Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita28

ktora z was zaplanowala plec dziecka?sposoby na dziewczynke

Polecane posty

Gość julita28

Witam. Czy sa tutaj kobietki, ktore swiadomie zaplanowaly plec dziecka. Mam 2 synow i chciaabym sprobowac zaplanowac corke. Prosze o prady. Z gory dzekuje.

Gość keep calm and take my money
jest ktoś kto nadal w to wierzy? :o

Gość samodzielna mama,,.
Partner musi na koniec zakrzywic;)heheh nie da sie zaplanowac plec dziecka.

Gość capriii
Ja korzystałam z Cyclotestu by poznać dobrze swój cykl. Na córkę współżyliśmy tylko przed owulacją - lekarz mi powiedział ze wtedy wzrasta prawdopodobieństwo na córkę i się udało :)

Gość mandra6
Ja korzystałam z wróżby chińskiej, chciałam mieć synusia, no i termin mam na 27.04., a w brzuszku mieszka Aleksander, poczytaj coś na temat wrózby chińskiej i tej metody planowania płci

Gość Mi z powyższego kalendarza
wychodzi dziewczynka a będzie chłopiec :) Współżyliśmy na 2 dni przed owulacją- podobno na córeczkę.

wg mojej prababci( jeszcze jest na naszym świecie) plemniki żeńskie są wolniejsze ale dłużej żyją, a męskie odwrotnie. Dlatego na dziewczynkę proponuję współżyć ale nie blisko owulacji bo męskie się dostaną;D. Ja tak zaplanowałam synka i mi się udało:) wg chińskiego kalendarza też miał być chłopczyk:)

Gość mandra6
ja nie sugerowałam się owulacją, współżycie ze zwieszoną częstotliwością odbywało się w miesiącach które wg. kalendarza chińskiego wskazywały iż może być synek

Gość wszystko zależy od plemników
Ja wspołżyłm w owulację,a jest dziewczynka..bardzo chcieliśmy :-)

Gość po @ co drugi dzień, tak żeby
do owulacji,

Gość julita28
Mandra- powiedz mi w jakich miesiącach wychodzi w tym kalendarzu corka bo nie wiem czy dobrze to interpretuje moja data ur 2 lipca 1984

Gość fasia
Dopiero co zakładałaś taki sam temat, nie dowiesz się nic innego.

Gość ściema z tą owulacją i chinski
mi kalendarzami :o Według chińskiego kalendarza miała być dziewczynka, współżyliśmy przed owulacją i jest chłopiec

Gość ja zaplanowałam
i jak zwykle moje plany planami a efekt inny.:D kalendarz chiński się nie sprawdził.

Gość po @ co drugi dzień, tak żeby
z owulacja sie zgadza, ale nie ze 1 dzien przed... tak jak pisze po okresie co 2dzien, ja mam owul ok. 11dc wiec jak ores trwa 5dni to kochalismy sie 6dn, 8dc, ..i córka:)

Gość juntdejnyetj
Julia znowu to samo? My ci nie pomożemy,moze udaj sie do genetyka nie wiem pogadaj z nim ,moze jakies badanie z krwi? (mowa o tych 'tylko' plemnikach meskich co niby moze miec facet,by to wykluczyc. Kafe napisze ci o kalendarzu chińskim.

Gość julita28
W 10 tym dniu juz nie wspolzylas jak owulke masz 11 dnia prawda? Ja mam prawdopodobnie 14 dnia, a okres mam 7 dni. Czyli sprobuje w 9 i 11 dniu co myślicie?

Gość hgfjgfkf
ja nie planowałam płci ale tak się złożyłam, że współżyłam 5 dni przed owulacją bo potem nie mogłam. No i byłam przekonana że dziewczynka a tu chłopak :-D

Gość mandra6
do julita28 : luty, kwiecień, maj , czerwiec, oraz pażdziernik listopad i grudzień na dziewczynkę. Patrzysz na tabelkę lat 28, do miesiąca lipca (bo wtedy masz urodziny)a potem od lipca przeskakujesz na lat 29. Mam nadzieję że dobrze to wytłumaczyłam.

