Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość streskop1

ciąża/wesele 8 tydz ciazy

Polecane posty

Gość streskop1

hej, jestem w 4 tygodniu w ciąży, ślub biore w maju, także wtedy będę w 8 tygodniu ciąży, jak sądzicie czy będzie ciąża widoczna? czy mam poinformować salon sukien ślubnych o ciąży? żeby powiększyć nieco suknie? do doświadczonych: myślicie że można swobodnie tańczyć do rana?

Gość fgfggtgtrgr
na głowie wianek a w doopie Janek hehe

Gość streskop1
interesujące

ja na początku normalnie mieściłam się w ubrania sprzed ciąży, byłam nawet na baletach, ale byłam bardziej ospała, sama zobaczysz jak się będziesz czuła

Gość streskop1
no właśnie ospała już jestem ;).. ale mówisz ze nie musze się aż tak stresować? jest szansa ze figura mi się nie zmieni, i dam rade potanczyc? ;)

mysle ze nie bedzie takiej potrzeby choc mozesz o tym wspomniec ja osobiscie bedac w 23 tygodniu nie mam typowo ciazowego brzucha. Znajomi ktorzy nie wiedza o ciazy malo co sie domyslaja. Ale musisz wziac pod uwage to iz kazda ciaza jest inna. Jedna nie bedzie tyc az do prawie 30 tyg a inna w 10 juz ma spory brzuszek :)

Gość toksyczna matka
mozesz "napuchnac" - u mnie woda zatrzymal sie w organizmie, do tego doszly mega wzdecia, obwod w 6 tc zwiekszyl mi sie az o 10 cm! uprzedz salon, nigdy nie wiesz jak bedzie za 4 tygodnie a lepiej zrobic elastyczna wszywke niz nie wejsc w sukienke ;)

wszystko zalezy od tego czy zmienisz tryb zycia, bo jesli np bylas na diecie i z niej rezygnujesz, to najzwyczajniej przytyjesz

Ja teraz jestem 7-8 tc, brzuszka jako brzuszka nie ma, ale widać opuchnięcie i nieco wzdęty brzuch, raz bardziej raz mniej. Jeżeli też zauważasz takie objawy porozmawiaj z osobami z salonu, które zajmują się Twoją suknią. Powodzenia i niezapomnianej zabawy do rana :)

Gość streskop1
póki co jem, jak przed ciążą. nie mam zamiaru jeść za dwóch, kolacji wcale nie jem.. jak i wcześniej. wiem, ze nie moge się głodzić, ale przejadać tym bardziej nie. waże 60 kg, i licze na to, ze tak się utrzymam.

Gość streskop1
dziękuję ;) szalenie czekałam na ten dzień ;) co prawda ciąża jest niespodzianką.. aczkolwiek widocznie tak mialo byc:) pociesza mnie tez to, ze suknie mam sznurowaną.. więc moze da rade. ;)

Gość olalalallalalala
brzucha widac nie bedzie na bank 8 tydzien to wczesna ciaza ale mozesz mniec mdlosci wymiotowac byc senna zmeczona rozdrazmniona itp

to bzdury są , że trzeba jest za dwoje !! nie za dwoje, ale dla dwojga!! w pierwszych miesiącach dziecku wystarcza to co je mama, a kobieta powinna jeść normalnie tylko powinna wybierać "najlepsze" jedzenie, pełnowartościowe, zdrowe, aby dostarczać do organizmu to co najlepsze i potrzebne, bez zbędnych "syfów". Gdy już dzidziuś jest większy to potrzebuje więcej jedzonka, a więcej nie oznacza jedzenia z dwóch, bo wtedy kobieta potrzebuje dostarczać jedynie ok 300 kalorii dziennie więcej. Gdy je za dużo to też niedobrze dla dziecka, a i po ciąży cały nadmiar zostanie :)

Gość Z szaleństwami
na weselu ostarożnie żebyś potem nie płakała.

Gość kot bez butów boso chodzi
nic nie będzie widać

Gość streskop1
chce po prostu z usmiechem wyjsc z kosciola, zatanczyc pierwszy taniec, nastepnie tanczyc sobie " na dwa" z wujkami i kuzynami.. nie mam zamiaru skakać, biegać, ani pić alkoholu.. dziewczyny, jestem zawiedziona ze stalo sie to teraz.. ale mam nadzieje ze nigdy nie bede zalowac tego co zrobilam.. ;) rety, dzieki wam )

Gość streskop1
jestem w piewszej ciąży, nie wiem co mnie czeka.. dlatego te pytania