac wazyłam 96 kilo przy wzroscie 174. schudłam prawie 30 kilo, na ten moment nie wiem ile waze boje się stanąć na wagę, i do tego mam okres i jestem spuchnięta. Myśle ze na ten moment wazne 72 kilo :(

Mam 170 cm wzrostu Z rodzicami raczej nie rozmawiam o chorobie choć o niej wiedzą.A tak?Jestem sama z 7-oletnim synem.Mieszkamy sami więc mam duże pole do popisu i nikogo do pilnowania niestety:-(

Gość Tp k
Jaka mialas diete?30kg wow

Gość Ssłoneczkooo
Afermazione moze razem się po świętach wezmiemy ? Tpk stosowałam różne diety dukana, kopenhaską, 1000kcl, 1200,800,1500, rozdzielną, różne oczyszczające, jednodniowe, bananowe, kefirową, jogurtiwą, mogłabym wyliczacz i wyliczacz.

Gość Ssłoneczkooo
a może przejdziesz ze mną na south beach ?

Gość dcvdxzcv
no to faktycznie mialas nadwage wazac 96 kg. Jesli chodzi o wage 72 to ksiazkowo nie masz nadwagi, jest to waga ok choc prawie na granicy nadwagi. spuchaj, dlaczego nie pojdziesz do dietetyka, ktory zaplanuje ci tak menu, zebys w zdrpwy i bezpieczny sposob zeszla z wagi..?

Gość dcvdxzcv
sloneczko a czy ty czytalas co ja napisalam wczesniej?? wyliczasz diety na ktorycvh bylas, zadna nie poskutkowala i propnujesz nastepna, toz to szczyt glupoty!! czy ty nie widzisz ze kazda z tych diet dziala w taki sam sposob-na krotka mete a potem znowu wraca sie do nadwagi???? pozbawiajac organizm tego co dziennie potrzebuje tylko go oszukujesz, bo on i tak o sowje sie upomni- a to skutjkuje obzarstwem i nadwaga