Gość zgadzam sie...
1 ciaza 2 dni przed owulacja dziewczynka 2 ciaza 2 dni przed owulacja chlopiec nie da sie zaplanowac

Płeć w ogóle nie zależy od kobiety, ani od owulacji, ani od pozycji, ani tym bardziej od jakiegoś chińskiego kalendarza. Przykro mi dziewczyny, to wszystko zależy od faceta. I od tego, który chromosom zostanie przekazany przez plemnik komórce jajowej. Komórka jajowa ma chromosom X (tylko i wyłącznie, który odpowiedzialny jest za dziewczynkę), a plemnik X lub Y (X - dziewczynka, Y - chłopiec). Jeżeli plemnik z chromosomem X będzie szybszy, to będzie dziewczynka. Jeżeli plemnik z chromosomem Y dotrze szybciej, będzie chłopczyk. Nic nie zaplanujecie, bo to kwestia biologii i genetyki. Przykro mi.

Gość fanka anka
piszecie że zaplanowałyśćie sobie, ale to bzdura macie 50/50 szans że traficie, wiec pewnie trafiliście. Gdyby można było zaplanować to każdy miałby to co chce, ale i tak większość zależy od faceta.

Gość julita28
Manga- no to dobrze myslalam, tak samo jak Ty sobie to sorawdzilam, zaczynam po tym cyklu...okres mam dostać 12 kwietnia

Gość julita28
Kochane no myślę,ze mam jakieś szanse ba ta córkę prawda? No chyba są kobiety,które maja 2 synów, a 3 to córka. No ja juz sama nie wiem czy mam próbować. Syna też będę kochać. Naprawdę mam już metlik=(

Julito ja znam duzo par co maja dwoch synow a potem corke wiec warto sprobowac! Ja bede miec dwie dziewczynki i tez planuje starac sie o chlopca ale bez jakiegos wielkiego nadtawienia...

Gość Weźcie przestańcie
Autorko im starsi wiekowo rodzice tym jeszcze większa szansa na córkę , pozatym zadbaj o te podstawy jakimi są odstęp od owulacji i na miesiąc wcześniej picie fermentowanych napojów i łykanie witaminy C (dla partnera również przydatna witamina C), seks w pozycji misjonarskiej z nisko ułożonymi nogami (żadne stanie na głowie). Potem to już tylko należałoby życzyć szczęścia bo ono też się przydaje ;). Ja mam córkę (pierwsze dziecko) i obecnie planujemy siostrę dla niej ale czy się uda ? :D Jak będzie bratek to najwyżej będę kiedyś miała okazję być super teściową :D

Gość e56rhyt
Główna zasada - im bliżej owulacji tym większa szansa na chłopca. Plemniki XX (dziewczynka) są wolniejsze ale dłużej żyją, a XY (chłopiec) odwrotnie. Dlatego kochając się tuż przed owulacją chłopcy śmigną do jajeczka i jak dotrą tam dziewczynki to będzie już po fakcie. Ale kochając się na początku dni płodnych chłopcy szybko wyginą i nie doczekają do owulacji, a dziewczynki spokojnie dotrą. Oczywiście ta metoda nie daje 100% skuteczności (raczej w granicach 80%) ale jest udowodniona naukowo.

Gość młodaa.mężatkaa
Ja potwierdzam to co powiedział lekarz - na dziewczynkę plemniki są szybkie, ale małowytrzymałe - tzn jeśli chcesz córę to przed tylko jak najbliżej owulacji - jak będzie szybiej, przed owulacją to te "na dziewczynkę" już obumrą. Z kolei na chłopca są wytrzymałe - dlatego jak kochasz się przed to mogą poczekać :)