Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama brudnych zębów

Moje dziecko nie chce myć zębów ma 20 miesięcy CO ROBIĆ ?

Polecane posty

Gość mama brudnych zębów

moja córka ma ponad 19 msc i od jakiegoś czasu nie chce myć zębów wcześniej robiłam to bez problemu a teraz od jakiś 3 msc jest tragedia chce sama je myć a jak ja chcę to nie daje... zawsze robiłąm to delikatnie nie wiem co teraz jej się stało :/ robiłam nawet tak że 1 tyg jej nie myłam zapomniała o myciu i przez 2-3 dni było ok a potem znowu na nowo pisk... już nie wiem co robić ? kilka razy po prostu zrobiłam to siłą :( ona płakała a ja szczotkowałam ząbki :( moze nie powinnam no ale nie chce żebyśmy za parę miesięcy chodzili do stomatologa :/ córka strasznie lubi słodkie :/ ja ograniczam ale mąż mama teściowa prababcia ciotki dają jej słodycze w 1 dzień pod moją nie obecność dają jej po 3 kinderki albo całą mleczną kanapkę plus herbatniki z czekoladą z lu albo lubisie więc podejżewam że już mogę zapisywać ją do dobrego stomatologa w kolejkę :/

Gość ffrtyui
ojej, nie posraj się mamcia

Gość dsvdsvdsv
niech nie myje gnoj śmierdzący, nie chce po dobroci to pojdzie do stomatologa, jak jej ryja wykręci borowaniem to od razu bedzie gebe otwierac do mycia zebow. sucz!

Gość może siedzieć w obecności król
nie wierz w Boga

Gość ccscacscsac
cvdsvcsds

Gość żar smutnego oka
Wprowadziłbym system nagród. Dostaniesz słodycze, ale potem myjesz zęby. Ja nie wypali to żadnych słodyczy i zamknąć do ciemnej piwnicy :classic_cool:

Gość wzrok..
Na sile jej zeby umylas?ty jestes walnieta potem dziecko bedzie sie balo mycia:/ biedna malutka... niech sobie sama myje a nie ty to robisz ja wcale dziecku sie nie dziwie tu samo by chcialo a ty pchasz lapy daj jej z tego zabawe zrobic a nie kare... Kretynko:/

Gość mama2111
Zaopatrz sie w nowa kolorowa szczoteczke a najlepiej idz z mala na zakupy i niech sama sobie wybierze i w jakas slodka paste na rynju jest tego mnostwo i zabron babciom dawania malej slodkiego bo inaczej to one beda pozniej placic za dentyste

Gość erhferfgergf
Oprócz to w zabawę, wygłupy, podejdź do tego na spokojnie, kup jakąś śmieszną szczoteczkę, pastę do zębów, kubeczek , ale nie myj jej zębów na siłę bo to będzie jej się kojarzyło jak największa karą i będzie miała jeszcze większą traumę !! I będzie coraz gorzej !

Gość ****ja.
mama2111 ma racje.

Gość akima?
Kup śliski kocyk.

Po pierwsze nie rozumiem traktowania mycia zębów jako traumy. To jest po prostu obowiązek i tyle. Myj i się nie przejmuj, choć zachęcaj dziecko do współpracy. Generalnie dziecko w tym wieku samo dobrze zębów nie oczyści

Gość helmut wąsacz
weź wyrwij pensetą i po kłopocie:P

Gość Eeerrr
Slodycze za mycie zebow? chyba Cie porobalo! Nagradza sie za zrobienie czegos wyjatkowo dobrze albo za zrobienie czegos, czego sie normalnie nie robi. Dziecko powinno byc od malego uczone, ze niektore rzeczy trzeba robic, czy sie tego chce, czy nie, jak np. mycie zebow. Z drugiej strony mycie zebow sila, kiedy dziecko zanosi sie od placzu to tez jakas patologia. Dziecku trzeba tlumaczyc wszystko kilka razy i traktowac je jak malego dorslego, a nie jak ciumkajacego bobasa, bo tez tak sie bedzie zachowywac. Pokaz dziecku zdjecie zepsutych zebow i powiedz, ze tak beda jego zeby wygladac jak nie bedzie myc. Jest duza szansa, ze zakuma. Pozwol tez dziecku samemu myc zeby, tylko ucz jak ma to robic, chyba lepiej jak umyje samo niz w ogole, no chyba, ze nadal masz zamiar sila wpychac szczotke w usta i udawac, ze nic w tym zlego...