Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena17...

dziewczyny pomocy :( umieram z bolu a na mame nie moge liczyc ;((

Polecane posty

Gość Patt12
polecam pojscie do ginekologa, mozliwe ze masz torbiele, mialam to samo ;)

Gość lena17...
Z higiena nie ma u mnie najmniejszego problemu ;) boje sie tylko,ze zobaczy moje rozlezione cielsko i zacznie cos komentowac typu 'dziewczyno masz dopiero 17 lat a wygladasz jak zmasakrowana 60" ...;( ponadto moze mi usg robic a ja co odsune bluze i odslonie brzuch caly w rozstepach :(( .... nienawidze siebie za to...;((

Gość ppppoo
Zgadzam sie - do lekarza, żeby przepisał Ci jakieś mocniejsze leki. A narazie jak zacznie pojawiać sie ból to od razu łyknij 2 ibupromy - żadne nospy czy apapy. Ibuprom jest szybki i skuteczny

Tak jak radzą zostaje ginekolog bo te bóle nie są normalne, a zresztą do ginekologa nie masz co się wstydzić, dla niego/niej będziesz po prostu kolejną pacjentką do zbadania. Marta,233 czy Ty musisz być taka...wulgarna?

Gość izaaaassss
Hej :) Ja też tak mam, podczas pierwszego dnia okresu nie mogę wstać z łóżka, nie mogę jeść, pić, bo mdli mnie nawet po wodzie, mam gorączkę, zimne poty, ból dołu pleców, brzucha. Wymioty, biegunka, raz nawet zemdlałam. Z tabletek mogę brać ibuprom max lub nurofen, ale to drugiego czy trzeciego dnia, kiedy ból jest słabszy. Jak wzięłam nospę, to wymiotowałam dalej niż widziałam, bo to lek, który strasznie podrażnia, gdyż nie ma osłonki. Poza tym mi nie pomagała nigdy. Miałam robione badania u lekarza, z których wynikało, że wszystko ze mną ok... Pomagają mi jedynie saszetki do rozpuszczania w wodzie NIMESIL, ale one są na receptę. Polecam. I ważne - trzeba brać, kiedy zaczyna boleć, a nie kiedy boli!

A co do nadwagi to może trzeba w końcu coś zmienić? Jesteś na jakiejś diecie, ćwiczysz?

Gość wiśnióweczka
ja miałam takie miesiączki w Twoim wieku, do tego bardzo obfite i ginekolog dał mi tabletki - niby też antykoncepcyjne, ale ze względu na mój problem. Pomogło. Z leków rozkurczowych dobra jest nospa, apap nie pomoże, ewentualnie ibuprom. Ostatnio widziałam też w aptece jakieś tabletki specjalne na bóle miesiączkowe, może spróbuj. Jeżeli nie będzie lepiej, a u mnie nie było, idź do lekarza. Ja nie eksperymentowałabym z termoforem, nie wiesz, co się dzieje, dlaczego aż tak boli.

lekarz nie ma prawa cie skrytykowac..za nic... pochwali cie za to ze dbasz ii pyszlszas.. uwierz mi chodza po lekarzach gorsze Przypadki... otyloscc nie zawsze musi byc sposodowana przez towj lenistwo...........tak??? moze masz jakas chorobe o ktorj nie wies,,,,nadżerke macicy czy cos tam... jesli nawet ginekolożka rzuci jakas nieprzyujmneą uwagę....to usmiechnij sie i zignoruj to........a juz do nie j nigdy nie wrocissz tylko zmienis zlekarza...

Gość lena17...
W dziecinstwie przejadalam smutki i teraz widac efekty....w domu tez nie mam wesolo...zyje ciagle w biegu,w stresie...rodzice chca sie rozejsc....nie mam sily na diety...czuje sie odludkiem i nim juz zostane... w szkole tez sie ze mnie smieja a bo to po przebiegnieciu kilku metrow dysze,a bo to mam brzydkie ciuchy,a bo sie nie maluje.... nie mam sily na zmiany...najchetniej zamknelabym oczy i wiecej sie nie obudzila.... chyba sobie kupie psa...

Gość lena17...
Do lekarzy mam niestety uraz po tym gdy podczas kontroli bylam u pediatry doktorka powiedziala mi doslownie ''boze lena co ty z soba zrobilas,wygladasz gorzej niz ja pociazy blizniaczej,ty robisz cos innego czy tylko zresz!!!!" Od tego czasu unikam lekarzy....

lena17... ale zmiany są dobre, nie wszystkie ale w Twoim przypadku jak najbardziej. Weź się za siebie, schudnij i zobaczysz pewność siebie Ci wróci. I nie Tylko pewność siebie bo to przekłada się też na Twoje zdrowie. I nie pozwól się traktować tak w szkole, odzywaj się więcej bo to że milczysz to dla nich jak przyzwolenie aby mogli Cię gnębić. Psa możesz kupić ale to nie rozwiąże problemu....

No lekarze potrafią być chamscy, każdy potrafi ale zlej na to, nie możesz się tak wszystkim przejmować bo zwariujesz...

Gość dziewczyno...
Powinnas udac sie najpierw do ginekologa a potem do psychologa...ty masz strasznie niskie poczucie wlasnej wartosci...zmien to ... masz 17 lat,cale zycie przed toba.jak sie postarasz mozesz byc jeszcze niezla laska:-) :-)

Taki bolesny okres czesto jest wynikiem ENDOMETRIOZY, w tym wypadku USG nic nie wykaze (chyba ze sa duze guzki), diagnostyka odbywa sie przez laparoskopie! Musisz isc do ginekologa jesli zmiany nie sa powazne bedzie ci dawal tabletki hormonalne ewentualnie usunie zmiany podczas laparoskopii.

Gość sroka ;)
Idz z tym do lekarza...nie wstydz sie... on Ci pomoze,jezeli jestes chora to lepiej wczesniej o tym wiedziec ;)